Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοίνωση - καταγγελία των ταξικών δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στο Δήμο Άρτας


Με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο Δήμο Άρτας που εκλέγεται με την πρώην ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ νυν Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή κ. Νικολάου Νικόλαος ανακοίνωσε με έγγραφο του σωματείου που φέρνει μόνο την υπογραφή του την διαγραφή 7 συναδέλφων μας επικαλούμενος απόφαση κατά πλειοψηφία γενικής συνέλευσης.

Στη συγκεκριμένη όμως συνέλευση που επικαλείται και έγινε στις 18 Ιουνίου 2014, παρουσία κλιμακίου της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, δεν μπήκε για ψήφιση καμία πρόταση διαγραφής μελών του σωματείου.

Η πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων στο Δήμο Άρτας, στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ έδωσε πλήρη κάλυψη στις μεθοδεύσεις του προέδρου όταν οι μεθοδεύσεις αυτές καταγγέλθηκαν από το εκλεγμένο, με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ/ΟΤΑ που στηρίζει το ΠΑΜΕ, μέλος της διοίκησης Βασίλη Ζιώβα.

Η πλειοψηφία του σωματείου επιχειρεί ανεπιτυχώς να κρύψει τους πραγματικούς της στόχους, προβάλλοντας αστήρικτες δικαιολογίες και τσουβαλιάζοντας μαζί όλους τους συναδέλφους.

Η ουσία της απόφασης βρίσκεται στην επιδίωξή της να ξεκαθαρίσει την παρουσία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ που αποκαλύπτει το ρόλο τους και προσπαθεί να κτίσει την ενότητα των εργαζόμενων στη βάση της λύσης των οξυμένων προβλημάτων κόντρα στις δυνάμεις του παλιού και νέου εργοδοτικού συνδικαλισμού. Το θέμα αυτό δεν αφορά απλά και μόνο την πλειοψηφία του σωματείου των εργαζόμενων στο Δήμο Άρτας.

Οφείλει να τοποθετηθεί και η πλειοψηφία της ΠΟΕ- ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ για το αν ξεκινούν νέες μεθόδους στο εσωτερικό του συνδικαλιστικού κινήματος να διαγράφει η πλειοψηφία μέλη που διατυπώνουν αντίθετες απόψεις. Πρακτικές που αν γενικευθούν θα οδηγήσουν σε καταστάσεις της περιόδου Καρακίτσου όπου ο αυταρχισμός, η τρομοκρατία και η αυθαιρεσία βασίλευαν.

Αν η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ δεν βρίσκεται πίσω από την απόφαση της πλειοψηφίας του σωματείου των εργαζόμενων στο Δήμο Άρτας ας τους «δώσει οδηγίες» να πάρουν πίσω αμέσως τις διαγραφές.

Σε κάθε περίπτωση ας αντιληφθεί ο παλιός και καινούργιος εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός ότι όσο αφορά τις ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ούτε φοβούνται, ούτε μπαίνουν στη γωνιά, ούτε υπογράφουν δηλώσεις μετάνοιας στους συμβιβασμένους.

 Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα, να καταδικάσουν τέτοιες πρακτικές και μεθοδεύσεις και να απομονώσουν τους φορείς τέτοιων μεθοδεύσεων.

ΑΡΤΑ 8 – 9 - 2014

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το κράτος είμαι εγώ. Αυτό τα λέει όλα. Μην ξεχνάνε και τις παλιες τους συνήθειες. Σε λιγο θα συγκυβερνήσουν παλιοί και νέοι σύντροφοι Πασόκοι.