Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Η ζωή σε ένα νεκροταφείο


Στο φωτογραφικό πρότζεκτ της “City of the Dead” η Ιρακινο-Καναδή φωτορεπόρτερ Tamara Abdul Hadi καταγράφει τις ζωές των οικογενειών που ζουν στο νεκροταφείο Bab al-Nasr στο Κάιρο. Τα τελευταία 60 χρόνια τρεις γενιές κατοικούν σε αυτή τη σύγχρονη νεκρόπολη ανάμεσα στους νεκρούς προγόνους τους. Τα παιδιά γεννιούνται και μεγαλώνουν στα ερείπια των τάφων, πηγαίνουν στο κοντινό σχολείο και δουλεύουν στην περιοχή και από πολυ νωρίς εξοικειώνονται με τον θάνατο.
«Είναι ένα κοιμητήριο για τους ζωντανούς», λέει ένας από τους κατοίκους, ο Mohammed Abdel Lateef.
Αυτοί οι παράνομοι οικισμοί όπως η Πόλη των Νεκρών έγιναν περισσότεροι τη δεκαετία του 1980, όταν οι άνθρωποι που δεν άντεχαν να πληρώσουν ενοίκιο μετακόμισαν στις φτωχογειτονιές για να είναι κοντά στον τόπο εργασίας τους. Παρόλο που δεν είχαν τρεχούμενο νερό και ηλεκτρικό και οι συνθήκες ήταν άθλιες, έφτιαξαν ολόκληρους οικισμούς μέσα στα νεκροταφεία και αυτή τη στιγμή υπάρχουν πέντε κοιμητήρια όπως το Bab al-Nasr που φιλοξενούν εκατοντάδες ανθρώπων. Η περιοχή είναι τόσο πυκνοκατοικημένη, που υπάρχουν περισσότεροι από 12 χιλιάδες άνθρωποι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.
http://www.tamarabdulhadi.com/
Tamara-Abdul-Hadi-Photography-Documentary-1 Tamara-Abdul-Hadi-Photography-Documentary-2 Tamara-Abdul-Hadi-Photography-Documentary-3 Tamara-Abdul-Hadi-Photography-Documentary-4 Tamara-Abdul-Hadi-Photography-Documentary-5 Tamara-Abdul-Hadi-Photography-Documentary-6 Tamara-Abdul-Hadi-Photography-Documentary-7 Tamara-Abdul-Hadi-Photography-Documentary-8 Tamara-Abdul-Hadi-Photography-Documentary-9 Tamara-Abdul-Hadi-Photography-Documentary-10 Tamara-Abdul-Hadi-Photography-Documentary-11 Tamara-Abdul-Hadi-Photography-Documentary-12 Tamara-Abdul-Hadi-Photography-Documentary-13

Πηγή
ΓΚΡΕΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: