Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Οχετός αντικομμουνισμού από τον γραφικό Τζιμάκο


Πανούσης από ναφθαλίνη
Είναι ορισμένοι άνθρωποι που είναι τόσο γραφικοί που δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κανείς μαζί τους. Όταν όμως φτάνουν στο σημείο να εξοργίζουν ακόμα και τους ψυχραιμότερους, δεν μπορούμε να μην πούμε μια κουβέντα.

Ο λόγος για τον Τζίμη Πανούση, ο οποίος αντικομμουνιστής ξεκίνησε, αντικομμουνιστής συνεχίζει και δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφιβάλλουμε ότι έτσι θα συνεχίσει την καριέρα του.

Ο Τζίμης Πανούσης, λοιπόν, (ξανά) κατηγορεί το ΚΚΕ με ένα συνονθύλευμα μύδρων και λάσπης, χρεώνοντας του την ευθύνη για την κατάσταση που ζει ο λαός.

Ξερνάει οχετό και συκοφαντία μιλώντας για τον «πληρωμένο με τον Ριζοσπάστη στον ώμο που καταστρέφει τις συνελεύσεις των εργατών» (!) μέχρι το ότι «φταίει το ΚΚΕ» γιατί τάχα «δεν αντιδρά στο 800άρι». Και όταν του επισημαίνεται ότι, Τζιμάκο, εσύ που λες ότι το ΚΚΕ δεν αντιδρά, ξέρεις ότι έχει πανελλαδικό συλλαλητήριο το ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη;, εκεί τι απαντά ο «αμερόληπτος», «αριστερός», «αγωνιστήϛ», «μπροστάρης» τιμητής του ΚΚΕ; Ότι «το ΚΚΕ πρέπει να κάνει παραπάνω»! Τελικά, το ΚΚΕ κάνει λίγα και πρέπει να κάνει παραπάνω; Δεν κάνει τίποτα, δεν αντιδρά; Ευθύνεται εξολοκλήρου; Δεν απαντά ο Τζίμης Πανούσης. Και δεν απαντά γιατί ο ...καημένος μπερδεύεται. Δεν καταλαβαίνει ο ίδιος και ότι αντιφάσκει και ότι με τα ίδια του τα λόγια «καρφώνεται» πως η μόνη αποστολή που έχει είναι ο αντικομμουνισμός. Αυτά ξέρει να λέει, αυτά λέει. Εξάλλου μέχρι σήμερα δε βγήκε ζημιωμένος...

Και για κερασάκι, ο Τζίμης Πανούσης, φτάνει στο σημείο να λέει ότι το ΚΚΕ είναι «φασίστες, δεν έχουν σχέση με το κίνημα», «το ΚΚΕ έχει κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά»... Τον βρήκαμε τον ένοχο, στην αντιεπιστημονική θεωρία των «δύο άκρων», όπως τον είχε βρει και τη δεκαετία του '30 και η γερμανική σοσιαλδημοκρατία με τη γνωστή ιστορική συνέχεια...

Τι να κάνουμε Τζιμάκο... Αλλιώς σκέφτεται ο χορτάτος και αλλιώς ο πεινασμένος. Εσένα η θέση σου είναι με εκείνους που λέτε τα ίδια, κάτι χρυσαυγίτες που λένε ότι φταίνε -γενικώς και αορίστως τα κόμματα- και τους ιδεολογικούς τους προγόνους που και στο παρελθόν έλεγαν ότι «αν δε φύγουν τα κόμματα είμαστε χαμένοι, να φύγουν όλα τα κόμματα», αλλά όταν έλεγαν «κόμματα» εννοούσαν το ΚΚΕ και τους κομμουνιστές. Και έφυγαν τα κόμματα: Κάποια, όπως το ΚΚΕ και οι κομμουνιστές που χλευάζεις Τζιμάκο, έφυγαν για τη Μακρόνησο και τη Γυάρο, κάποια άλλα για το Παρίσι και κάποια δεν έφυγαν ποτέ.

Και εις ανώτερα Τζιμάκο.

Εμείς θα σου αφιερώσουμε, ξανά, ένα από τα δικά σου τραγούδια: «Ο τέντζερης της επανάστασης έχασε το καπάκι κύλησε από μόνος του κι έπεσε στο χαντάκι».

902

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για μένα προσωπικά η συγκεκριμένη εκπομπή ήταν ότι καλύτερο . Ξεμπροστιαστηκε ο τζιμακος.Βρισιές και συκοφαντίες χωρίς ίχνος επειχηρηματος . Μονο εμπάθεια.Πιστεύω ότι πλησιάζουν εκλογές και όπως πάντα θα αρχίσει το ίδιο τροπάριο εναντίων του ΚΚΕ.Απο τους αναρχικούς μέχρι τους χρυσαυγιτες.Άλλωστε ο αντικομμουνισμος τους ενώνει.
Σ.

Vasilis είπε...

Μπορεί κανείς να αφήσει ένα link από τη εκπομπή που μιλούσε ο Πανούσης?

Χέρμαν είπε...

Βασίλη, το λινκ για την Ελληνοφρένεια.
http://www.ellinofreneianet.gr/sound.php?id=7179

Αν βαριέσαι να ακούσεις, διάβασε αποσπάσματα εδώ.
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/o_tzimhs_panoushs_sthn_ellhnofreneia_th_marfin_thn_ekanan_valtoi_o_tsipras_kniths_htan_kai_kniths_tha_parameinei.3084981.html

Unknown είπε...

Κάνοντας την αυτοκριτική μου, μετανιώνω ειλικρινά γιατί δεν ολοκληρώσαμε όπως θα έπρεπε το συγκεκριμένο άσμα του φασιστάκου

"Μας την είχανε στημένη
τη νύχτα στο Χημείο
τα παιδιά της ΚΝΕ
Ήτανε ταμπουρωμένοι
με ξύλα με καδρόνια και σιδερολοστούς
Και μας επιτεθήκαν
με ηθικό ακμαίο
και τη βοήθεια της ΕΣΑΚ
Και μας χτυπούσανε
αδελφωμένοι φοιτητές, φοιτητές και εργατιά

Βάρα μας Μαλάμη χτύπα μας Μαλάμη
είμαστε μαζοχιστές
Βάρα μας Μαλάμη χτύπα μας Μαλάμη
είμαστε όλοι μαζοχιστές"

Ανώνυμος είπε...

απορώ με την υπομονή του Θύμιου που άφησε τον Τζιπακο (ωραια φωτο οικοδομε) να πετάει λάσπη στο ΚΚΕ μέσα από την εκπομπή.

Κορυφαία στιγμή το κόμπιασμα του, όταν ο Καλαμουκης του πετάει ενα "Λες για το ΚΚΕ αλλα για τον Μπόμπολα δεν σε ακούω να λες τίποτα". Εκεί τα έχασε ο μέγας αναρχοεπαναστάτης.

Τελικα έχουμε γεμίσει από καλοθελητές φιλοκουκουέδες που θέλουν το καλο του κόμματος πιο πολύ από τους ιδιους τους κομμουνιστές.

Α, και κατι αλλο:Το επιχείρημα "Είχα συγγενείς / πατέρα / μητέρα / αδέλφια στο ΕΑΜ / ξερονήσια / φυλακές και άρα μπορώ να μιλάω εξ ονόματος τους και να βρίζω ελευθερα το ΚΚΕ", έχει κουράσει νομίζω, ασε που ειναι και ανηθικο. Λιγο σεβασμός επιτέλους. Redy

Ανώνυμος είπε...

Έχω την εντύπωση ότι οδηγός είναι πάλι ο ορθόδοξος φανατισμός. Ακούστε τη συνέντευξη και μετά αρχίστε τα σχόλια. Ο Πανούσης είπε πως το ΚΚΕ είναι ανίκανο να κρατήσει ένα ραδιοφωνικό σταθμό και ένα κανάλι, χρησιμποποιώντας την αισχρότερη των καπιταλιστικών πρακτικών, το τηλεμάρκετινγκ. Σχολίασε για τους απολυμένους του ΚΚΕ και για το πόσο όμορφα εκμεταλλεύτηκε τους μνημονιακούς νόμους και έστειλε στην ανεργία τους εργαζομένους του.

Ακόμα είπε πως για το ΚΚΕ του 40 και για το ΕΛΑΣ θα έδινε τη ζωή του. Μίλησε για τον Μπελογιάννη και για το ότι και εκείνος παρ'όλο που φώναξε Ζήτω το ΚΚΕ πριν τον εκτελέσουν οι άνανδροι και βάρβαροι φασίστες που αποτελούσαν νόμιμο κοινοβουλευτικό κράτος σαν το σημερινό. Λέτε εκείνη τη στιγμή να αναφερόταν σε ένα ΚΚΕ που θα συμμετέχει σε αυτό το σύστημα?

Τι σκοπούς υπηρετει υπηρετεί το ΚΚΕ, συυμετέχοντας στο Κοινοβουλευτισμό?

Το ΚΚΕ πρόδωσε τον ΕΛΑΣ και παρέδωσε τα όπλα και τους ανθρώπους που πρόσφεραν απλόχερα την πείνα τους, την ταλαιπωρία τους, το αίμα τους και τα παιδιά τους. Γιατί να τα σχετίζουμε σήμερα? Πως μπορείς να συγκρίνεις ήρωες με συμβιβασμένους?

Αν εσείς μπορείτε, κάποιοι δεν μπορούν. Κάποιοι δε διαβάζουν άλλους που γράφουν για τον Μάρξ, αλλά διαβάζουν τον Μάρξ. Ακούστε τη συνέντευξη, βγάλτε τις ωτο-ασπίδες σας και διαβάστε και τίποτα.

Μίλησε για εγκάθετους που σταματούν τις συνελεύσεις. Πριν από αυτό ανέφερε πως στην Αργεντινή, όπου το εργατικό κίνημα έκανε καταλήψεις στα μέσα παραγωγής και ανακούφισε πολλούς από την ανεργία. Τα συνδικάτα πέταξαν τα κόμματα απ'έξω και κατέλαβαν τα μέσα παραγωγής τους.

Θα έβρισκα λογικό στη Χαλυβουργική να γίνει κατάληψη και όχι απεργία! Γιατί δεν έγινε? Για πείτε μου? Φαντάζομαι οι περισσότεροι θα είσαστε κατά της κατάληψης, γιατί το ΚΚΕ ΠΡΕΠΕΙ να έχει τον έλεγχο και να κατευθύνει το εργατικό κίνημα και να υπακούμε όλοι σε αυτό και πάνω από όλα καταλήψεις κάνουν οι Αναρχοσυνδικαλιστές και στο δικό σας μέλλον αυτοί ανήκουν στις φυλακές.

Αν συμφωνούμε είναι καλά, αν δε συμφωνούμε υπάρχει και η Σιβηρία. Όπως καταλαβαίνω για εσάς αναρχικοί και καπιταλιστές και αγρότες που δεν θέλουν την υποχρεωτική κολλεκτιβοποίηση των παραφρόνων, που αντιμετώπιζαν τους ανθρώπους σαν μύγες, έχοντας κάθε φορά από ένα καταπληκτικό και πολύ ισορροπημένο 5ετές πλάνο είναι το ίδιο.

Καλό θα ήταν να καταλάβουμε όλοι πως δεν είναι εμείς και αυτοί. Είμαστε ΟΛΟΙ, τους θέλουμε ΟΛΟΥΣ εκτός από ληστές, δολοφόνους, βιαστές και τεμπέληδες. Πάρτε τα ΠΡΕΠΕΙ και κάντε τα ΜΠΟΡΕΙ, μήπως και μπορέσουμε να συζητήσουμε.

Τέλος η κεντρική ιδέα της συνέντευξης είναι πως μεγαλύτερη τροχοπέδη είναι το ΚΚΕ καπελώνοντας το εργατικό κίνημα, με τα ΠΡΕΠΕΙ, τα ΕΜΕΙΣ και ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ, παρά το δεδομένο σύστημα της πλουτοκρατίας που έχει απορροφήσει την ιδεολογική Ελίτ όλων των κομμάτων.

Για να σας το κάνω πιο λιανά, θα κλείσω με την εξής εικόνα. Είσαι στο αυτοκίνητο και μία προπορευόμενη νταλίκα φρενάρει απότομα και διπλώνει στο δρόμο. Τι είναι πιο επικίνδυνο, η νταλίκα ή το δεν έχεις φρένα?

Καλήμέρα σε όλους!
Ευχαριστώ για το χώρο και το χρόνο που μου παραχωρήσατε.

Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

και λιγα σας ειπε κνατ...τα υπολοιπα στις εκλογες

Ανώνυμος είπε...

Εσυ πρεπει να χεις φαει πολυ φαπα απο την ΚΝΕ....

Τα υπολοιπα στο δρομο Πασοκε...

ratm

Ανώνυμος είπε...

Ο Τζιμάκος είναι ο Πάγκαλος του καλλιτεχνικού χώρου. Για να κάνει ντόρο και να πουλήσει την παράστασή του, γίνεται προκλητικός και εμετικός.Το μόνο που δεν μας είπε ο Τζιμάκος είναι πόσο πάει η φιάλη στην παράσταση ενός υπερφίαλου καλλιτέχνη.
Σίγουρα η τιμή θα είναι άκρως επαναστατική.

Τζιοβάνι Ντρόγκο

Ανώνυμος είπε...

Τρυκιμια...
1)Ναι τα μελη του ΚΚΕ με τα χρηματα που διαθετουν δεν μπορουσαν να συντηρουν καναλι προβολης θεσεων και προφανως το τελεμαρκετινγκ δεν αρκουσε για κατι τετοιο. Ζητουν ταπεινα συγνωμη οι εργατες και ανεργοι φιλοι και μελη του ΚΚΕ απο τον Πανουση που δεν ειμαστε τοσο καλοι εμποροι οσο αυτος.
2)Αληθεια? Για το ΚΚΕ του 40 θα εδινε τη ζωη του? Μα τοτε και αν ηταν "σταλινικο" το ΚΚΕ! Το 40 εσυ ο ιδιο λες οτι "προδωσε" τον ΕΛΑΣ! Αποφασιστε και εσυ και ο Τζιμακος. Το να βριζεις το Σταλιν και να υμνεις το ΚΚΕ της εποχης και το Ζαχαριαδη σε κανει αστειο και τιποτα αλλο. Παρεπιπτοντως οταν το ΚΚΕ εφτιαχνε τον ΕΛΑΣ οι αναρχικοι φωναζαν αλληλεγγυη στο Γερμανικο προλαιταριατο. Επισης ενα σωσο αναρχικες συλλογικοτητες στην Ελλαδα μιλανε για εγκληματα του Μελιγαλα και αλλα. Οποτε τις ευαισθησιες για το ΚΚΕ και τους ηρωες του αφηστε τες για αλλου.
3)Καταληψη και οχι απεργια στη Χαλυβουργια! Τι καλη προταση! Τουμπες θα εκανε ο Μανεσης! Η απεργια ανιδεε ηταν και καταληψη γιατιντο ΠΑΜΕ περιφρουρει τους αγωνες του. Η απεργια σημαινει σταματαω την παραγωγη η καταληψη στην προκειμενη περιπτωσηβδεν εχει διαφορα αλλα αυτο για να το ξερεις πρεπει να εχεις μπει και σε κσνα εργοστασιο οχι μονο στο αμφιθεατρο του Πολυτεχνειου...Στην Αργεντινη το εργατικο κινημα εκανε μια ωρσιοτατη τρυπα στο νερο και σημερα ειναι στην ιδια δραματικη κατασταση με το 2001.
4) επιτελους εβγαλες τον μικροαστο που κρυβει καθε αναρχικος. Κακη η κολεκτιβοποιηση,κακα τα πλανα και ο κεντρικος σχεδιασμος κακη η εργατικη εξουσια γενικα... ναι στους εχθρους της η εργατικη εξουσια συμπεριφετεται οπως συμπεριφερεται ο καπιταλισμος στους επαναστατες. Οι αναρχικοι ηταν ανεκαθεν δυναμη που εχθρευονταν το εργατικο κινημα. Ιδεολογια μικροαστικη περα για περα.
5)Το ΚΚΕ καπελωνει που επιδιωκει συνελευσεις και τη μεγαλυτερη δυνατη συμμετοχη σε αυτες. Ο καθε ασφαλιτοτζουτζες που αυτοανακυρησετε σε δυναμη κρουσης των εργατων και σε μια πορεια με χιλιαδες αρχιζει τον πετροπολεμο με τα ΜΑΤ εκτου ασφαλους και καλυπτομενος πισω απο εργατες που τρωνε για χατιρι του την καταστολη τι κανει? Δεν καπελωνει?

ratm

Ανώνυμος είπε...

Τρολλαρεις ασύστολα στη χαλυβουργια το μονο κομμα που ηταν εκει ηταν το Κκε αυτο με το καπελωμα ειναι μια καραμέλα που χει παλιώσει .ο πανουσης τρολλαρε συνεχισε και εσύ.

Giorgio Lazer