Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Ρέθυμνο: Σύσκεψη για την ανεργία με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Οικοδόμων


Σύσκεψη για το θέμα της ανεργίας που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις έγινε στο Ρέθυμνο, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Οικοδόμων Ρεθύμνου και με τη συμμετοχή εκπροσώπων από συλλόγους και σωματεία της πόλης.
Τη σύσκεψη άνοιξε ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Στάθης Λουκάκης, ο οποίος τόνισε ότι η ανεργία δεν είναι πρόβλημα μόνο των ανέργων, αλλά είναι και συνολικά όλης της εργατικής τάξης και είναι και αυτό ένα από τα προβλήματα που βιώνει σήμερα η λαϊκή οικογένεια.
Στην συνέχεια ο Βαγγέλης Αγγελογιαννάκης, εκ μέρους της Γραμματείας Ρεθύμνου του ΠΑΜΕ, ανέφερε πως όλα τα σωματεία και τα συνδικάτα πρέπει να παλέψουν για την προστασία των ανέργων αλλά και συνολικά για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης που έχουν κατακτηθεί με αγώνα και αίμα. Ακόμη σημείωσε πως κυβέρνηση, ΕΕ και κεφάλαιο δεν δίνουν ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της ανεργίας, αλλά αντίθετα την ανακυκλώνουν όπως επίσης ανακυκλώνουν τη μιζέρια του λαού. Επιπλέον αναφέρθηκε πως η συγκεκριμένη σύσκεψη δεν έγινε προκειμένου το κίνημα να αμυνθεί στην αντιλαϊκή επιδρομή και μόνο, αλλά για να αποσπάσει πίσω τις λαϊκές κατακτήσεις, γι' αυτόν το λόγο το κίνημα πρέπει να κάνει πέρα όλους αυτούς τους ξεπουλημένους συνδικαλιστές των εργοδοτικών και κυβερνητικών παρατάξεων και να ανασυνταχθεί σε ταξική κατεύθυνση, να δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία ενάντια στην τάξη των εκμεταλλευτών που έχουν οδηγήσει τον λαό σε αυτήν την κατάσταση.
Ακόμα το λόγο πήρε ο Μανούσος Μανουσογιάννης, μέλος του απερχόμενου ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, μέλος του ΕΚ Ρεθύμνου και δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», που τόνισε πως δεν χάνουν όλοι από το πρόβλημα της ανεργίας. Χάνουν τα λαϊκά στρώματα, κερδίζουν όμως οι κεφαλαιοκράτες. Γι' αυτό ο λαός, κατέληξε, πρέπει να σηκώσει το ανάστημά του και να συνειδητοποιήσει ότι χρειάζονται ριζικότερες αλλαγές προκειμένου ο λαός να δει «άσπρη μέρα». Τέλος, κάλεσε τους ιδιωτικούς υπαλλήλους να συμμετέχουν στις εκλογές του σωματείου στις 29-30/9 και να ενισχύσουν τη ΔΑΣ (παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ), για να αλλάξει ρώτα το σωματείο.
Στη συνέχεια εκπρόσωποι από τα σωματεία και τους συλλόγους πήραν το λόγο και ανέδειξαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε κλάδος, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα της οργάνωσης και της μαζικοποίησης του κινήματος καθώς επίσης ανέδειξαν πως το δίμηνο αγωνιστικό πρόγραμμα του ΠΑΜΕ θα πρέπει να αποτελέσει ένα πιο δυναμικό εφαλτήριο για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του κινήματος.
Στο κλείσιμο της διαδικασίας παρουσιάστηκαν οι αποφάσεις συμμετοχής στο Πανρεθυμνιακό συλλαλητήριο στις 3 του Οκτώβρη στις 7 μ.μ. στο Δημαρχείο, που στηρίζουν προς το παρόν οι: Σύλλογος Φοιτητών Παιδαγωγικού Προσχολικής Εκπαίδευσης, Σπουδαστικός Σύλλογος ΤΕΙ Ρεθύμνου, Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου, Σωματείο Καθαριστριών Ρεθύμνου, Σύλλογος Γυναικών Ρεθύμνου (μέλος της ΟΓΕ) και Γραμματεία Ρεθύμνου του ΠΑΜΕ.
Επιπλέον στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Ανωγείων μέσω του προέδρου και αντιπροέδρου καθώς και ο Αγροτικός Σύλλογος Ρεθύμνου μέσω του προέδρου.
Ακόμη ο Σύλλογος Φοιτητών Παιδαγωγικού Προσχολικής Εκπαίδευσης και ο Σπουδαστικός Σύλλογος ΤΕΙ αποφάσισαν στις 14 Οκτώβρη, να πραγματοποιήσουν κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ στις 11 π.μ. για την προστασία των ανέργων με την στήριξη και συμμετοχή του Συνδικάτου Οικοδόμων Ρεθύμνου.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια: