Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ: Να αθωωθεί τώρα ο συναγωνιστής Διαμαντής Γρυδάκης! Η αθώωση του φασισμού δυναμώνει την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής


Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) διαμαρτύρεται έντονα για την «πρωτοφανή και απαράδεκτη δικαστική απόφαση καταδίκης του συναγωνιστή Διαμαντή Γρυδάκη, τοπικού συμβούλου Μαραθόκαμπου Σάμου και μέλους του τοπικού παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, σε 18 μήνες φυλάκιση, επειδή τόλμησε το αυτονόητο.
Δηλαδή, να αντιδράσει στις ανιστόρητες - φιλοφασιστικές απόψεις που πρόβαλε καθηγήτρια Γυμνασίου σε δημόσια ομιλία της την 28η Οκτωβρίου, διαστρεβλώνοντας ιστορικά γεγονότα και δικαιώνοντας, ουσιαστικά, τη φασιστική Μεταξική δικτατορία».

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση του ΔΣ της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, στην οποία προστίθεται:
«Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, εκφράζοντας τους αγωνιστές και αγωνίστριες που έζησαν στο πετσί τους το φασισμό της Μεταξικής δικτατορίας και των κατακτητών, με αγανάκτηση καταγγέλλει την απαράδεκτη καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου κατά του συναγωνιστή και απαιτεί σεβασμό στην ιστορική μνήμη και τους αγώνες του λαού μας. Απαιτούμε την αθώωση του συναγωνιστή, τον οποίο συγχαίρουμε για την υπεύθυνη στάση του. Τέλος, επισημαίνουμε ότι η ανοχή και πολύ περισσότερο η αθώωση του φασισμού δυναμώνουν ακριβώς αυτές τις δυνάμεις, όπως η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Οφείλουμε όλοι να επαγρυπνούμε και να μην επιτρέψουμε να ξανασηκώσει κεφάλι ο φασισμός - ναζισμός, αποκαλύπτοντας την αλήθεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: