Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

«Περιμένετε να δείτε τα αποτελέσματα και μετά να κρίνετε»!


Είναι ―ακόμα― «εύφορο» το κλίμα που διαμορφώθηκε από τις διακηρύξεις της κυβέρνησης περί «διαπραγμάτευσης», και δεν προσφέρεται ―όπως πολλοί ισχυρίζονται― για κριτική. Το μνημόνιο «δεν υπάρχει», η τρόικα «δεν υπάρχει» μας λένε ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, την ώρα που στη θέση τους στρογγυλοκάθισαν ήδη… οι τρεις  «θεσμοί» (ΕΚΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ΔΝΤ) και ετοιμάζεται και ένα «νέο πρόγραμμα»!

«Μη βιάζεστε, περιμένετε να δείτε τα αποτελέσματα και μετά να κρίνετε», λένε σε όποιον «τολμήσει» να διαταράξει την ευφορία τους (με κριτική βασισμένη σε επιχειρήματα που προσφέρουν άλλωστε οι κυβερνητικές δεσμεύσεις και χειρισμοί στα κορυφαία όργανα της ΕΕ), κάποιοι που ξέχασαν ότι το ίδιο μάς έλεγαν, πάντα, όλες οι κυβερνήσεις που εκλέγονταν για να… «αλλάξουν» τα πάντα, και εμείς στη συνέχεια  όχι μόνο βλέπαμε τα αποτελέσματα των πολιτικών τους, αλλά ―πολύ χειρότερο― τα ζούσαμε, τα ζήσαμε και τα ζούμε.

Όποιος ακούσει προσεχτικά τις χτεσινές δηλώσεις Τσίπρα, αλλά και σημερινές δηλώσεις υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης, δεν θα δυσκολευτεί να καταλάβει που τείνει να καταλήξει η περιβόητη «διαπραγμάτευση». Όπως δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς και ότι με τα λιοντάρια και τις ύαινες, στη ζούγκλα, δεν γίνεται να διαπραγματευτείς· ούτε καν τον τρόπο που θα πεθάνεις.

Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2015.
(Το σημερινό σχόλιό μας στο Ατέχνως)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι, είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι στο λένε αυτό. Αλλά πιστεύω ότι απ' την προηγούμενη βδομάδα κάτι αλλάζει σιγά σιγά. Τους βλέπεις όλο και πιο σκεφτικούς δεν σου επιτιθενται όπως στην αρχή. Δε λέω ότι δεν υπάρχουν αντιδράσεις και έντονες αλλά δεν είναι οπως τις πρώτες μέρες. Κυρίως όταν τους ρωτάς ποιο είναι αυτό το 70% του μνημονίου που συμφωνούμε ενώ πριν τις εκλογές δεν συμφωνούσαμε, δεν έχουν να σου απαντήσουν τίποτα. Κι οι συγκεντρώσεις που γίνονται για υπεράσπιση της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις σίγουρα έχουν πολύ περισσότερο κόσμο απ' αυτόν που συνήθως μαζεύει ο σύριζα αλλά δεν είναι αυτό που θα λέγαμε ικανοποιητικές. Και μάλιστα για μια τέτοια υποθεση. Γι' αυτό και επιστρατεύσαν ένα απ'τα μέσα με τα οποία μπορούν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη. Τις δημοσκοπήσεις. 82% είναι με την κυβέρνηση λέει η δημοσκοπική εταιρεία του Αλφα. Σε λιγο θα γίνει κι 100% και θα ψάχνουμε όλοι να δούμε πότε ρωτηθήκαμε.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που χαίρομαι σ' αυτήν την κυβέρνηση ρε κομμουνιστές απιστοι, είναι ότι μας έδωσε πίσω την υπερηφάνεια μας. Τρανταχτό παράδειγμα η γελοιογραφία του Σρόιτερ στην "Αυγή" την εφημερίδα τους. Παραπονέθηκαν οι Γερμανοί ότι είναι ανάρμοστη και αμέσως ο υπερήφανος πρωθυπουργός μας έσπευσε να πει ότι διαφωνεί κι αυτός με αυτήν. Δηλαδή πιο υπερήφανος πεθαίνεις.

Ανώνυμος είπε...

Μας είπε ο κύριος Βαρουφάκης ότι εγγυάται για τις συντάξεις, μόνο για αυτό το τετράμηνο. Ούτε καν για το 2015 δεν δεσμεύτηκε. Για μισθούς ούτε κουβέντα.
Μας είπε επίσης οτι όλες οι εξαγγελίες της Θεσσαλονίκης θα περάσουν από την έγκριση της.. τρόικας που καταργήθηκε.
Τι λέτε; να περιμένουμε κι άλλο; για ποιο λόγο; για να δούμε αν θα περάσει από πάνω μας το τρένο της ανάπτυξης ή το τανκς του ολοκληρωτισμού;