Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Αλληλεγγύη στους χιλιάδες Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους στις φυλακές του Ισραήλ που πραγματοποιούν απεργία πείνας διαρκείας


Πάνω από 2.000 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις Ισραηλινές φυλακές, πραγματοποιούν απεργία πείνας διαρκείας, από την περασμένη Κυριακή.

Στο κείμενο αιτημάτων που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι πολιτικοί κρατούμενοι απαιτούν την κατάργηση της φυλάκισης χωρίς δίκη, της κατάργησης του πειθαρχικού μέτρου της απομόνωσης, ενώ παράλληλα, απαιτούν την επαναφορά δικαιωμάτων, που έχουν καταργηθεί χωρίς αιτιολογία. Ένα από αυτά τα δικαιώματα είναι η πρόσβαση σε τηλέφωνο, η αύξηση των επισκεπτηρίων (σ.σ. κατά περιπτώσεις τα επισκεπτήρια έχουν περιοριστεί ακόμα και σε ένα το εξάμηνο), αλλά και τη δυνατότητα οι πολιτικοί κρατούμενοι να έχουν φωτογραφίες των συγγενών τους.
 
Την αλληλεγγύη της Παλαιστινιακής Αρχής στους απεργούς πείνας εξέφρασε ο Παλαιστίνιος Πρωθυπουργός Μαρουάν Μπαργκούτι, ενώ τη στήριξή της εξέφρασε και η Χαμάς.
 
Το Ισραήλ «δεν θα διαπραγματευτεί» με τους Παλαιστίνιους κρατούμενους που έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας, δήλωσε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό του στρατού ο Ισραηλινός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Γκιλάντ Ερντάν.
 
Να σημειωθεί ότι τους τελευταίους 18 μήνες ο αριθμός των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων έχει αυξηθεί δραματικά, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης κατασταλτικής πολιτικής που ακολουθεί η Ισραηλινή κυβέρνηση στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη. Περισσότεροι από 6.500 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 62 γυναίκες και 300 ανήλικοι (αγόρια και κορίτσια), είναι αυτή τη στιγμή φυλακισμένοι στο Ισραήλ. Περίπου 500 εξ αυτών κρατούνται βάσει του καθεστώτος της διοικητικής κράτησης, που επιτρέπει τη φυλάκιση προσώπων χωρίς δίκη και χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Επίσης φυλακισμένοι είναι και 13 Παλαιστίνιοι βουλευτές.
 
Σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό των Ισραηλινών φυλακών, η απεργία πείνας είναι αδίκημα και προβλέπει τη λήψη πειθαρχικών μέτρων κατά των φυλακισμένων.
 
(Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ- AFP)
902

ΠΑΜΕ: Αλληλεγγύη στους Παλαιστινίους πολιτικούς κρατούμενους στις φυλακές του Ισραήλ

Την αλληλεγγύη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος της Ελλάδας στους χιλιάδες Παλαιστινίους πολιτικούς κρατούμενους στις φυλακές του Ισραήλ και στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού Λαού εκφράζει το ΠΑΜΕ.

 
Σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Από τις 17 Απρίλη, οι Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές του Ισραήλ ξεκίνησαν απεργία πείνας ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης τους.
 
Το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ κλιμακώνει την επιθετικότητα του ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, εκμεταλλευόμενο τη στήριξη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Σε αυτές τις συνθήκες είναι χρέος του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος να δυναμώσει την αλληλεγγύη του με τον ηρωικό παλαιστινιακό λαό. Να αναδειχθεί ο επικίνδυνος ρόλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που εμβαθύνει την πολιτική-οικονομική και στρατιωτική συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ.
 
Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, την εργατική τάξη της Ελλάδας, που προετοιμάζουν τη φετινή Πρωτομαγιά με σύνθημα "Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά" να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους με τον παλαιστινιακό λαό, ενάντια στους εποικισμούς, τις φυλακίσεις και κάθε είδους μέτρων καταστολής, για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Α. Ιερουσαλήμ.
 
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων στις φυλακές του Ισραήλ».

902

ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να απελευθερωθούν άμεσα οι χιλιάδες Παλαιστίνιοι από τις ισραηλινές φυλακές

Την άμεση απελευθέρωση των χιλιάδων Παλαιστινίων από τις ισραηλινές φυλακές απαιτεί με ανακοίνωσή του το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον αγώνα που ξεκίνησαν με απεργία πείνας. 

 
Η ανακοίνωση αναφέρει:
 
«Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα που ξεκίνησαν στις 17/4/2017 χιλιάδες Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές του Ισραήλ και απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των φυλακισμένων.
 
Το ΚΚΕ εκφράζει γενικότερα την αμέριστη αλληλεγγύη του στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού κατά της ισραηλινής κατοχής που διαρκεί για δεκαετίες, με ευθύνη των ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ.
 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες αφού, σε συνθήκες διαιώνισης της κατοχής και έντασης της ισραηλινής επιθετικότητας κατά του Παλαιστινιακού λαού, εφαρμόζει πολιτική εμβάθυνσης-ενίσχυσης των πολιτικό-στρατιωτικών και οικονομικών σχέσεων με το κράτος του Ισραήλ.
 
Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να εντείνει την συμπαράσταση του στον αγώνα των Παλαιστινίων ενάντια στους εποικισμούς, τις φυλακίσεις και κάθε είδους μέτρων καταστολής, για ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Α. Ιερουσαλήμ, με το λαό κυρίαρχο».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια: