Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΜΑΤ: Και ελέγχους εισιτηρίων κάνουμε...

Σύμφωνα με καταγγελίες που ήρθαν στην «Εφ.Συν.», ο 20χρονος φοιτητής του Πολυτεχνείου βρισκόταν επί της οδού Ακαδημίας στο κέντρο της Αθήνας, όπου και επιβιβάστηκε σε λεωφορείο της γραμμής Γαλάτσι-Ζωγράφου (608) για να πάει στη σχολή του.

Για κακή του τύχη, στην ίδια στάση επιβιβάστηκαν και δύο ελεγκτές. Του ζήτησαν εισιτήριο. Εκείνος απάντησε ότι δεν έχει. Στη συνέχεια του ζήτησαν ταυτότητα. Απάντησε πάλι ότι δεν έχει. Τότε του είπαν να κατέβει από το λεωφορείο. Εκείνος αρνήθηκε και με ήρεμη φωνή μίλησε για την πολιτική που εφαρμόζεται και η οποία χτυπάει τους ανέργους και τους φοιτητές.

Κάπου εκεί είναι που, όπως καταγγέλλει, οι ελεγκτές του είπαν «συνεργαζόμαστε με την αστυνομία» και, λες και ήθελαν να το αποδείξουν κιόλας, σταμάτησαν το λεωφορείο μπροστά στην κλούβα των ΜΑΤ στη Βουλή, στη διασταύρωση των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Αμαλίας.

Όπως εξηγεί στην «Εφ.Συν.» η αρχαιολόγος Δώρα Παπαγγελοπούλου, η οποία ήταν επιβάτις, οι ελεγκτές ζήτησαν την παρέμβαση των ΜΑΤ και πράγματι ένας αστυνομικός ανέβηκε στο λεωφορείο για να κατεβάσει τον 20χρονο. Τότε ο φοιτητής ρώτησε: «Με ποιο δικαίωμα μπαίνει ΜΑΤατζής σε λεωφορείο;» για να πάρει την απάντηση από τον πάνοπλο άντρα: «Τι είναι, άσυλο το λεωφορείο;».

Το επεισόδιο έληξε με τις διαμαρτυρίες κάποιων επιβατών, οι οποίοι ζήτησαν από τον οδηγό να συνεχίσει το δρομολόγιο, όπως και τελικά έγινε. Έτσι ο φοιτητής κατέβηκε στον προορισμό του.

Όπως επισημαίνει η Δώρα Παπαγγελοπούλου, ζήτησε κατά τη διάρκεια του περιστατικού τα ονόματα των ελεγκτών, αλλά εκείνοι δεν τα έδωσαν, ενώ είχαν κρύψει και τα καρτελάκια τους.

Γ.Μπασκ.  

1 σχόλιο:

JohnyQ είπε...

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ελεγκτές-οδηγοί κατρακυλάνε σε φασιστικές συμπεριφορές...

έχω γίνει μάρτυρας οδηγού του 136 που σταμάτησε και πέταξε στο κράσπεδο της συγγρού άστεγο-ηλικιωμένο από το λεωφορείο. και επειδή δεν του έφτασε αυτό μετά κατέβηκε και τον κλώτσαγε κιόλας...

φυσικά μαζί με άλλους επιβάτες κάναμε καταγγελία και ζητήσαμε άμεση επέμβαση της αστυνομίας η οποία τον άφησε ανενόχλητο χωρίς να γίνει καν μήνυση μιας και ζήταγαν ένα εξωφρενικό ποσό...