Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Άρτα: Πλήρη αποζημίωση των πληγέντων από τις πλημμύρες ζητούν Εργατικό Κέντρο και Αγροτικοί Σύλλογοι


Με μαζικότατη συμμετοχή κατοίκων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο χωριό Ανθότοπος η κοινή σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Άρτας και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Άρτας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στα χωριά του κάμπου της Άρτας.
Στο επίκεντρο της σύσκεψης η ανάγκη να απαιτηθούν άμεσα μέτρα και πλήρη αποζημίωση όλων των πληγέντων από την κυβέρνηση καθώς και η γρήγορη λήψη μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας.
Στη σύσκεψη τονίστηκε ιδιαίτερα η άμεση ανάγκη η κυβέρνηση να ενισχύσει τους πληγέντες με 1.500 ευρώ ανά νοικοκυριό προσαυξανόμενο με 500 ευρώ για κάθε παιδί για την κάλυψη των άμεσων βιοτικών τους αναγκών με το ποσό να διπλασιάζεται για ΑΜΕΑ, πολύτεκνους και ανέργους καθώς και για αποζημίωση των οικοσκευών με ελάχιστο 2.000 ευρώ.
Επίσης τονίστηκε η απαίτηση ο ΕΛΓΑ να εξασφαλίσει την πλήρη κάλυψη (100%) των ζημιών στην παραγωγή, αλλά και στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.
Στο τέλος αποφασίστηκε πλαίσιο κινητοποιήσεων με πρώτη στάση τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ν. Σκουφά και περαιτέρω κλιμάκωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: