Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

"ΧΙΛΗ 1970-1975, Πέντε χρόνια αγώνες ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την εσωτερική αντίδραση" ― Η έκδοση της ΚΝΕ (1975) στην "e-βιβλιοθήκη Οικοδόμος"


«Στις 11 Σεπτέμβρη (του 1973) η νύχτα της φασιστικής βαρβαρότητας πέφτει πάνω στη Χιλή. Μια πληρωμένη κλίκα στρατηγών ανατρέπει τη νόμιμη κυβέρνηση (του Σαλβαδόρ Αλιέντε), που μέσα  σε τρία χρόνια κατάφερε κάτι που οι προκάτοχοί της δεν κατάφεραν σε 160 χρόνια. Μια κυβέρνηση που έδωσε στα παιδιά της Χιλής γάλα, στη νεολαία μόρφωση, στους αγρότες γη, στους άνεργους δουλειά, στους εργαζόμενους τα μεγάλα εργοστάσια, στο λαό το χαλκό του, στους άστεγους σπίτι…» (Απόσπασμα)

Από τον πρόλογο της έκδοσης:

«Με την έκδοση αυτή προσπαθήσαμε να δώσουμε μια εικόνα της χιλιανής πραγματικότητας, από τη μέρα που η κυβέρνηση της Λαϊκής Ενότητας ήρθε στην εξουσία μέχρι και σήμερα.

Στους νεκρούς πατριώτες της Χιλής
Στο Λαό της Χιλής που η πάλη του οδήγησε τη Λαϊκή Ενότητα στην εξουσία
Στον αγώνα του για τη συντριβή της αμερικανόδουλης Χούντας

Ελάχιστος φόρος τιμής της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας.»


“ΧΙΛΗ 1970-1975 ― Πέντε χρόνια αγώνες ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την εσωτερική αντίδραση”, έκδοση της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, 1975

Περιεχόμενα:

Σαν πρόλογος, Ο τελευταίος λόγος του Αλιέντε, Τι βρήκε η Λαϊκή Ενότητα, Το Πρόγραμμα της Λαϊκής Ενότητας, Σύντομος απολογισμός της τριετίας, Χρονικό 1970-1973, Μαρτυρίες, Η φωνή της αγωνιζόμενης Χιλής, Έκκληση, Παράρτημα και πολλές φωτογραφίες.

Έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε ή να κατεβάσετε την έκδοση (σε μορφή αρχείου pdf) από την e-βιβλιοθήκη Οικοδόμος στον υπολογιστή σας, με ένα «κλικ» στο παρακάτω παράθυρο:


Κυριακή 14 Σεπτέμβρη 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια: