Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Στους τόπους δουλειάς το μήνυμα της ταξικής Πρωτομαγιάς - Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ


Με εκδηλώσεις ανά κλάδο και σε τόπους δουλειάς, οι ταξικές δυνάμεις μεταφέρουν και συζητούν με τους εργαζόμενους το μήνυμα της Πρωτομαγιάς, το περιεχόμενο που πρέπει να έχει ο φετινός γιορτασμός. Προετοιμάζουν και μ' αυτόν τον τρόπο την απεργία της ερχόμενης Πέμπτης, δουλεύοντας για την επιτυχία των απεργιακών συγκεντρώσεων που θα διοργανώσει το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα και στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.
Τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται οι παρακάτω, μεταξύ άλλων, εκδηλώσεις:
  • Από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας, το Σάββατο 26/4, στις 10.30 π.μ. στο ΕΚΑ (3ης Σεπτεμβρίου 48).
  • Στη Λάρισα, το Εργατικό Κέντρο αποφάσισε να κηρύξει 1 ώρα στάση εργασίας για το διήμερο Τρίτη 29 και Τετάρτη 30/4, για να γίνουν εκδηλώσεις σε εργασιακούς χώρους με ομιλία, προβολή DVD, έκθεση φωτογραφίας. Επίσης, σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης «Μελίνα Μερκούρη», οργανώνει πολιτιστική εκδήλωση αφιερωμένη στην Εργατική Πρωτομαγιά, την Κυριακή 27/4, στις 8.30 μ.μ, στην πλατεία Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από μέλος της διοίκησης του ΕΚΛ, θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα του ΕΚΛ, μουσικό αφιέρωμα στην 1η Μάη και έκθεση φωτογραφίας.
  • Το σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Ν. Μαγνησίας, οργανώνει εκδήλωση για την Πρωτομαγιά, τη Δευτέρα 28/4, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Βόλου. Η εκδήλωση περιλαμβάνει προβολή 15λεπτης ταινίας σχετικά με το ιστορικό της Πρωτομαγιάς, έκθεση φωτογραφίας και συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι του κλάδου.
  • Την Τρίτη 29/4 η Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπουνοποιών και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Νομού Αττικής καλούν τα Διοικητικά Συμβούλια των επιχειρησιακών σωματείων, τις σωματειακές επιτροπές και όλους τους εργαζομένους του κλάδου της Χημικής Βιομηχανίας σε σύσκεψη στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά (Ομήρου Σκυλίτση 19).
  • Επίσης, την Τρίτη 29/4, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής διοργανώνει εκδήλωση για την Πρωτομαγιά στα γραφεία του (οδός Γλάδστωνος 3), στις 5 το απόγευμα. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας από τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις του συνδικάτου τα τελευταία χρόνια, προβολή βίντεο και συζήτηση.
  • Η Ενωση Λογιστών Αθήνας και το Παράρτημα Πειραιά πραγματοποιούν εκδήλωση για την Πρωτομαγιά, την Τρίτη 29/4, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της Ενωσης (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).
  • Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ πραγματοποιεί εκδήλωση για την Πρωτομαγιά την Τρίτη 29/4, στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου.
  • Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου οργανώνει έκθεση φωτογραφίας και προβολή βίντεο για την Πρωτομαγιά, την Τετάρτη 30/4, στις 9 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης.
  • Η Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ οργανώνει, το βράδυ της Τετάρτης 30/4, στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων, θεατρική βραδιά, με τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ από τη Λάρισα.
  • Τους αγωνιστές από τη Σάμο και την Ικαρία που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς φασίστες στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944, θα τιμήσει το Εργατικό Κέντρο Σάμου την 1η Μάη, στο πλαίσιο της απεργιακής συγκέντρωση, στις 10 π.μ. στα γραφεία του. Θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης πλάκας με τα ονόματα των 7 εκτελεσμένων. Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: