Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

JE SUIS Τζιμάκος!

Κι ενώ αεροκοπάνε οι άρχοντες περί Δημοκρατικής τάξης.

Κι ενώ το Κατά Στάθη Ευαγγέλιο εξυμνεί τα «αυθόρμητα», ανώδυνα, άχρωμα, με ολίγη εξωκοινοβουλευτική «κοκκινόσκονη» (έτσι για τον ψεκασμό) «Λαϊκά κινήματα»  σε απόλυτη συγχορδία με τα αστικά ΜΜΕ. Κι ενώ ο Πάνος ο Καμμένος απειλεί να τα κάνει όλα Κούγκι (τρέμε Σαπφώ Νοταρά). Κι ενώ ο αρχέκακος ο όφις ο Αλεμανός μας μισεί διακαώς. Κι ενώ έχουμε επιτέλους ζαρντινιέρα αντί γλάστρας στο Προεδρικό αξίωμα. Κι ενώ κορυφώνεται η αγωνία για το σήριαλ τον διαπραγματεύσεων και ο Γιάγκος (με ένα ν) ρωτάει τη Βίρνα επιτακτικά για να μάθει αν θα γίνει απομείωση εν τέλει  του  χρέους (του επονείδιστου; του προπολεμικού; του ανακεφαλοποιημένου; του τοκογλυφικού;) Κι ενώ στο Eurogrοup η Ελλάδα αναστενάζει άλλοτε για το 70%, άλλοτε για 30% του μνημονίου (Η Ελλάδα ,  στην Ελλάδα  εξακολουθεί ν’ αναστενάζει συνεχώς και 100% σαν άλλοτε και χειρότερα).

- Τι εννοείς Βίρνα;
-Αυτό που ακούς Γιάγκο.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα τούτα στον «Αγγελάκα» πλασμένο σουρεάλσοσιαλιστικό κόσμο, του Καπιταλισμού. Κάνει ζούμ η κάμερα και αλλάζει πλάνο. Στρέφεται σε αυτούς που επιτακτικά και κατ’εντολή  υπηρετούν με πάθος και πόθο, πιστοί στο χρέος που έχουν αναλάβει χρόνια τώρα. (Πρωτοεμφανιζόμενος ο Αγγελάκας και η γνωστή αοιδός των Jumbo).

(Στο σημείο αυτό να διαμαρτυρηθώ, εκ μέρους του Άδωνη που σπαράζει ολημερίς στα τουί τουί και ριτουί του Καζάκη και μερικοί μερικοί του κλέβουνε τη δόξα)

Βγαίνει λοιπόν μια τσογλανοπαρέα να κάνει κριτική τραγουδώντας σε ρυθμούς του ύμνου του ΕΑΜ  στίχους που θα τους ζήλευε  και ο Καιάδας , μα τις χίλιες σβάστικες!

Τζιμάκο  μπορείς και καλύτερα! Δοκίμασε να διασκευάσεις την Διεθνή στην μελωδία του «Die Fahne Hoch» ή ακόμα ακόμα και το «Ορθό το Λάβαρο». Τι; Σου βάζω ιδέες;

Απορώ, μα το «Mein Kampf», πώς και δεν το σκεφτήκατε εσείς όλοι που γεμίζατε τις πλατείες («Πλάι πλάι μαζί με χρυσαυγίτες, ορντινάτσα των καπιταλιστών») στο «κίνημα» των αγανακτίστας. Εκεί που οι «χιλιαστές του Περισσού» δεν πάτησαν το πόδι τους. Και πώς να το κάνουν άλλωστε; Τι να φωνάζουν μαζί σας; Έξω τα κόμματα, έξω τα συνδικάτα, μέσα η Χρυσή Αυγή;

Ο  ultra επαναστατικός χώρος του Τζιμάκου είναι γνωστή κολυμβήθρα των προβοκατόρων, των παρακρατικών, των ιεραποστόλων της αστικής καπιταλιστικής «Δημοκρατίας». Τι; Όχι; Δεν είναι επαναστάτες έτοιμοι να εκδράμουν για να: Καεί να καεί το μπουρδέλο η Βουλή (…) Έφυγαν και τα κάγκελα, δεν έχει και συλλαλητήριο το Π.Α.ΜΕ

Τζιμάκο μ” χωρίς θυσία δεν υπάρχει λατρεία. Σε κράζουν και μερικοί που σε αποθέωναν παλιά όταν ελεεινολογούσες προβοκατόρικα εναντίον του ΚΚΕ (στα πλαίσια πάντα της κριτικής και της προσπάθειας να απεγκλωβιστεί η καλή βάση από την κακή ηγεσία, δε σας παρεξηγάμε, αλίμονο! Εντρυφήστε κι εσείς όμως βρε σφοι να συμμαζέψετε τις ηγεσίες σας που έχουν γίνει στικ του ΣΥΡΙΖΑ (βλπ Δελαστίκ), εδώ διψάει η αυλή σας..

Αλλά και τι μ’ αυτό;

Σήμερα έχεις καταφέρει ότι σχεδόν και ο Προκόπης Παυλόπουλος (βλπ δήλωση Παπαδημούλη). Να ενώσεις ό,τι κινείται αντικομμουνιστικά από την «πρώτη φορά αριστερά, τους ψεκασμένους, την λαϊκή δεξιά, την ακροδεξιά του Φον Βορίδεν και τον δεξιοσουργελισμό του Άδωνη, τις αγριοφιλελέρες, το «ακραίο κέντρο» του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, μέχρι τους γερμανοτσολιάδες της Χρυσής Αυγής. Οι πρώτοι και οι τελευταίοι σε λάτρεψαν !

Ακούνε Τζιμάκος, Αγγελάκας και Κατερίνα και γράφουν χωρίς ορθογραφικά λάθη στα social-media. (Πάντα με κεφαλαία και greeklish, γιατί η Ε.Ε είναι το σπίτι μας). Τέτοιο άλμα συνείδησης επετεύχθη.

Κι ενώ άδουν οι Jumbo-μάγκες,  παράλληλα συμβαίνουν και τα εξής:

Η Κα Βαλαβάνη μας καλεί να πληρώσουμε  όλο τον ΕΝΦΙΑ, με το συμπάθειο.. Συνδικαλιστές απεργοί διώκονται και καταδικάζονται. Η νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας είναι πάγιο αίτημα 40 χρόνια καπιταλιστικού βίου, και η πρώτη φορά αριστερά ποιεί τη νήσσαν. Απολύουν εγκύους. Μας ζητούν να υπογράψουμε δηλώσεις νομιμοφροσύνης για να μας προσλάβουν ως ημιάνεργους, με μισθούς χαρτζιλίκια, ελαστικά ωράρια, χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα. Δουλεύουμε  με vouchers, μας νοικιάζουν δουλεμπορικά στ΄αφεντικά. Στην Αμυγδαλέζα μετανάστες αυτοκτονούν, πεινάνε, βιάζονται, ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ εξ αιτίας του ανελέητου ταξικού πολέμου που διεξάγεται εις βάρος των λαών, από τις ΗΠΑ την Ε.Ε το ΝΑΤΟ και τους άλλους  Ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς .

Τα παραπάνω είναι μερικές από τις ξύλινες καταγγελίες που κατ΄εξακολούθηση και κατά συρροή «διαπράττει» το ΚΚΕ και ίσως εξηγεί γιατί δεν θα σφραγίσει μια νέα συμφωνία Βάρκιζας. Γιατί ο Καπιταλισμός Ανθρώπινος δεν γίνεται. Γι” αυτό χρειάζεται όλους αυτούς τους χρήσιμους ηλίθιους να τον υπηρετούν. Να λανσάρουν επαναστατιλίκι αντάμα με αντικομφορμισμό, όσοι κλίνουν την λέξη κατεστημένο σε όλες τις πτώσεις…

Την ώρα που γράφονται τούτες οι γραμμές, πληροφορούμαι πως οι χρυσαυγίτες διοργανώνουν μεγάλη συγκέντρωση υπέρ του Τζιμάκου στα Εξάρχεια (…)

Θα κρατούν ρεσώ και θα φορούν (εκτός από τα περιβραχιόνια με τη σβάστικα) πλακέτες στο στήθος που θα γράφουν: JE SUIS Τζιμάκος!

Η συγκέντρωση γίνεται για να διεκδικήσουν να τους χορηγηθεί μέρος των κονδυλίων από τα ΕΣΠΑ που δαπανά η Ε.Ε για να καλλιεργήσει τον αντικομμουνισμό!

WIN WIN παιδιά!

Υ.Γ. Ιδιαιτέρως στον κο Αγγελάκα αφιερώνουμε την παρακάτω στροφή από δικό του τραγούδι και του ευχόμαστε ασφαλώς να μη σώσει να το τραγουδήσει ποτέ στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ.. Ούτε τον εμετό μας δεν αξίζει…

«Είμαι φτηνός, πολύ φτηνός, είμαι φτηνός
για λίγα ψίχουλα μπορώ να γίνω δούλος καθενός.
Είμαι φριχτός, πολύ φριχτός, είμαι φριχτός
την καταδίκη σας αξίζω να υπομένω διαρκώς

Μαρία Καραπιπέρη

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Α, ο Τζιμάκος;;; Πάντα ήταν χρήσιμος "αναρχικός" για το σύστημα. Την ώρα που σώζουμε τις τράπεζες, συνεχίζουμε το μνημόνιο, εγγυόμαστε τις συντάξεις για αυτό το τετράμηνο μόνο -για τους μισθούς ούτε κουβέντα- ΠΑΝΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΤΖΙΜΑΚΟΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΠΩς ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΙΜΑΚΟ. ΕΝΑΣ ΤΖΙΜΑΚΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΞΕΙ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΌ. ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ ΝΑ ΕΞΗΓΉΣΕΙ ΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΈΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΒΑΖΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ. Μόνο που έχουν γίνει πλέον τόσο προβλέψιμοι.