Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Στο στόχαστρο των «κοινωνικών εταίρων» οι άνεργοι...


Αφού η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με την υπογραφή της νέας - κατ' επίφαση - Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας νομιμοποίησε την αντεργατική παρέμβαση του 2012 και το σφάξιμο των κατώτερων μισθών, τώρα, μαζί με τις εργοδοτικές οργανώσεις, που συναποτελούν τους «κοινωνικούς εταίρους», και τον ΟΑΕΔ, αναλαμβάνουν να «σώσουν» και τους ανέργους. Ετσι, χτες στα γραφεία του ΟΑΕΔ έγινε η πρώτη συνάντηση για τη «διαμόρφωση κοινών δράσεων και προγραμμάτων» και να «σχεδιάσουν μέτρα πολιτικής για την ενίσχυση της απασχόλησης στο πλαίσιο των επιχειρησιακών προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ».

Μόνο που όλα αυτά τα προγράμματα, όπως τα απαριθμεί και το δελτίο Τύπου του ΟΑΕΔ για την «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευσης και διά Βίου Μάθησης 2014 - 2020», την «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2010 - 2020», την υλοποίηση του προγράμματος «Εγγύηση για τη Νεολαία (Youth Guarantee) 2014 - 2020», τα οποία φέρουν και τη σφραγίδα της ΕΕ, όχι μόνο δεν αποβλέπουν στη στοιχειώδη έστω προστασία των ανέργων, αλλά είναι εργαλεία στα χέρια των επιχειρήσεων και των κυβερνήσεων για παραπέρα ενίσχυση της ευελιξίας και ταυτόχρονα την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, αφού στόχο έχουν την εξασφάλιση φθηνού εργατικού δυναμικού και την ανακύκλωση των ανέργων.

Ριζοσπάστης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΚΕ κατέθεσε μια ολοκληρωμένη πρόταση για τους ανέργους στη βουλή. Και καλά, η ΝΔ και το Παλιό Πασόκ κι οι Ανελ κι οι χρυσαυγίτες κι η Δημαρ δε μου κάνει εντύπωση που δεν το ψήφισαν. Ο Σύριζα; Γιατί δεν το ψήφισε; Αυτός που ... ορύεται για την ενότητα της αριστεράς; Σε τι του βρόμαγε η πρόταση του ΚΚΕ;

Σοφία