Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Καμία δικαστική απόφαση δεν μπορεί να φρενάρει τους αγώνες της εργατιάς για την υπεράσπιση της ζωής της


Η απόφαση του δικαστηρίου, που καταδικάζει του Χαλυβουργούς για τον ηρωικό πολύμηνο αγώνα που έδωσαν, φανερώνει ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή, αλλά θεματοφύλακας των συμφερόντων των βιομηχάνων, των κατασκευαστών, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και γενικότερα όλων αυτών που ζουν από την εκμετάλλευση των εργατών.

Σε όλη την ιστορία του εργατικού κινήματος υπάρχουν πολλές παρόμοιες αποφάσεις που αποδεικνύουν ότι η αστική τάξη και το κράτος της έχει φτιάξει διάφορους μηχανισμούς για να καταστείλουν τους εργατικούς αγώνες και όλους αυτούς που αγωνίζονται διεκδικώντας το δίκιο τους.

Καλούμε τους συναδέλφους με μεγαλύτερο πείσμα, να οργανωθούν στους τόπους δουλειάς και τις γειτονιές, να δυναμώσουν την ενότητα και τους ταξικούς αγώνες, να σπάσουν κάθε προσπάθεια τρομοκρατίας και παρέμβασης στη ζωή και λειτουργία των συνδικάτων.

Καμία δικαστική απόφαση δεν μπορεί να φρενάρει τους αγώνες της εργατιάς για την υπεράσπιση της ζωής της. Ο οργανωμένος ταξικός αγώνας είναι αυτός που θα κάνει πράξη το σύνθημα:

«Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη»

Δεν υπάρχουν σχόλια: