Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Επιστολή του ΠΑΜΕ προς τα Συνδικάτα σε όλο τον κόσμο για έκφραση αλληλεγγύης στους Χαλυβουργούς


Επιστολή προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό για έκφραση αλληλεγγύης στους Χαλυβουργούς απευθύνει το ΠΑΜΕ με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου, που καταδίκασε πρόσφατα σε ποινές φυλάκισης από 21 έως 23 μήνες τους Χαλυβουργούς της «Ελληνικής Χαλυβουργίας»

Στην επιστολή του ΠΑΜΕ σημειώνεται:

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναγωνιστές,

Είναι γνωστός σε όλους σας ο ηρωικός αγώνας των Χαλυβουργών στη χώρα μας που κράτησε εννιά μήνες και έδωσε μάθημα δύναμης, αποφασιστικότητας, αντοχής, ενότητας, περήφανης στάσης απέναντι στην εργοδοσία, το κράτος της και τους μηχανισμούς της και αποκάλυψε το απάνθρωπο πρόσωπο, τη σαπίλα του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Ένας αγώνας συγκλονιστικός που στηρίχθηκε από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας και γνώρισε τη μεγαλειώδη αλληλεγγύη ηθική και οικονομική από τα συνδικάτα σε όλο το κόσμο. Μετά την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής από την κυβέρνηση του δόγματος νόμος και τάξη, οι πρωτοπόροι εργάτες σύρθηκαν στα δικαστήρια.

Η απαράδεκτη απόφαση του δικαστηρίου που καταδίκασε 24 Χαλυβουργούς σε ποινές φυλάκισης από 21 έως 23 μήνες φανερώνει ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή, αλλά θεματοφύλακας των συμφερόντων των επιχειρηματικών συμφερόντων που ζουν από την εκμετάλλευση των εργατών. Αυτή η απαράδεκτη απόφαση επιβεβαιώνει ότι ο ταξικός αγώνας είναι αυτός που τρομάζει πραγματικά το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα.

Σε όλη την ιστορία του εργατικού κινήματος υπάρχουν πολλές παρόμοιες αποφάσεις που αποδεικνύουν ότι η αστική τάξη και το κράτος της έχουν φτιάξει διάφορους μηχανισμούς για να καταστέλλουν τους εργατικούς αγώνες και όλους αυτούς που αγωνίζονται διεκδικώντας το δίκιο τους.

Το αστικό κράτος στο πρόσωπο των Χαλυβουργών καταδίκασε την ηρωική τους απεργία, το αγωνιστικό τους παράδειγμα, την εργατική αλληλεγγύη. Προσπαθεί να τρομοκρατήσει όσους σκέφτονται να αγωνιστούν, να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Όμως ο ηρωικός αυτός αγώνας δεν αμαυρώνεται, δεν μπορεί να καταδικαστεί. Έχει μείνει στην ιστορία, στη συνείδηση χιλιάδων εργατών και εργατριών που αγωνίζονται απέναντι στα μονοπώλια που θέλουν να υποτάξουν την εργατική τάξη στα συμφέροντα τους. Έδειξε το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η εργατική τάξη για να απαλλαγεί από τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Το σύνθημα αυτού του αγώνα «όλη η Ελλάδα μια χαλυβουργία» αποτύπωσε το περιεχόμενο της πάλης τους και κυριάρχησε σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, που έδωσε το ταξικό κίνημα στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Το ΠΑΜΕ ευχαριστεί για ακόμα μια φορά όλα τα συνδικάτα, τους απλούς εργαζόμενους που προσέφεραν την αλληλεγγύη τους απλόχερα.

Καλεί για μια ακόμα φορά τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να καταδικάσουν αυτήν την κατάπτυστη απόφαση.

Τα μηνύματα σας μπορείτε να τα στείλετε στο international@pamehellas.gr 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια: