Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Εκδήλωση – συζήτηση αλληλεγγύης με την Κούβα, την Κυριακή 1η Μάρτη


Με την ευκαιρία των 162 χρόνων από τη γέννηση του εθνικού ήρωα της Κούβας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί» καλεί σε εκδήλωση-συζήτηση για τη αλληλεγγύη με την αγωνιζόμενη Κούβα σήμερα.

Με την εκδήλωση αυτή χαιρετίζουμε τον 16άχρονο διεθνή αγώνα που συνέβαλε στην απελευθέρωση των 5 Κουβανών επαναστατών από τις φυλακές των ΗΠΑ τον περασμένο Δεκέμβρη.

Η ιστορική αυτή νίκη και η εξαγγελία της πρόθεσης της Ουάσιγκτον να συνάψει διπλωματικές σχέσεις με την Κούβα έχει βρεθεί στην πολιτική επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, όπως τόνισε ο Κουβανός Πρόεδρος Ραούλ Κάστρο στις 28 Γενάρη, «Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης των ΗΠΑ είναι ξεκάθαροι όταν διευκρινίζουν ότι αλλάζουν τις μεθόδους τους, αλλά όχι τους στόχους της πολιτικής τους. Και επιμένουν να συνεχίζουν να επεμβαίνουν στις εσωτερικές μας υποθέσεις, κάτι που δεν πρόκειται να δεχτούμε.»

Ο οικονομικός αποκλεισμός της Κούβας από τις ΗΠΑ, ο οποίος επιβλήθηκε το 1961 με στόχο να πιέσει τον κουβανικό λαό να παραιτηθεί από την εθνική του κυριαρχία και τη σοσιαλιστική του πορεία, παραμένει σε ισχύ.


Χάρη στην αποφασιστικότητα του λαού της, η σοσιαλιστική Κούβα έχει καταφέρει να επιβιώνει μέσα στη σημερινή παγκόσμια οικονομική ύφεση, και μάλιστα σε συνθήκες εμπορικού αποκλεισμού. Έχει καταφέρει να διατηρήσει το υψηλού επιπέδου σύστημα υγείας και παιδείας της. Εξακολουθεί να προσφέρει διεθνιστική αλληλεγγύη ανά τον κόσμο, όπως στη δοκιμαζόμενη από τον ιό έμπολα Αφρική.

Σας προσκαλούμε σε μια συζήτηση για την αλληλεγγύη με το νησί της επανάστασης σήμερα, όπου η πάλη για την άρση του αποκλεισμού (εμπάργκο) και για το κλείσιμο της ναυτικής βάσης του Γκουαντάναμο είναι θέματα που τίθενται στην πρώτη γραμμή.

Εκ μέρους του Συλλόγου, τη συζήτηση θα παρουσιάσει ο Κώστας Σανίδας και θα προλογίσει ο Ζωρζ Μεχραμπιάν.

Θα μας τιμήσει με την παρουσία του ο Πρέσβης της Κούβας, Οσβάλντο Κομπάτσο Μαρτίνες.
Κυριακή, 1η Μάρτη, 6 μμ. Στην αίθουσα του ACLAYE Φαλήρου 47α Κουκάκι , Σταθμός ΜΕΤΡΟ Συγγρού – Φιξ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  «ΧΟΣΕ ΜΑΡΤΙ» josemartigr@gmail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: