Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Μαζική πανεξόρμηση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα χωριά των Τζουμέρκων τη Δεύτερη μέρα του Πάσχα - Ομιλία και συζήτηση στην Κυψέλη και στους Μελισσουργούς (ΦΩΤΟ)

Στην πλατεία της Κυψέλης

Τρία κλιμάκια του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλείς τον Βασίλη Ζιώβα, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Άρτας, τον Χρήστο Λύκο, υποψήφιο Δήμαρχο Κεντρικών Τζουμέρκων και Βησσαρίωνα  (Ράκια) Ζιώβα υποψήφιο στο Δήμο Αρταίων, πραγματοποίησαν μαζική πανεξόρμηση στα χωριά των Τζουμέρκων. Η περιοδεία έγινε την Δεύτερη μέρα του Πάσχα, με μοίρασμα υλικού, συζητήσεις και ομιλία στην πλατεία της Κυψέλης.

Στους Μελισσουργούς

Ο Ράκιας Ζιώβας στους Μελισσουργούς συζητώντας με κατοίκους του χωριού υπογράμμισε την αναγκαιότητα να δοθεί μιαν απάντηση σε όλους όσους μας έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση, δηλαδή Ευρωπαική Ένωση, κυβέρνηση Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ αλλά και σε όλα τα άλλα κόμματα (Δημαρ, Συριζα, ΑΝΕΛ, Ελιές, Ποτάμια) που λιβανίζουν και αποδέχονται την Ε.Ε. Την αναγκαιότητα να ενισχυθεί το ΚΚΕ και τα ψηφοδέλτια της « Λαϊκής Συσπείρωσης»

Ο Χρήστος Λύκος στα Λεπιανά υπογράμμισε ότι καμιά ψήφος δεν πρέπει να διασκορπιστεί σε δήθεν ανεξάρτητους, σε συγγενείς ή φίλους αλλά σε αγωνιστές που στέκονται κοντά σε κάθε λαϊκή οικογένεια, σε πρωτοπόρους μαχητές που παλεύουν να περάσει ο πλούτος σε αυτούς που τον παράγουν.

Στην πλατεία της Κυψέλης
Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ζιώβας άρχισε την ομιλία του στην πλατεία της Κυψέλης λέγοντας: «Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφερθούμε στη σημερινή μας συνάντηση στη μνήμη του Κώστα  Πουρναρά (Μπόση). Είναι γνωστό ότι φέτος κλείνουν 20 χρόνια από το θάνατό του. Η Κυψέλη πρέπει να είναι περήφανη για την προσωπικότητα, το έργο του Κώστα Μπόση. Ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε τη μνήμη του είναι να παραδειγματιστούμε από το χαρακτήρα του, να βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το δίκαιο της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων.»

Στην πλατεία της Κυψέλης
Στη συνέχεια, μεταξύ άλλων ο Κ. Ζιώβας τόνισε: Στις ευρωεκλογές, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, μπορούμε και πρέπει να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά. Μπορούμε να δυναμώσουμε τη συμμετοχή του λαού και της νεολαίας στην πάλη, με αισιοδοξία και πίστη ότι ο λαός μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων προς όφελός του και όχι θεατής στα διάφορα αντιλαϊκά σενάρια αναπαλαίωσης του πολιτικού σκηνικού, εναλλαγής ίδιας κοπής κυβερνήσεων, που το μόνο «νέο» που φέρνουν είναι νέες αυταπάτες, νέες απογοητεύσεις, νέα χαμένα χρόνια.

Στην πλατεία της Κυψέλης
Γι' αυτό, στις εκλογές, πρέπει να καταδικαστούν εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις, που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση που βιώνει ο λαός μας, για τη φτώχεια, την ανεργία, την ανέχεια. Να καταδικαστούν οι πολιτικές δυνάμεις, που, με την απειλή της χρεοκοπίας της χώρας, χρεοκόπησαν τελικά το λαό. Και αυτές οι δυνάμεις είναι και εκείνες που βρίσκονται σήμερα στο τιμόνι της κυβερνητικής διαχείρισης, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η ΔΗΜΑΡ  χθες.

Να καταδικαστούν και οι δυνάμεις του Σύριζα που σήμερα αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση, με τα μάτια στραμμένα στην κάλπη και τις κυβερνητικές καρέκλες, όμως η ουσία της πολιτικής τους πρότασης κινείται στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση, είναι πλήρως ενταγμένη στους «μονόδρομους» της ΕΕ, της διαχείρισης της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος των εργαζομένων.

Να καταδικαστεί κάθε υπαρκτή ή νεοσύσταση πολιτική δύναμη του συστήματος που στόχο έχει τη σωτηρία του αστικού συστήματος και πρώτα και κύρια το ναζιστικό, φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: