Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Βίκυ Αράπη - Καραγιάννη: «Νιώθω πολύ τυχερή που συνεργάζομαι με το ΚΚΕ» (Συζήτηση - VIDEO)


«Νιώθω πολύ τυχερή που συνεργάζομαι με το ΚΚΕ», δηλώνει στο portal του «902.gr» η Βίκυ Αράπη – Καραγιάννη υποψήφια ευρωβουλευτής, συνεργαζόμενη με το ΚΚΕ. Προσθέτει ότι κι όταν ήταν στο ΠΑΣΟΚ και το ΔΗΚΚΙ το βλέμμα της ήταν στραμμένο στο ΚΚΕ για τους αγώνες του και τη σταθερότητα στο πλευρό του λαού. Αναφέρεται στην Ήπειρο μια από τις φτωχότερες περιοχές στην ΕΕ και τονίζει ότι το ΚΚΕ είναι η δύναμη και η ελπίδα του λαού.

902
Η Βασιλική (Βίκη) Αράπη – Καραγιάννη κατάγεται από τα Τζουμέρκα Άρτας, το χωριό Αθαμάνιο και είναι 68 ετών. Τελείωσε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας, το Γυμνάσιο στην Πάτρα και το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Υπηρέτησε για 34 χρόνια στα Δημόσια Σχολεία Δραπετσώνας, Ύδρας και Αλίμου. Είναι κόρη αντιστασιακού. Έχει διατελέσει έφορος Πολιτισμού στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας για 6 χρόνια καθώς και γραμματέας της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών. Σήμερα είναι μέλος στο ΔΣ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κετρικιωτών «ΑΡΑΧΘΟΣ». Έχει συγγράψει δεκάδες άρθρα και χρονογραφήματα που έχουν δημοσιευθεί στις τοπικές εφημερίδες των Συλλόγων.

Από μαθήτρια αγωνιζόταν για μια καλύτερη και δημόσια δωρεάν Παιδεία, συμμετείχε στις κινητοποιήσεις του 1-1-4. Στη συνέχεια το 1974 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ και υπήρξε ιδρυτικό του μέλος. Το 1995 δραστηριοποιείται μέσα από το ΔΗΚΚΙ και το 1996 εκλέχθηκε βουλευτής του στην Περιφέρεια της Α’ Αθήνας. Στη Βουλή, από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, έκανε αγώνα με 200 και πλέον Ερωτήσεις μόνο για την Παιδεία, ενάντια στο νόμο Αρσένη και το 2001 εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Βούλας ως επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού. Την περίοδο της συνεργασίας του ΔΗΚΚΙ με το ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, το 2007, ήταν υποψήφια βουλευτής στην Περιφέρεια Α’ Αθήνας.

Τα τελευταία χρόνια έχει συστρατευτεί με το ΚΚΕ με το οποίο αγωνίζεται για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός. Είναι μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: