Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Με εντατικούς ρυθμούς ετοιμάζουν την απεργία της Πρωτομαγιάς τα ταξικά συνδικάτα


Με συσκέψεις, περιοδείες και εκδηλώσεις τα ταξικά σωματεία και συνδικάτα οργώνουν τους χώρους δουλειάς για την επιτυχία της απεργίας της Πρωτομαγιάς και των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ με στόχο την ανάδειξη του ταξικού περιεχομένου της 1ης Μάη.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα και στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις

  • Ζάκυνθος: Στις 10.30 π.μ. στο παλιό Εργατικό Κέντρο
  • Ηράκλειο: Στις 10 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας
  • Θήβα: Στις 10.30 π.μ. στον πεζόδρομο (αρχή Επαμεινώνδα) και στην πλατεία Δηλεσίου στις 11πμ. 
  • Κως: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας
  • Λαμία: Στις 10 π.μ. στην πλατεία Πάρκου
  • Λάρισα: Στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία
  • Λαύριο: Στις 10 π.μ. στο άγαλμα Μεταλλωρύχων
  • Πάτρα: Στις 10 π.μ. στην πλατεία ΓεωργίουΕκδηλώσεις από ταξικά συνδικάτα

Εκδήλωση για την απεργία της Πρωτομαγιάς οργανώνουν την Πέμπτη 24 Απρίλη τα ναυτεργατικά σωματεία «ΠΕΜΕΝ», «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», «ΠΕΕΜΑΓΕΝ», «ΠΕΠΡΝ», «ΠΕΣ/ΝΑΤ» και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών, στις 10.30 π.μ. στα γραφεία της «ΠΕΜΕΝ» (Μπουμπουλίνας 21).

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου καλεί σε σύσκεψη τα πρωτοβάθμια σωματεία, συλλόγους και φορείς για την οργάνωση την Πέμπτη 24 Απρίλη στις και 6 μ.μ. στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεών του.

Στη Λάρισα, το Εργατικό Κέντρο αποφάσισε να κηρύξει 1 ώρα στάση εργασίας για το διήμερο Τρίτη 29 και Τετάρτη 30 Απρίλη, για να γίνουν εκδηλώσεις σε εργασιακούς χώρους με ομιλία, προβολή DVD, έκθεση φωτογραφίας. Επίσης, θα οργανώσει δύο πολιτιστικές εκδηλώσεις, το Σάββατο 26 Απρίλη, στις 8 μ.μ. στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης και την Τρίτη 29 Απρίλη στις 8 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο. 

Την Τρίτη 29 Απρίλη η Πανελλαδική Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιών και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Νομού Αττικής καλούν τα Διοικητικά Συμβούλια των επιχειρησιακών σωματείων, τις σωματειακές επιτροπές και όλους τους εργαζόμενους του κλάδου της Χημικής Βιομηχανίας σε σύσκεψη στις 6 μ.μ. στο εργατικό κέντρο Πειραιά (Ομήρου Σκυλίτση 19). 

Eπίσης την Τρίτη 29 Απρίλη, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής διοργανώνει εκδήλωση για την Πρωτομαγιά στα γραφεία του(οδός Γλάδστωνος 3), στις 5 το απόγευμα. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας από τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις του Συνδικάτου τα τελευταία χρόνια, προβολή βίντεο και συζήτηση. Επιπλέον η Ένωση Λογιστών Αθήνας και το Παράρτημα Πειραιά πραγματοποιούν εκδήλωση για την Πρωτομαγιά, την Τρίτη 29 Απρίλη, στις 7 το απόγευμα, στα γραφεία της Ένωσης,(οδός Κάνιγος 27, 5ος όροφος).

Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ

«Ζήτω η 1η Μάη! Ζήτω η παγκόσμια εργατική τάξη», τονίζει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του για την Πρωτομαγιά σημειώνοντας ότι η 1η Μάη μας καλεί να προωθήσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την ενότητα της τάξης μας, για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, να οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση. Να δημιουργήσουμε τους όρους για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης.

Το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει ότι «Για να βγει αλώβητος και νικητής ο λαός, απαιτείται άμεση οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς και στους κλάδους. Χρειάζεται να δυναμώσει ο συντονισμός του αγώνα, να αναπτυχθεί ένα ορμητικό αγωνιστικό ποτάμι αντίστασης για να αναχαιτίσει την κυβερνητική επίθεση, να γκρεμίσει μνημόνια και αφεντικά». (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Το κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ

«128 χρόνια μετά την Πρωτομαγιά του Σικάγου, μας γυρίζουν στο μεσαίωνα για να κερδίσουν τα μονοπώλια. Δουλεύουμε από ήλιο σε ήλιο, για ένα πιάτο φαΐ, χωρίς δικαίωμα στην ασφάλεια και την υγεία, χωρίς την Κυριακάτικη Αργία. Καταχρεωμένοι σε τράπεζες, προμηθευτές, ασφαλιστικά ταμεία και με ένα σωρό νέους φόρους, χαράτσια και τέλη στις πλάτες μας. Ξεπουλούμε το μόχθο μιας ζωής, λίγο πριν βάλουμε λουκέτο, για να εξασφαλίσουμε την υγεία της οικογένειάς μας. Με τα παιδιά μας να δουλεύουν για 200 ευρώ ή να ξενιτεύονται. Με την τρομοκρατία να κινείται σα Δαμόκλειος Σπάθη πάνω από τα κεφάλια μας, κάθε φορά που αντιστεκόμαστε» τονίζει η ΠΑΣΕΒΕ. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Το κάλεσμα της ΟΓΕ

«Η 1η Μάη, είναι μέρα τιμής της θυσίας των εργατών και εργατριών του Σικάγο το 1886 και συνολικά των αγώνων της εργατικής τάξης και του λαού ενάντια στην εκμετάλλευση. Είναι αφορμή για αναλογιστεί κάθε εργαζόμενη, άνεργη και νέα γυναίκα μέσα από πιο σκληρό και μακρύ δρόμο κατακτήθηκε κάθε εργατικό και λαϊκό δικαίωμα. Είναι μέρα εφαλτήριο για να πάρουν οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στα χέρια τους τη σκυτάλη των αγώνων αυτών», τονίζει η ΟΓΕ. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ) 

Σε μαζική συμμετοχή καλούν: Η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Κλωστοϋφαντουργία, τον Ιματισμό και το Δέρμα, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, η Ομοσπονδία Οικοδόμων, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Αττικής, η Ένωση Λογιστών Αθήνας και το Παράρτημα Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: