Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Επειδή μνήμη έχουμε: Οι “βλαχοδήμαρχοι” του ΠΑΣΟΚ που εκλέχθηκαν με τον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές

"Ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ΚΕ του κόμματός του αποκάλεσε «βλαχοδήμαρχους» όσους δημάρχους ειχαν τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ ή της Νέας Δημοκρατίας" (ΝΕΑ) Δεν τσέκαρε εκεί στο ίντερνετ πόσους υποστήριξαν και μαζί στις προηγούμενες εκλογές;;
“Ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ΚΕ του κόμματός του αποκάλεσε «βλαχοδήμαρχους» όσους δημάρχους ειχαν τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ ή της Νέας Δημοκρατίας” (ΝΕΑ) Δεν τσέκαρε εκεί στο ίντερνετ πόσους υποστήριξαν και μαζί στις προηγούμενες εκλογές;;

“Φωτιές” λέει “τόσο μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο πολιτικό σκηνικό άναψαν οι «βλαχοδήμαρχοι» του Αλέξη Τσίπρα! Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του έστειλε μήνυμα στους «πράσινους» δημάρχους ότι δεν πρόκειται να τους στηρίξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές.” (Νέα, 3/9/2013)
Μάααααλιστα…
Για να θυμιθούμε όμως:
Στις δημοτικές εκλογές του 2010 ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ στους Δήμους Πετρούπολης, Ελευσίνας, Βόλβης Θεσσαλονίκης. Στη δε Ικαρία συνεργάστηκε με ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΛΑ.Ο.Σ., ενάντια στον υποψήφιο που στήριξε το ΚΚΕ. Στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του 2006, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ (η βασικότερη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ) διεκδίκησαν μαζί τις Νομαρχίες Πρέβεζας και Τρικάλων. Μάλιστα ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος και ο νυν πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης, τότε στέλεχος του ΣΥΝ, στις 9/9/2006 πραγματοποίησαν κοινή περιοδεία στην περιοχή των Τρικάλων, παρουσίασαν την συνεργασία τους εκεί σαν «πείραμα» στην προοπτική μιας ευρύτερης συνεργασίας στο πλαίσιο της «κεντροαριστεράς», μίλησαν σε κοινή σύσκεψη στελεχών των δυο κομμάτων και σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση του κοινού υποψήφιου νομάρχη τους, στην Καλαμπάκα.
Για τους δήμους όπου ανακοινώθηκαν κοινές υποψηφιότητες ΠΑΣΟΚ/ΣΥΝ το 2006, καταγράφτηκαν τουλάχιστον οι: Ζωγράφου (υποψήφια δήμαρχος Τίνα Καφατσάκη), Πετρούπολης (Στέφανος Βλάχος), Πεντέλης (Δημήτρης Στεργίου), Λυκόβρυσης (Δημήτρης Φωκιανός), Νέας Χαλκηδόνας (Νίκος Παπαμικρούλης), Αγίου Δημητρίου (Παντελής Ειρηνάκης), Χολαργού (Πάνος Δεμερτζής), Παλλήνης (Θεόδωρος Γκοτσόπουλος), Ελευσίνας (Γιώργος Αμπατζόγλου), Ρέντη (Γιώργος Ιωακειμίδης).
Το 2002 συνεργάστηκαν στην Υπερνομαρχία Ροδόπης – Εβρου (υπερνομάρχης εκλέχτηκε το στέλεχος του ΣΥΝ Χρήστος Χατζόπουλος, νομάρχες Ροδόπης και Εβρου, στελέχη του ΠΑΣΟΚ), στην Υπερνομαρχία Καβάλας – Δράμας – Ξάνθης, και στους Δήμους Ξάνθης και Κομοτηνής.
Χονδρικά το 2002 ο ΣΥΝ συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ στο 30% των νομαρχιών (Ευρυτανία, Θεσπρωτία, Καρδίτσα, Κοζάνη, Μαγνησία, Φλώρινα, Φωκίδα, Βοιωτία, Γρεβενά, Πρέβεζα, Σάμος). Συνεργάστηκαν στην Αττική σε 16 δήμους (ανάμεσά τους Αγιος Δημήτριος, Αργυρούπολη, Ιλιον, Χολαργός, Σαλαμίνα, Ελληνικό, Σπάτα – Λούτσα) και επίσης σε Λιβαδειά, Δράμα, Αμαλιάδα, Ηγουμενίτσα, Νεάπολη Θεσσαλονίκης, Πολίχνη, Φίλιπποι Καβάλας, Πολύκαστρο, Σέρρες, Φλώρινα, Αμφισσα, Χαλκίδα, Ρόδος, Καρπενήσι).
Ζήσε την αυταπάτη σου στον ΣΥΡΙΖΑ…

 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εμένα δε με ενδιαφέρει αν οι δήμαρχοι είναι βλάχοι ή όχι. Με ενδιαφέρει να είναι δίπλα στο λαό της πόλης τους. Να μπαίνουν μπροστάρηδες στους αγώνες των δημοτών τους,και να διεκδικούν απ' το κράτος τους πόρους που χρειάζονται για να κάνουν καλύτερη τη ζωή των δημοτών τους. Κάποτε οι περισσότεροι δήμαρχοι ήταν δίπλα στο λαό. Τώρα είναι δίπλα στους υπουργούς και στους παρατρεχάμενους. Δεν πρέπει να αλλάξει αυτό;

Οικοδόμος είπε...

Ποιος μπορεί να το αλλάξει;

Ανώνυμος είπε...

@ Oικοδόμος
Μόνο ο λαός μπορεί να το αλλάξει, με την ψήφο του. Με το να ψηφίσει αγωνιστές δημάρχους που μαζί τους θα απαιτήσει απ' το κρατος να δώσει λεφτά για να φτιαχτουν περισσότεροι παιδικοί σταθμοί, κι όχι να λέμε να πάρουν τα παιδιά τους και να φύγουν κάποιοι για να μπουν τα δικά μας παιδιά, να απαιτηθούν λεφτά για τα σχολεία απ' το κράτος κι όχι απ' τους γονείς, να δυναμώσει το κινημα αλληλεγγύης στις γειτονιές για τους ανήμπορους και τους άνεργους, κι όχι να κοιτάμε να βγάλουμε τα μάτια μας, να γίνουν περισσότερα στέκια νεολαίας και πολιτισμού, κι όχι να δίνονται άδειες για τραπεζάκια στις πλατείες και τα παιδιά να μην έχουν πού να παίξουν, να γίνουν παιδικές χαρές, να ξαναπάρουμε τη ζωή μας πίσω. ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟ. ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ.

Οικοδόμος είπε...

Οι τρεις πρώτες λέξεις αρκούν. Και μια απόφαση.


Βοηθάει αν βάζετε μια υπογραφή-ψευδώνυμο στα ανώνυμα σχόλιά σας.

zoot horn rollo είπε...

Πες πες...τσάμπα είναι...Βλαχοδήμαρχος και ο Συνασπισμένος Κλάπας χρόνια και χρόνια στο Δήμο Πρέβεζας, χωρίς ΠΑΣΟΚ δεν έβγαινε....Έτσι ένα πρόχειρο παράδειγμα...