Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας: Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη


Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας καλεί τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους στις κατασκευές, τους άνεργους, μαζί με τις οικογένειές τους, να δώσουν μαχητικό «παρών» στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο το Σάββατο 1η Νοέμβρη, στο Σύνταγμα στις 12.00.
Στο κάλεσμά της σημειώνει: «Να στείλουμε μήνυμα ότι δεν συμβιβαζόμαστε με τη μιζέρια, την ανεργία, τα χαμηλά μεροκάματα, την απληρωσιά. Να απαιτήσουμε τώρα μέτρα για την ανακούφιση των ανέργων:
  • Επίδομα ανεργίας 600 Ευρώ.
  • Ο χρόνος ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος, χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και η εργοδοσία.
  • Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους άνεργους και τις οικογένειές τους.
  • Αναγνώριση των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων, για να αποτραπεί ο κίνδυνος χιλιάδες οικοδόμοι να βρεθούν χωρίς προϋποθέσεις για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος, λόγω της μεγάλης ανεργίας που βιώνει ο κλάδος.
  • Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι ανέργου.
  • Μείωση 30% των τιμολογίων των πρώην ΔΕΚΟ, και απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος, σταθερού τηλεφώνου.
  • Δωρεάν μετακίνηση στις αστικές συγκοινωνίες με την κάρτα ανεργίας.
  • Να καταργηθεί ο περιορισμός για τα παιδιά των ανέργων που δεν γίνονται δεκτά στους παιδικούς σταθμούς.
Αγωνιζόμαστε:
  • Για αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας, στη βάση κάλυψης των αυξημένων λαϊκών αναγκών, με κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, σύγχρονες λαϊκές κατοικίες.
  • Για σταθερή και μόνιμη δουλειά, με μεροκάματα και μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας.
Προειδοποιούμε ότι: Δεν θα επιτρέψουμε στο αντεργατικό οπλοστάσιο που απέκτησαν οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι, οι μεγαλοεργολάβοι, να προστεθούν νέα αντιλαϊκά μέτρα που σχεδιάζει για λογαριασμό τους η κυβέρνηση.
Είναι αιτία πολέμου: Η προώθηση νέων αντεργατικών αλλαγών και παρεμβάσεων, στα όρια και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει εμπόδια στη λειτουργία των συνδικάτων και στο δικαίωμα της απεργίας.
(...) Το παράδειγμα των εργαζόμενων στο ΜΕΤΡΟ της Αθήνας, που απέσπασαν αυξήσεις 20% σε μισθούς και μεροκάματα, αποδεικνύει ότι: Υπάρχουν δυνατότητες στα πλαίσια της οργανωμένης πάλης. Με επιμονή, ταξική ενότητα και αποφασιστικότητα, οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, κατάφεραν κάτι που πριν από λίγο καιρό φαινόταν πολύ δύσκολο.
Απάντησή μας είναι ο Αγώνας. Να ξεσηκωθούμε. Να οργανωθούμε. Να υπερασπίσουμε τη ζωή μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: