Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Μήνυμα του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου εν όψει του Πάσχα


Ακολουθεί μήνυμα του μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιου:

«Ξεπρόβαλε και πάλι ο αθεόφοβος, για να προσβάλει την αγία Ορθοδοξία μας! Πρόκειται για το ανθρωπάκι, το δημοσιογράφο - στρεβλωτή και διαστρεβλωτή της αλήθειας δημοσιογράφο- Νίκο Δήμου!

Είπεν ο αθεόφοβος, ότι το Άγιο Φώς, το οποίο πηγάζει θαυματουργικά από τον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας, είναι μύθος, η δέ ευλαβική αποδοχή του εκ μέρους των ευσεβών χριστιανών, συνιστά ειδωλολατρείαν! 'Ετσι έβγαλε αυτό, που έκρυβε μέσα του, δηλ. την σαπίλα της ψυχής του, την ασέβεια πρός τόν Θεό! Και αυτό είναι φυσικό!

Ο καθένας μας, της ευκαιρίας δοθείσης, βγάζει αυτό, που έχει μέσα του! Έτσι, λοιπόν, ο σκύλος γαυγίζει! Ο γάϊδαρος γκαρίζει! Ο βάτραχος κράζει κοάξ-κοάξ! Και ο άθεος βγάζει πρός τά έξω τη σαπίλα της ψυχής του!

Εάν υπήρχε στιβαρά εκκλησιαστική Διοίκηση, τότε θά είχε εκδώσει ΑΦΟΡΙΣΜΟ για το ασεβέστατο αυτό ανθρωπάκι. Αφού όμως αυτό δέν έγινε, εμείς παρακαλούμε τόν Θεό νά σαπίσει τό στόμα του! Συγχωρήστε με, Αδελφοί καί Πατέρες!

Υποχρεούμεθα νά είμεθα ευγενείς πρός την αυτού μεγαλειότητα, τόν άνθρωπο, όχι όμως και πρός τά ανθρωπάκια! Όποιον υβρίζει τόν γονηό μου, τον συγχωρώ! Αντιθέτως, όποιον υβρίζει τον Ουράνιο Πατέρα μου, τον Σωτήρα και Λυτρωτή μου, τον Χριστό, θα τον κατασπαράξω!». (17/4/2014)

Για όσους δεν θυμούνται, ο άγιος αυτός πατέρας είναι ο ίδιος που προέτρεπε παλαιότερα την Χρυσή Αυγή να… βελτιώσει το στυλ της (sic) ώστε να καταστεί… «γλυκιά ελπίδα για τον απελπισμένο πια Πολίτη» και μια «ήρεμη δύναμη στο σαπισμένο πολιτικό σύστημα»…

3 σχόλια:

Yiannis Garyf είπε...

Οικοδόμε αυτό αλίευσα στο facebook. Δεν ξέρω αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά δεν θα πέσω και από τα σύννεφα.
+++ΕΦΛΟΓΗCON+++

Despoina Xirou

Αθανάσιος Λενής.
Ταγματασφαλίτης στη κατοχή .
Επικεφαλής αποσπάσματος στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις της 9ης Μεραρχίας κατά τη διάρκεια του εμφυλίου στη Πελοπόννησο.
Τέως αξιωματικός της Βασιλικής χωροφυλακής, υμνητής των βασανιστών της δικτατορίας.
Μετονομάσθηκε σε Αμβρόσιος και έγινε Μητροπολίτης Καλαβρύτων.

SXY είπε...

Τα περί ταγματασφαλίτη επί κατοχής δεν ισχύουν για τον απλούστατο λόγο ότι είναι γεννημένος το 1938...
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CF%81%CF%8D%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%BA%CE%B1%CE%B9_%CE%91%CE%B9%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82_%CE%91%CE%BC%CE%B2%CF%81%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%9B%CE%B5%CE%BD%CE%AE%CF%82
Τα υπόλοιπα είναι έτσι και χειρότερα:
http://antifaegio.wordpress.com/2013/05/22/%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%86%CF%8D%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B1-%CE%BC/

Ανώνυμος είπε...

Το αγλάισμα της χριστιανικής ψυχής. Δεν ξέρω αν ήταν ταγματασφαλίτης στα νιάτα του πάντως μπορώ να είμαι σίγουρη για το τι ήταν στην προηγούμενη ζωή του. Ιεροεξεταστής. Βάζω και στοίχημα.

Σοφία