Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Στάθης Σταυρόπουλος σε ειδική αντιΚΚΕ αποστολή!

Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει το πραγματικό του πρόσωπο, δίνοντας εξετάσεις σε διάφορα κέντρα του εσωτερικού και του εξωτερικού (βλ. Τέξας, Κόμο, Ντράγκι, Άσμουσεν κ.λπ.)…

Όσο δίνει όρκους ότι δεν πρόκειται να θίξει στο ελάχιστο τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και πάνω απ' όλα τις δεσμεύσεις που απορρέουν από αυτήν…

Όσο ολοκληρώνει τη σοσιαλδημοκρατική του μετάλλαξη και μετατρέπεται σε πιο τυπικό κόμμα αστικής διαχείρισης…

Όσο περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται που το πάει, από εκείνους που τον εμπιστεύτηκαν και αισθάνονται ριζοσπάστες και αγωνιστές…

Τόσο θα αναλαμβάνουν κάποιοι το ρόλο - με ειδική αποστολή και χρέωση - να επιτίθενται στο ΚΚΕ που αποκαλύπτει αυτήν ακριβώς την πορεία.

Ανάμεσα τους πρώτος και καλύτερος ο Στάθης Σταυρόπουλος, ο οποίος εθίγη επειδή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης άσκησε κριτική στις συναντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρού του Αλ. Τσίπρα.

Έγραψε μάλιστα με άρθρο του στην ιστοσελίδα ΕΝΙΚΟΣ, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συναντιέται με τα παραπάνω κέντρα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτές οι επαφές τον αλλάζουν. Συνέκρινε μάλιστα τις παραπάνω συναντήσεις με αυτές που έκανε ο Μάο με τον Νίξον ή ο Μαντέλα με την Θάτσερ, όπως επίσης και με τη συνάντηση του Κουτσούμπα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ο Στάθης Σταυρόπουλος προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Η κριτική γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ όχι για τις συναντήσεις αυτές καθεαυτές, αλλά για το τι λέγεται σε αυτές και για το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ τις παρουσιάζει.

Στην κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση στο Κόμο ο Αλ. Τσίπρας ανακάλυψε «ευήκοα ώτα» για το ΣΥΡΙΖΑ στους διαφόρους εκπροσώπους του ευρωπαϊκού κεφαλαίου και της ΕΕ.

Στη συνάντηση με τον Πάπα, ο ηγέτης του Βατικανού - το οποίο συμμετέχει σε τράπεζες, πολυεθνικές και ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς - χαρακτηρίστηκε για τις επικοινωνιακές ανάγκες του ΣΥΡΙΖΑ ως «Πάπας των φτωχών και της ειρήνης» και «κατήγορος του αδίστακτου τραπεζικού συστήματος».

Το ότι κάποιοι πριν από τον ΣΥΡΙΖΑ – για τους δικούς τους λόγους και κυρίως για να κρατάνε το «ποίμνιο σε καταστολή» - βάφτισαν πρώτοι τον Πάπα «προστάτη των φτωχών», καθόλου δεν αθωώνει τον ΣΥΡΙΖΑ, που μηρυκάζει τα ίδια.

Για την ακρίβεια της κριτικής και προς διάψευση του Στ. Σταυρόπουλου παραθέτουμε αυτούσιο το απόσπασμα από τη συνέντευξη του Θ. Παφίλη στο Realfm:

«Συμφωνώ ότι μπορείς να συναντιέσαι, το θέμα είναι για ποιο πράγμα συναντιέσαι……»

«……Αλλά σε ό,τι αφορά τον Πάπα είναι πραγματικά εκπληκτικό και θα έλεγε κανένας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον διεκδικούν μαγικές ιδιότητες, γιατί με όποιον συναντιέται ξαφνικά από 'κεί που είναι αντιδραστικός, - γιατί όλοι γνωρίζουν το ρόλο του Βατικανού συνολικά - μετατρέπεται σε προστάτης των φτωχών και των αδυνάτων. Όταν πάει στο Κόμο π.χ. ξαφνικά μετατρέπεται η ''Λέσχη Μπίλντεμπεργκ'' της Ιταλίας, όπως λέγεται, σε φιλολαϊκή που ακούει με προσοχή τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ….».

Άστοχες λοιπόν οι συγκρίσεις του Σταυρόπουλου, γιατί δεν νομίζουμε να είπε ποτέ ο Μάο ότι ο Νίξον είναι ο «πρόεδρος των φτωχών», ούτε ο Μαντέλα για την Θάτσερ ότι είναι «περιστέρι της ειρήνης». Ούτε το ΚΚΕ είπε ποτέ ότι η Εκκλησία θα ανατρέψει το τραπεζικό κατεστημένο, επειδή συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο.

Το θέμα όμως είναι αλλού: Η διαχείριση της ακραίας φτώχειας με χαρακτηριστικά ελεημοσύνης, όπως κάνει με το ρόλο της η Εκκλησία και όχι με πραγματικά δικαιώματα, γίνεται βασική γραμμή της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που επιδιώκει να ευνουχίσει κάθε ριζοσπαστισμό, να ρίξει τις απαιτήσεις του λαού και να τον συμβιβάσει με τη φτώχεια και τη μιζέρια. Για να μείνουν στο απυρόβλητο όσοι απομυζούν τον παραγόμενο πλούτο, τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αγγίζει, όπως προκύπτει και από το κυβερνητικό του πρόγραμμα.

Με όλα αυτά το μόνο που πετυχαίνει ο Σταυρόπουλος είναι να εκτίθεται και να ξεπέφτει ο ίδιος, γιατί ο κόσμος τους παίρνει χαμπάρι…

Αλλά είπαμε.ο συγκεκριμένος είναι σε ειδική αποστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: