Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Η εργατική τάξη να προβληματιστεί! Στόχος τους είναι να ορθώσουν επιπλέον δυσκολίες στη συνδικαλιστική δράση που πάει κόντρα στην εργοδοσία και το κράτος της, να βάλουν εμπόδιο στις κινητοποιήσεις και ειδικότερα στο όπλο της απεργίας


«Αλλάζει ο νόμος για το συνδικαλισμό». Ετσι τιτλοφορεί το «Εθνος», 29/4/2014, στο πρωτοσέλιδό του το πρώτο του θέμα. Το συγκεκριμένο θέμα επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας και βρίσκεται στην έκθεση της Κομισιόν, μετά από συμφωνία κυβέρνησης - τρόικας.
Θέλουν, λέει, να προστατέψουν «το δικαίωμα στην εργασία», με την «προώθηση εποικοδομητικών σχέσεων μεταξύ των εταίρων και την αποφυγή διαταραχής στη λειτουργία των επιχειρήσεων». Πώς θα το κάνουν; Αλλάζοντας τον τρόπο που αποφασίζονται οι κινητοποιήσεις, έτσι που να παρεμβάλλονται χίλιες δυο δυσκολίες στη συνδικαλιστική δράση. Στόχος τους είναι να ορθώσουν επιπλέον δυσκολίες στη συνδικαλιστική δράση που πάει κόντρα στην εργοδοσία και το κράτος της, να βάλουν εμπόδιο στις κινητοποιήσεις και ειδικότερα στο όπλο της απεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: