Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Εργατικό Κέντρο Λάρισας: Σήμερα ξεκινούν τα δωρεάν μαθήματα για τα παιδιά ανέργων

Ξεκινούν σήμερα Τετάρτη 24/9, τα δωρεάν μαθήματα ταξικής αλληλεγγύης του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, σε μαθητές γυμνασίου - λυκείου, παιδιά ανέργων. Το γεγονός ότι φέτος συμμετέχουν πάνω από 100 παιδιά, αριθμός αυξημένος κατά 25% από πέρσι, δείχνει ότι τα προβλήματα της ανεργίας και της φτώχειας μεγαλώνουν, σε πείσμα όσων μιλούνε για ανάπτυξη και καλύτερες μέρες. Η ωμή πραγματικότητα του καπιταλισμού είναι μπροστά μας καθημερινά.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας αναφέρει:

«Γι’ αυτό, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες αυταπάτες, ούτε για αδράνεια. Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί όλους τους άνεργους και τις οικογένειές τους, να συσπειρωθούν στα σωματεία και στις Λαϊκές Επιτροπές στις συνοικίες, στον αγώνα για το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, για τη χορήγηση σε όλους τους άνεργους, επιδόματος ανεργίας ύψους 600 ευρώ το μήνα, χωρίς προϋποθέσεις, για όσο διάστημα είναι κάποιος άνεργος. Για να έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να σταματήσουν οι κατασχέσεις και να παγώσουν τα δάνεια και οι οφειλές σε τράπεζες και δημόσιο, να έχουν όλοι ρεύμα, νερό, θέρμανση, και φυσικά το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση την οποία έχουμε ακριβοπληρώσει με άμεσους και έμμεσους φόρους.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, στο πλαίσο του δίμηνου προγράμματος δράσης που έχει καλέσει το ΠΑΜΕ, έχει προγραμματίσει μια σειρά δράσεις για τη διεκδίκηση για τη λήψη μέτρων στήριξης των ανέργων, στο οποίο καλεί όλους τους άνεργους με τις οικογένειές τους να συμμετάσχουν μαζικά.

Στο πλαίσιο αυτό, οργανώνει συγκέντρωση για την προστασία των ανέργων και του λαϊκού εισοδήματος, το Σάββατο 4 Οκτώβρη στις 11 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, και τη συμμετοχή στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, το Σάββατο 1η Νοέμβρη, με λεωφορεία που θα ναυλώσει το ΕΚΝΛ και τα σωματεία.

Για συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, μπορεί να δηλώνει κάποιος στα τηλέφωνα 2410 250708 ΕΚΝΛ (8 π.μ. έως 3 μ.μ.), 2410 536169 Συνδικάτο Οικοδόμων (μετά τις 6.30 μ.μ.), και στα σωματεία του κάθε κλάδου, όπως και στις Λαϊκές Επιτροπές της κάθε συνοικίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: