Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν τιμούν τη μνήμη του Παύλου Φύσσα με αυτόν τον τρόπο…


Με έκπληξη και απορία διαβάζουμε δηλώσεις μελών της «πρωτοβουλίας κοινωνικών δράσεων “Δεν ξεχνάμε”», στη συνέντευξη τύπου που έδωσαν εν όψει του  διημέρου (18 και 19 Σεπτέμβρη) που διοργανώνουν στη μνήμη του μουσικού καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα, του δολοφονημένου από το στέλεχος της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής Ρουπακιά.

Η «πρωτοβουλία» που ―σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας― εκφράζει την οικογένεια του Παύλου Φύσσα, τους δικηγόρους της, φίλους του Παύλου κ.ά., καλεί «τον κόσμο στην πλατεία Συντάγματος να συμμετέχει χωρίς κομματικές και πολιτικές σημαίες, κρατώντας μόνο μπαλόνια, ελπίζοντας να απομονώσουν όσους ενδεχομένως αποπειραθούν να προσβάλουν τον ειρηνικό και απολιτικό χαρακτήρα των εκδηλώσεων»...

...ενώ σε άλλο σημείο οι εκπρόσωποί της τονίζουν: «Ευχόμαστε οι εκδηλώσεις να περιοριστούν σε έναν ειρηνικό χαρακτήρα και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι απέχουμε από κάθε πολιτικό και κομματικό σχηματισμό».

Με τέτοιες δηλώσεις η «πρωτοβουλία» δεν τιμά τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, που η σύντομη διαδρομή του στη ζωή και την τέχνη μόνο απολίτικη δεν ήταν. Ο Παύλος Φύσσας  ―αρέσει ή δεν αρέσει σε κάποιους― ήταν ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα, τον καπιταλισμό, που γεννάει τον φασισμό και τον συντηρεί στις εφεδρείες του για να τον χρησιμοποιήσει ως εμπροσθοφυλακή μόλις τα θεμέλιά του αρχίζουν να τρίζουν. Αυτή του τη στάση την πλήρωσε με τη ζωή του. Μαντρόσκυλα αυτού του συστήματος και μιας χούφτας παρασίτων, που λυμαίνονται τον ιδρώτα των εργαζομένων και τον πλούτο που παράγουν, είναι τα μέλη της αγέλης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής που, μια νύχτα, κύκλωσαν  τον αντιφασίστα καλλιτέχνη και τον δολοφόνησαν άνανδρα. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, είτε «συμφωνούν» κάποιοι είτε όχι, ήταν ξεκάθαρα μια πολιτική δολοφονία.

Η επαναλαμβανόμενη επίκληση του «ειρηνικού χαρακτήρα» των εκδηλώσεων (γιατί άραγε; τι άλλο χαρακτήρα θα μπορούσαν να έχουν;) και ο εμφαντικός τρόπος που η «πρωτοβουλία» δηλώνει την απέχθειά της γενικά και αόριστα στα «κόμματα» και την «πολιτική» (θυμίζοντας έντονα το «κλίμα» που επικράτησε στις πλατείες των αγανακτισμένων),  ανεξάρτητα από προθέσεις, αποπροσανατολίζουν το λαό και τα νέα παιδιά που θα παραβρεθούν στις εκδηλώσεις. Αποσιωπώντας την πραγματική αιτία της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, και «τσουβαλιάζοντας» κόμματα και πολιτικές, η «πρωτοβουλία» θολώνει τα νερά που κρύβουν τον πρώτο και κύριο ένοχο, που δεν είναι άλλος από το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται με... «απολιτίκ» μπαλόνια... αλλά αναδεικνύοντας και καταπολεμώντας τις αιτίες που τον γεννούν:  την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τη «θεοποίηση» του καπιταλιστικού κέρδους και τη χρησιμοποίηση κάθε μέσου από τη μεριά των καπιταλιστών για την πραγμάτωση των στόχων τους και τη διαιώνιση της κυριαρχίας τους. Με τον συλλογικό, οργανωμένο αγώνα για τα μικρά και τα μεγάλα «θέλω», «αξίζω», «δικαιούμαι» μας, κόντρα στο σύστημα, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση. Αυτή είναι και η ―οφειλόμενη― μεγαλύτερη  τιμή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2014.

5 σχόλια:

zoot horn rollo είπε...

"Αγανακτισμένοι" νο2 η επιστροφή;
Πράγματι δε τιμούν τη μνήμη του με τέτοιες αντιλήψεις, πολλά ερωτήματα γεννά αυτή η στάση. Απολιτικ "Πασιφισμοί",χαπενιγκς και ιστορίες όταν περιστοιχίζεσαι από ανθρωποφάγους; Πολύ καλό κείμενο Οικοδόμε.

Ανώνυμος είπε...

TI ΣΚΑΤΟΦΛΩΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ;

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΣΑ ΤΙ ΗΤΑΝ;

ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ;

ΤΟΝ ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΕΡΑΥΝΟΣ;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΗΤΑΝ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΓΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 1974 ΚΑΙ ΟΙ ΦΛΩΡΟΙ ΛΕΝΕ ΜΑΚΡΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.

ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΑΛΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΑΠΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, ΚΑΙ ΑΠΕΧΕΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΤΕ ΧΕΣΜΕΝΕΣ ΚΟΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.


ΑΡΑ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΟΥΛΑ ΣΑΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

ΤΟΣΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΚΕΤΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ "ΤΙΜΗ" ΣΤΟΝ ΗΡΩΑ ΦΥΣΣΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 2 20 ΧΡΟΝΟΥΣ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ;

ΕΤΣΙ ΜΩΡΕ ΑΠΟΛΙΤΙΚ ΝΑ ΔΑΚΡΥΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΜΑΤΑΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΙΤΙΑ ΧΑΘΗΚΑΝ.

Η ΜΠΑΜΠΕΣΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΦΤΑΕΙ. ΟΧΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ.
ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ.

Η ΚΑΚΟΥΡΓΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΣΥΛΟΛΟ ΤΗΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΤΙΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ 2100 ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ 15 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.

ΜΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΙΑ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

«τον κόσμο στην πλατεία Συντάγματος να συμμετέχει χωρίς κομματικές και πολιτικές σημαίες, κρατώντας μόνο μπαλόνια, ελπίζοντας να απομονώσουν όσους ενδεχομένως αποπειραθούν να προσβάλουν τον ειρηνικό και απολιτικό χαρακτήρα των εκδηλώσεων»

Φαντάζομαι ένα πανό αντιφασιστικό, κατά της ΧΑ ή αντικαπιταλιστικό θα είναι προσβλητικό και για τη μνήμη του Π. Φύσσα που :

- δολοφονήθηκε από φασίστες της ΧΑ
- τα όργανα της (άρχουσας) τάξης επιτηρούσαν τη δολοφονία του και το στήσιμό της πάνω από μία ώρα
- τη μέρα του θανάτου του βρισκόταν παρέα, όχι τυχαία, με τον Afaza, καλλιτέχνη της ίδιας σκηνής με σαφέστατη ταξική θέση, κομμουνιστή
- δε δίστασε ποτέ να δηλώσει ανοιχτά ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑΣ
και γι' αυτό δολοφονήθηκε

τσαφ

Ανώνυμος είπε...

Αν και σε πολλά διαφωνώ μαζί σας, πολλά συγχαρητήρια και πολύ σωστή αντιμετώπιση!

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες. Δεν ενδιαφέρονται αυτοί να τιμήσουν τον Π. Φύσσα. ΄Αλλοι είναι οι σκοποί τους.