Τρίτη 15 Απριλίου 2014

«Γαυγίζει» ο ψεύτης...

Ψεύτης και ελεεινός…

Είναι γνωστό ότι η σχέση των οπορτουνιστών με την αλήθεια και την ηθική δεν είναι και η καλύτερη. Αυτό επιβεβαιώνει ακόμα μια φορά ο Καρτερός της «Αυγής» που καταφεύγει σε διαστρεβλώσεις, ψέματα και λάσπη για να αντιπαρατεθεί με το ΚΚΕ, μην μπορώντας να κρύψει την αντι-ΚΚΕ εμπάθειά του.
Ο Καρτερός ξεκινά με διαστρέβλωση της συνέντευξης του Δημήτρη Κουτσούμπα στην «Καθημερινή»: «Και μιλώντας (σ.σ. ο Δημήτρης Κουτσούμπας) στην αστική -πολύ αστική όμως- Καθημερινή, χαρακτήρισε τον Τσίπρα σκυλάκι».
Αν ο Καρτερός έκανε τον κόπο να διαβάσει τη συνέντευξη στην «Καθημερινή» και όχι όπως αναπαράχθηκε στο διαδίκτυο και στα διάφορα ΣΥΡΙΖΑίικα blogs, θα έβλεπε πως ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρεται στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας μια παρομοίωση.
Είπε συγκεκριμένα: «Καιροσκοπισμός είναι να λες δεν θέλω την τρόικα και τα μνημόνια, αλλά θέλω την ΕΕ που είναι τα 2/3 της τρόικας και φέρνει μνημόνια διαρκείας. Είναι το να το παίζεις "λιοντάρι" στην Ελλάδα και όταν μιλάς στους Γερμανούς βουλευτές ή στις Βρυξέλλες να είσαι "σκυλάκι του καναπέ"». Βέβαια, όπως λένε, όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται… γιατί πώς αλλιώς να ερμηνευτεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑίος Καρτερός είδε μόνο το «σκυλάκι» και παρέβλεψε το «λιοντάρι».
Φυσικά, η διαστρέβλωση που χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και τους δημοσιογράφους του δεν είναι αρκετή για τον Καρτερό, που συνεχίζει μ’ ένα απροκάλυπτο και ελεεινό ψέμα: «Ακόμα και τον Μιχαλολιάκο και τον Κασιδιάρη τους σεβάστηκαν και δεν τους αποκάλεσαν σε καμιά περίπτωση μαντρόσκυλα του καπιταλισμού».
Η ψευτιά του Καρτερού είναι πολύ φθηνή. Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή αποκάλυψε το ρόλο της Χρυσής Αυγής ως μαντρόσκυλου των καπιταλιστών και διατύπωσε αυτόν τον όρο και ως φράση και ως ουσία. Κάτι που δεν έκαναν φυσικά όσοι ταυτίζονται σε επιχειρηματολογία με τα φασιστοειδή, με αφορμή και την υπόθεση Μπαλτάκου, ή ακόμα και συνομιλούν με τους ναζί.
Αλήθεια, δεν διάβασε, δεν άκουσε, δεν είδε ο Καρτερός;
  • Τα δεκάδες άρθρα του «Ριζοσπάστη», τις ανακοινώσεις του Κόμματος που γράφουν πως η Χρυσή Αυγή είναι μαντρόσκυλο του κεφαλαίου, των καπιταλιστών;
  • Την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στο 39ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ να λέει: «Οι χρυσαυγίτες είναι τσιράκια, όργανα, μαντρόσκυλα των μεγαλοαφεντικών»;
  • Την ομιλία στη Νίκαια, στις 30-3-2014, όπου είπε πως τα μεγαλοσυμφέροντα αξιοποιούν τα μαντρόσκυλα της Χρυσής Αυγής;
  • Πριν ελάχιστες μέρες, στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του Κόμματος, τον Δ. Κουτσούμπα να λέει: «Οι αποκαλύψεις με τον πρώην γγ του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά και όσα ακολούθησαν με νέες απειλές ενάντια στο ΠΑΜΕ στο Πέραμα, αποδεικνύουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι μαντρόσκυλο, τσιράκι του συστήματος, που το χρησιμοποιεί κατά την περίσταση σε βάρος του λαϊκού κινήματος»;
«Γαυγίζει» λοιπόν ο ψεύτης, για να κρύψει το ψέμα του, μα, δυστυχώς γι' αυτόν και την εφημερίδα του, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια…
ΥΓ: Όσο για «χαρακτηρισμούς», μη μιλάει ούτε ο Καρτερός, ούτε η «Αυγή», καθώς πρόκειται για δικό τους συνήθειο και τακτική. 

902

9 σχόλια:

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Ετσουξε!
Τέτοια τους χρειάζονται.
Οχι τίποτε άλλο, αλλά για να μην έχουν τα μούτρα μετά να μας ζητάνε και ....ψήφο ανοχής, για να κάνουν ..."αριστερή διακυβέρνηση" των μονοπωλίων και του Ιμπεριαλισμού!

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Καλή Ανάσταση!

Ανώνυμος είπε...

Ο Κουτσούμπας είναι συμπαθής γιατί ο κόσμος τον νιώθει οικείο και αυτό τσούζει τους αυριανιστές νεοπασόκους που σκυλιάζουν να τον κατηγορήσουν στα τυφλά.

Ανώνυμος είπε...

Το ίδιο σκηνικό σε όλα τα blogs. Στα θέματα με συριζα υπάρχουν σχόλια, στα άλλα υπάρχει αδιαφορία. Στα 8 προηγούμενα θέματα δεν υπάρχει ούτε ένα σχόλιο. Ούτε η φορολόγηση των ανέργων, ούτε η παρουσία της χα στο δήμο Αθηναίων, ούτε ο Μαγιακόφσκι, ούτε ο Χουρμουζιάδης εμπνέουν τους σχολιαστές. Ο συριζα είναι το μόνο θέμα που συγκινεί. Απογοητευτικό.
Μπράβο στον Οικοδόμο που επιμένει στην ποικιλία των θεμάτων του, αντί της συριζολογίας, η οποία έχει καταντήσει αφόρητα πληκτική.
Απλοϊκός

Ανώνυμος είπε...

το ότι αποκάλεσε ο Κουτσούμπας τους ναζι μαντρόσκυλα, αυτό δεν αναιρεί την πολιτική ευθύνη που φέρει με το να χαρακτηρίζει ετσι τον αρχηγό ενος σοσιαλδημοκρατικού κόμματος που δεν εχει ποτέ κυβερνησει, όταν δεν έχει τουλάχιστον αποκαλέσει ποτέ τους αρχηγους των άλλων αστικών κομματων με παρόμοιους χαρακτηρισμούς.

Το να χαρακτηρίζεις ένα Κόμμα οπορτουνιστικό, δεν σου δινει το δικαίωμα να βριζεις τον αρχηγό του.

Ένα Κόμμα χαρακτηριζεται οπορτουνιστικό όχι από το τι διακυρήττει, αλλά από το τι πρεσβευει και το πως το πραγματοποιεί αυτό στην πράξη.

Στην πράξη λοιπόν κρινεται ο οπορτουνισμός κάθε κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα αποτελεί έκφραση της σοσιαλδημοκρατίας, δεν ειναι Κόμμουνιστικό κόμμα, επομένως ακολουθεί πιστά την γραμμη της σοσιαλδημοκρατίας. Από που λοιπόν κρινεται ως οπορτουνιστικό κόμμα?.
Είναι σαν να αποκαλούμε την ΝΔ "οπορτουνιστικό κόμμα" !!.

Επομένως, Οι πολιτικές μας διαφορες, δεν μας δίνουν κανενα άλλοθι να χαρακτηριζουμε με τέτοιους όρους τους πολιτικούς μας αντιπάλους και μάλιστα όσους δεν εχουν τις ευθυνες της επιβολης στο λαό μέτρων που να τον τσακίζουν, την ώρα που αυτους που επιβαλλουν τα μετρα τους θεωρείς "επιτυχημένους" ως αστικά κόμματα (λέμε - και σωστά - οτι πέτυχαν τους σκοπους τους).

Και κάτι αλλο.
Τον χαρακτηριμό οπορτουνιστικο-ής μπορεί να τον προσαψει κανεις και στον Κουτσούμπα και στο ΚΚΕ με τον προσδιορισμό "αριστερός", (αριστερός οπορτουνισμός)
Με ποιά κριτηρια θα απαντήσετε στον χαρακτηρισμό αυτόν?.
Με βαση τις διακυρήξεις σας, ή με βαση την πράξη?.

Με βαση τις διακυρήξεις "χτιζω ανωγεια και κατώγια" που λέει ο λαός μας.
Με βαση την πράξη όμως, το οτι η αστικη ταξη πέρασε ολα τα μετρα και καταργησε οτι κερδισε η ΕΤ μετά τον πόλεμο χωρίς ο κυριος οργανωτης και εκπρόσωπος της Ε.Ταξης (το ΚΚΕ) να τα αντιμετωπίζει, και να απομονώνεται με την πρακτική και την σταση του από το συνολο της Ε.Ταξης και την κοινωνια, αυτό κάτι αλλο λέει..

Η κοινωνια δεν ειναι συνελευση της ΚΟΒ, μάθετε μερικοί να ξεχωρίζετε κάποια πράγματα.
Δεν μιλάτε μεταξυ σας!!!
N.K

Ανώνυμος είπε...

1) ο Συριζα ηταν μεχρι προσφατα κομμα εκφραστης του συγχρονου δεξιου οπορτουνισμου. Αυτα τα 2 χρονια σοσιαλδημοκρατικοποιειται.
2) ο Κουτσουμπας αποκαλεσαι σκυλακι του καναπε οχι τον Τσιπρα αλλα τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε ερωτηση που του εγινε απο δημοσιογραφο για σχολιο του Τσιπρα που αποκαλεσε καιροσκοπικο το ΚΚΕ! Ετσι ειπε ο Κουτσουμπας οτι ο ΣΥΡΙΖΑ εντος κανει το λιονταρι και εκτος γινεται σκυλακι του καναπε αρα αυτο ειναι καιροσκοπισμος. Ακρως πολιτικη και οχι υβριστικη , ποσο μαλλον προσωπικη η παρομοιωση του Κουτσουμπα.
3) αριστερο οπορτουνισμο στο ΚΚΕ ουτε σε επιππεδο ντοκουμεντων ουτε στη δραση θα βρεις. Αν μιλαμε για αριστερο οπορτουνισμο οπως τον οριοθετησε ο Λενιν και οχι οπως θελει να τον αντιληφθει ο καθενας.


ratm

Οικοδόμος είπε...

@Ν.Κ:
Τρικυμία εν κρανίω…
Σας προτείνω στην επόμενη διαδήλωση, διαμαρτυρία, συλλαλητήριο, πορεία, απεργία, να έρθετε μαζί μας. Ίσως, δίπλα στους «απομονωμένους», βοηθηθείτε να βρείτε λύση στα αδιέξοδά σας. Ποτέ δεν είναι αργά.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

" η αστικη ταξη πέρασε ολα τα μετρα και καταργησε οτι κερδισε η ΕΤ μετά τον πόλεμο χωρίς ο κυριος οργανωτης και εκπρόσωπος της Ε.Ταξης (το ΚΚΕ) να τα αντιμετωπίζει,"........
Ειναι γιατι ρε φιλε η ριμαδα η εργ.ταξη ειχε στην ηγεσια της "τσουκαλαδες" και "ραφτοπουλους" ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ?

Ανώνυμος είπε...

Kύριε Καρτερέ και οι λοιποί που παρεξηγηθήκατε με τις εκφράσεις "τσογλάν μπόυ" και "σκυλάκι του καναπέ" - ατυχείς κατά τη γνώμη μου γιατί του "τσογλάν μπόυ" τόσο του κόβει τόσα κάνει, ενώ του Τσίπρα του κόβει και του παρακόβει απλά κοιτάει το συμφέρον του, και το σκυλάκι του καναπέ κάνει αυτό που έχει μάθει να κάνει ενώ ο σύριζα κάνει αυτό που συμφέρουν τα αφεντικά του, και μιλάω για την ηγεσία πάντα-προσέξτε όλοι εσείς λοιπόν μήπως πολύ συντομα αναγκαστείτε να παραδεχτείτε ότι δεν ήταν ψευδείς αυτοί οι χαρακτηρισμοί και τους αποκαλέσετε κι εσείς έτσι.