Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Έκκληση του ΚΚ Βενεζουέλας για ενότητα ενάντια στον ιμπεριαλισμό


Δημοσιεύουμε την έκκληση του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας (PCV) για αντιιμπεριαλιστική ενότητα δράσης, ώστε να καταπολεμηθούν οι πραξικοπηματίες και η αποσταθεροποίηση της χώρας (ΠΓ).
_____________________
  • Προς τον πολίτη Νικολά Μαδούρο, Πρόεδρο της Δημοκρατίας˙
  • προς την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό στις πόλεις και στην επαρχία˙
  • προς τους πατριώτες αξιωματικούς, βαθμοφόρους και στρατιώτες των FANB˙
  • προς τις εθνικές καθοδηγήσεις και τα μέλη των κομμάτων και των λαϊκών οργανώσεων του Μεγάλου Πατριωτικού Πόλου, συμπεριλαμβανομένου του PSUV.
Η Βολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας θεωρεί ότι για μια ακόμη φορά απειλείται από την ανάπτυξη των πολιτικών πράξεων βίας τμημάτων της άκρας Δεξιάς, με την άσκηση ενός σχεδίου αποσταθεροποίησης το οποίο σχεδίασε ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ, για να εξαναγκάσει με τη βία και τον εκφοβισμό μια κυβέρνηση να υπηρετεί την ηγεμονία του πάνω στην ήπειρο και να τερματίσει τις εθνικές διαδικασίες απελευθέρωσης, που ξεκίνησαν στη Λατινική Αμερική στις αρχές του αιώνα. Θέλουν να απωθήσουν τις προοδευτικές αλλαγές, που επέτρεψαν στους εργάτες και σ’ όλο το λαό να αποκτήσει κοινωνικά δικαιώματα και κατακτήσεις, τα οποία τους είχαν αρνηθεί ιστορικά οι κυβερνήσεις που ήταν υποταγμένες στον βορειοαμερικάνικο ιμπεριαλισμό και απόλυτα πειθαρχημένες στα συμφέροντα της μεγαλοαστικής τάξης.

Αυτή τη φορά η επιθετική κλιμάκωση ενάντια στο λαό μας είναι πολύ μεγαλύτερη, εξαιτίας παραγόντων της ολιγαρχίας και της άκρας Δεξιάς. Παράλληλα, με την εχθρική προς το λαό βία και την ανεπαρκή τροφοδοσία, καθώς και το υψηλό κόστος ζωής, τις τελευταίες εβδομάδες τέθηκαν σε διαδικασία εφαρμογής σε διάφορες πόλεις της χώρας τρομοκρατικές ενέργειες, οι οποίες συνοδεύονται από έναν εθνικό και διεθνή επικοινωνιακό πόλεμο. Στόχος είναι να προκαλέσουν σύγχυση και σύγκρουση μεταξύ των συμπατριωτών, για τη δημιουργία γενικού χάους και βίας, που θα εξυπηρετήσουν την τρομακτική έκβαση της πολιτικής σύγκρουσης μέσω ενός πραξικοπήματος και/ή μια άμεση επέμβαση του βορειοαμερικάνικου ιμπεριαλισμού και των διεθνών θεσμών που τον υπηρετούν.
Η άκρα Δεξιά της Βενεζουέλας, η οποία ακολουθεί την υπαγόρευση του ιμπεριαλισμού των γιάνκηδων και χρηματοδοτείται απ’ αυτόν, δεν κάνει πίσω από τις παράνομες βίαιες πράξεις και προβοκάτσιες της.

Με τέτοιες προθέσεις, η φιλική προς τους γιάνκηδες Δεξιά, με διάφορες μορφές χειραγώγησης και εκβιασμού, ασκεί πίεση στους αξιωματικούς των FANB (Μπολιβαριανές Εθνικές Ένοπλες Δυνάμεις). Κάνουμε έκκληση στους πατριώτες στρατιωτικούς να μην ενδώσουν στους αντεθνικούς τρομοκράτες και χωρίς κανένα δισταγμό να υποστηρίξουν πλήρως την υπεράσπιση της κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας καθώς και την ασφάλεια του λαού μας.

Για εμάς, τις κομμουνίστριες και τους κομμουνιστές της Βενεζουέλας, είναι καθαρό ότι οξύνεται η πολιτική ταξική πάλη, δηλαδή, η πάλη για την εξουσία κλιμακώνεται. Οι δυνάμεις που υπηρετούν τα συμφέροντα του βορειοαμερικάνικου και ευρωπαϊκού μονοπωλιακού κεφαλαίου, θέλουν να πάρουν την εξουσία στη Βενεζουέλα και σ’ όλη τη Λατινική Αμερική. Για αυτό το σκοπό σχεδιάζουν να υποτάξουν και να νικήσουν όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που προβάλλουν αντίσταση σ’ αυτούς τους στόχους.

Ενόψει της επικίνδυνης τρομοκρατικής κλιμάκωσης, να θέσουν σε κίνδυνο την κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία καθώς και τις κατακτήσεις του εργαζόμενου λαού, κάνουμε έκκληση, οι δυνάμεις αυτές να απαντήσουν ενωμένα, ολοκληρωμένα και ενιαία. Είναι αναγκαίο να δραστηριοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση η ευρεία αντιιμπεριαλιστική συμμαχία για την εξάρθρωση των τρομοκρατικών σχεδίων πραξικοπήματος. Είναι επείγουσα ανάγκη η κοινή δράση και η κοινή θέση της ανώτατης κυβέρνησης και των κομμάτων του Μεγάλου Πατριωτικού Πόλου, των δυνάμεων του εργατικού και λαϊκού κινήματος και των πατριωτών αξιωματικών των FANB. Είναι αναγκαίο ένα ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟ ΣΧΕΔΙΟ για να ηττηθούν η τρομοκρατική Δεξιά και ο ιμπεριαλισμός. Το να πράττει κανείς το αντίθετο θα ήταν ανεύθυνο ή πρακτικά [θα σήμαινε] παράδοση. Εμείς, οι πραγματικοί επαναστάτες, δεν παραδινόμαστε, αγωνιζόμαστε ενωμένοι μέχρι τη νίκη.

Ο εργαζόμενος λαός της Βενεζουέλας χρειάζεται, ώστε τα μικροαστικά στρώματα που ασκούν την ηγεμονία στην εθνική εκτελεστική εξουσία, στους άλλους [τομείς] της κρατικής εξουσίας και στο κυβερνητικό κόμμα, να παραιτηθούν αμέσως από κάθε σεχταριστική και αυτάρεσκη στάση, επειδή αυτή αποδυνάμωσε τη μπολιβαριανή διαδικασία και πρακτικά εξυπηρετεί το σχέδιο του εχθρού.

Το ΚΚ Βενεζουέλας εδώ και χρόνια έχει επισημάνει την αναγκαιότητα για μια συλλογική και ενιαία ηγεσία της μπολιβαριανής διαδικασίας αλλαγών, όμως οι μικροαστικές τάσεις που έχουν ασκήσει η ηγεμονική ηγεσία της κυβέρνησης, δεν έδωσαν καμιά προσοχή σ’ αυτές τις εκκλήσεις και προτάσεις. Ως εκ τούτου, στη σημερινή κατάσταση υποστηρίζουμε σθεναρά αυτή την αναπόφευκτη αναγκαιότητα: Ενότητα δράσης όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που είναι έτοιμες να υπερασπιστούν την πατρίδα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό εχθρό και τους λακέδες του.

Ενόψει, όμως, της ταλάντευσης και της ασυνέπειας της μικροαστικής τάξης που ασκεί την εξουσία, κάνουμε έκκληση στα πιο συνειδητά και στα πιο μαχητικά τμήματα του εργατικού και λαϊκού κινήματος, στους αγρότες, στα μεσαία στρώματα και στους επαναστάτες διανοούμενους καθώς και στους πατριώτες αξιωματικούς, για το σχηματισμό ενός μπλοκ δυνάμεων που θα τεθεί επικεφαλής μιας πλατιάς πατριωτικής και αντιιμπεριαλιστικής συμμαχίας, προκειμένου να ματαιώσει τις προσπάθειες παραπλάνησης της φιλικής προς τους γιάνκηδες Δεξιάς, αλλά να ξεπεράσει και τις ρεφορμιστικές-συνθηκολογικές τάσεις, οι οποίες, προερχόμενες από τις κυβερνητικές αρχές, τείνουν να παρέχουν πλεονεκτήματα στη μεγαλοαστική τάξη και να συμβιβάζονται με τη δεξιά σοσιαλδημοκρατία.

Μόνο η πιο ευρεία ενότητα του λαού υπό την ηγεμονία της συνειδητής και οργανωμένης εργατικής τάξης εγγυάται την υπεράσπιση της μπολιβαριανής πατρίδας και την επαναστατική εμβάθυνση των αλλαγών, με προοπτική την πραγματική οικοδόμηση του σοσιαλισμού πάνω σε επιστημονική και συνεπή βάση.

  • ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ!
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ, ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ!

Το Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας

Καράκας, 19 Απριλίου 2017

_______________

Μετάφραση – Επιμέλεια:
Παναγιώτης Γαβάνας
Πηγή:
Ορίζοντας
Από:
fadomduck2


Διαβάστε επίσης:

Το «καθεστώς Μαδούρο»

Βενεζουέλα: Λαϊκές διαδηλώσεις και νεκροί από σφαίρες της αντιδραστικής αντιπολίτευσης – Προετοιμασία πραξικοπήματος καταγγέλλει ο Μαδούρο – Σε σύγκρουση με το ντόπιο κεφάλαιο καλεί το ΚΚ Βενεζουέλας

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία οτι η ζημιά στο Δ.Κ.Κ είναι τεράστια απο την Επικράτηση του Οπορτουνισμού στην 3η Κ.Δ το 1935 που διαλύθηκε το 1943 λόγω ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ και στην ΕΣΣΔ το 1956 που με την Σταδιακή εφαρμογή ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ νόμων του ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ σε μια πορεία κατέστρεψε τα πάντα μετατρέποντας τα Κ.Κ σε όχημα της Αντεπανάστασης. Ποτέ και πουθενά σε ολόκληρο τον κόσμο δεν έγινε Σοσιαλισμός μέσα απο τα Πολιτικά Μέτωπα ΜΕ Σοσιαλδημοκρατία και Οπορτουνισμό δηλαδή την 5η Φάλαγγα του Καπιταλισμού. Τα παραδείγματα και στην Λ.Αμερική πολλά. Χιλή 1973 κυβέρνηση Αγιέντε Λ.ΚΟΡΒΑΛΑΝ αυταπάτες και Φούμαρα τους οδήγησαν στην Σφαγή. Μόνο οι Κουβανοί οικοδόμησαν Σοσιαλισμό απο το 1959 με την Επανάσταση. Αυτός είναι ο δρόμος και έπρεπε να είχανε ακολουθήσει και οι Σύντροφοι στην Βενεζουέλα. Εφόσον δεν υπάρχουνε οι Συνθήκες το Κ.Κ για να είναι πιστό στην Ιστορική του αποστολή για την προετοιμασία του λαού αυτό το κάνει μόνο μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και την Συμμετοχή στις ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ απο Θέσεις ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ. Για εμένα δυστυχώς είναι πολύ αργα για το Κ.Κ Βενεζουέλας. Εδω και 19 χρόνια δυσφημούν ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ τον Σοσιαλισμό σε ολόκληρη την Ηπειρο. Οδηγήσανε τον λαό τους στην εξαθλιωση με την Αστική τάξη πάντα εκεί και την Αστική Κυβέρνηση Τσάβες Μαδούρο να καταστρέφει τα πάντα. Ο Εξαθλιωμένος λαός που δεν είναι Φασίστες θα τους παρει παραμάζωμα ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ στον Φασισμό. Με την στάση τους ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ καταστρέψανε και την ΚΟΥΒΑ που βαδίζει πλέον στον Καπιταλισμό. Και το Αντάρτικο στην Κολομβία ήδη να έχει παραδοθεί και να έχει ξεκινήση η Σφαγή. Αυτά είναι τα τραγικά αποτελέσματα του Οπορτουνισμού Δεξιού η Κεντρίστικου που στην περίπτωση μας είναι το 2ο. Εξαγωγή Συμπερασμάτων και αλλαγή πορείας ΤΑΧΙΣΤΑ. Καλό κουράγιο σε όλους για την Σφαγή που θα ακολουθήσει ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

Unknown είπε...

Αυτό το σήμα με τον Κόκορα είναι νομίζω όλα τα λεφτά. Ξύπνα Βασίλη απο την παλιά Ελληνική ταινία με τους Κωνσταντίνου Αλεξανδράκη. Νομίζω οτι πάει γάντι. Ξυπνάτε Σύντροφοι πετάχτε έξω τους Κεντριστές των Κάουτσκι Μπερστάιν. Σας πάνε στην Αβυσσο......