Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Ε! «αξιοπρεπή» ανθρωπάκια… αφήστε ήσυχο τον Άρη!



Τόση «αξιοπρέπεια»… τόση «συγκίνηση»… τόσος «αυθορμητισμός»…  Ένας αξιοπρεπής άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του και  συγκινείται από το θεληματικό πηγούνι και τα πουκάμισα του Βαρουφάκη, οφείλει να συγκινηθεί και από τα λόγια του Άρη!.. Και αφού βροντοφωνάξει για το δικαίωμά του να επιλέγει ό ίδιος πόσο % θα τον εξοντώσουν, ρίχνει στο τέλος κι έναν ύμνο του ΕΑΜ για να κλείσει η σεμνή τελετή, μέσα σε ρίγη συγκίνησης!..

Περάστε κόσμε... «Ο σαλτιπάγκος πουλά τα νούμερα φτηνά»… το ΕΑΜ, η Κωνσταντοπούλου, ο Βελουχιώτης, η Ραχήλ… «δραχμή τα ακροβατικά»… το γράμμα του Ζαχαριάδη, οι «αγορές», ο Γλέζος… «το πήδημα θανάτου δυο δραχμές»… η τρόικα που πέθανε… ο Μπαλάφας, η Εθνική Αντίσταση… το μνημόνιο που τέλειωσε… «οι αλυσίδες δωρεάν»… και την αξιοπρέπειά σου θα τη σκουπίσουν οι υπάλληλοι του δήμου μαζί με τ’ αποτσίγαρα και τα πλαστικά του καφέ…

«Τη σκέψη σας που νείρεται/ πάνω στο πλαδαρό μυαλό σας/ σάμπως ξιγκόθρεφτος λακές»…

Αφήστε ήσυχο τον Άρη! Ή, αφού δεν ντρέπεστε να τον πιάνετε στο στόμα σας διαβάστε και τα παρακάτω λόγια:

"Εγώ παιδί του ελληνικού λαού, ορκίζομαι να αγωνιστώ πιστά από τις τάξεις του ΕΛΑΣ, χύνοντας και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου, σαν γνήσιος πατριώτης για το διώξιμο του εχθρού από τον τόπο μας, για τις ελευθερίες του λαού μας, κι ακόμα να είμαι πιστός και άγρυπνος φρουρός προστασίας στην περιουσία και το βιος του αγρότη. Δέχομαι προκαταβολικά την ποινή του θανάτου αν ατιμάσω την ιδιότητά μου ως πολεμιστής του Εθνους και του λαού και υπόσχομαι να δοξάσω και να τιμήσω το όπλο που κρατώ και να μην το παραδώσω αν δεν ξεσκλαβωθεί η Πατρίδα μου και δε γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του".

Ο Άρης τα έγραψε. Και τα τίμησε. Με το αίμα του…


ΥΓ. Τόση παραμύθα πια;! Έχει όρια η κατάντια; Που σταματάει ο ξεπεσμός;...

Δευτέρα 16 Φλεβάρη 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια: