Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Άλλη μια πολιτιστική πρόταση του ΠΑΜΕ προς τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους: Πρεμιέρα την Κυριακή 9 Απρίλη της παράστασης «Θεσσαλικός κύκλος» (Πολιτιστική Ομάδα του ΠΑΜΕ)


Αυτή την Κυριακή 9/4, στον κινηματογράφο «Αλκυονίς» (Ιουλιανού 42 - 46), στις 7 το απόγευμα, η Πολιτιστική Ομάδα του ΠΑΜΕ (χορωδία, ορχήστρα και θεατρική ομάδα, δεμένοι σε ένα σχήμα) παρουσιάζει για φέτος τον «Θεσσαλικό Κύκλο», σε μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου και ποίηση Κώστα Βίρβου. Tα κείμενα, γραμμένα για τις ανάγκες της παράστασης, του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου, παρουσιάζονται για πρώτη φορά.

Ο συγκεκριμένος δίσκος κυκλοφόρησε το 1974, με την πτώση της δικτατορίας. Οπως έχει πει ο ίδιος ο συνθέτης, «εμφανίζονται στο έργο δύο δυνάμεις, αυτές του τσιφλικά και του κολίγου». Σε αυτές τις δυνάμεις που παρουσιάζονται τόσο γλαφυρά, μπορούμε να διακρίνουμε τις δύο δυνάμεις που ήταν, είναι και θα είναι σε σύγκρουση στην κοινωνία που ζούμε, δηλαδή αυτή των εκμεταλλευτών και αυτή των εκμεταλλευόμενων. 

Ο τίτλος «Θεσσαλικός Κύκλος» από τη μια έχει να κάνει με την κοινή θεματολογία των κομματιών, εξ ου και κύκλος, και επιπλέον παραπέμπει σε μια μεγάλη πλατεία, στην οποία, γράφει ο Βίρβος, εμφανίζονται ταυτόχρονα όλοι οι χαρακτήρες των τραγουδιών.

Οπως σημειώνεται, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί «άλλη μια πολιτιστική πρόταση του ΠΑΜΕ προς τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους. Αλλη μια προσπάθεια παρέμβασης της ομάδας που αποτελείται από εργάτες, ανέργους, νέους, συνταξιούχους, που μπορεί να αξιοποιηθεί για να δυναμώσουν και με αυτόν τον τρόπο οι δεσμοί των συνδικάτων με τους εργαζόμενους».

Δωρεάν προσκλήσεις διατίθενται στα γραφεία του ΠΑΜΕ και στα συνδικάτα. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 3301842, 210 3301847, 210 3833786.

Δεν υπάρχουν σχόλια: