Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Τετραήμερο αγωνιστικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων ενόψει της απεργιακής συγκέντρωσης της 1ης Μάη


Να τιμήσουν αγωνιστικά τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά καλεί το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων τους εργαζόμενους και τους άνεργους και να οργανώσουν εδώ και τώρα την πάλη τους για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Στα Γιάννενα η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Το ΕΚ Ιωαννίνων καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχομεσαία αγροτιά, τους νέους και τις νέες να συμμετέχουν: Την Παρασκευή 28 Απρίλη στη συναυλία με εργατικά τραγούδια στις 7.30 το απόγευμα μπροστά στη Νομαρχία. Το Σάββατο 29 Απρίλη στην πικετοφορία στις 11.00 στον Πλάτανο (στην Αβέρωφ). Την Κυριακή 30 Απρίλη στην παρουσίαση του βιβλίου «Οι αναμνήσεις ενός κουρέα» στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.Από την Παρασκευή στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου θα εκτίθενται οι ζωγραφιές που θα φτιάξουν οι μαθητές της πόλης ενάντια στον πόλεμο και την προσφυγιά.Όλο το τριήμερο από τα μεγάφωνα του Εργατικού Κέντρου θα ακούγεται αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων τιμά τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά οργανώνοντας εδώ και τώρα την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Με τους εργαζόμενους όλων των χώρων για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!

Η καπιταλιστική ανάπτυξη που επιδιώκουν αυτοί που κρατούν τον πλούτο, με τα κόμματα και τις κυβερνήσεις τους, θα θεμελιωθεί στην άγρια εκμετάλλευση, με τη φθηνή δουλειά χωρίς δικαιώματα, με την καταστολή στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες, με την καταλήστευση άλλων λαών, με το αιματηρό ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, το αιματηρό ξαναχάραγμα των συνόρων.

Αυτό το βλέπουμε ξανά να εξελίσσεται ολοζώντανο μπροστά μας. Ολόκληρες περιοχές βρίσκονται μέσα στη φωτιά από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Ο πόλεμος στη Συρία στον οποίο μπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις όπως ΗΠΑ - ΕΕ - Ρωσία έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει ξεριζώσει εκατομμύρια άλλους και το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται με τον εγκλωβισμό τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μπλέκει τη χώρα πιο βαθιά σε αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, παίρνει ενεργά μέρος σε 13 Νατοϊκές επεμβάσεις από τα Βαλκάνια ως το Κέρας της Αφρικής. Σχεδιάζει την επέκταση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα, όπως η Σούδα. Δίνει 4 δισ. ευρώ, το 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκής χώρας, όσο ακριβώς οι αιματηρές περικοπές που συμφώνησε με ΕΕ και ΔΝΤ.

Δεν θα ματώνουμε για τα κέρδη τους στην ειρήνη! Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων αποφάσισε μια σειρά εκδηλώσεων με στόχο να πάει όσο γίνεται πιο πλατιά στην πόλη το ζήτημα του πολέμου και της στάσης που πρέπει να κρατήσει απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο η εργατική τάξη. Με αυτό το σκεπτικό:

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου θα επισκεφθεί, ξεκινώντας από την Τετάρτη 27 Απρίλη, μεγάλους χώρους δουλειάς και χώρους κατάρτισης για να κάνει - μέσα από μια έκθεση φωτογραφίας και μια ομιλία - συζήτηση με τους εργάτες της πόλης και τη νέα βάρδια εργατών που βρίσκεται στους χώρους κατάρτισης.

Απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους μαθητές της πόλης, να προσθέσουν τη δική τους πινελιά φτιάχνοντας μια ζωγραφιά ή μια χειροτεχνία ενάντια στον πόλεμο και την προσφυγιά για να εκτεθεί στο Εργατικό Κέντρο.

Καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχομεσαία αγροτιά, τους νέους και τις νέες να συμμετέχουν:

Στη συναυλία με εργατικά τραγούδια την Παρασκευή 28 Απρίλη στις 7.30 το απόγευμα μπροστά στη Νομαρχία.

Στην πικετοφορία το Σάββατο 29 Απρίλη, στις 11.00 στον Πλάτανο (στην Αβέρωφ).

Στην παρουσίαση του βιβλίου «Οι αναμνήσεις ενός κουρέα» την Κυριακή 30 Απρίλη, 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Από την Παρασκευή στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου θα εκτίθενται οι ζωγραφιές που θα φτιάξουν οι μαθητές της πόλης ενάντια στον πόλεμο και την προσφυγιά.

Όλο το τριήμερο από τα μεγάφωνα του Εργατικού Κέντρου θα ακούγεται αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι.

Κορυφώνουμε τον εορτασμό με τη μεγάλη συγκέντρωση τη Δευτέρα στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια: