Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Τα «κατάλοιπα» του σοσιαλισμού...


Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση της χώρας σχεδιάζει την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στο 63ο έτος για άντρες και γυναίκες. Σημειώνεται ότι ακόμα και σήμερα, 25 χρόνια μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού, το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στη Ρωσία παραμένει στο 60ό έτος για τους άντρες και στο 55ο για τις γυναίκες!
Αυτά είναι τα «κατάλοιπα» του σοσιαλισμού, με τα οποία η αστική τάξη της χώρα, επιχειρεί να ξεμπερδέψει. Βέβαια, για εμάς τα παραπάνω είναι οι κατακτήσεις του σοσιαλισμού, είναι η λαμπρή κληρονομιά που άφησε πίσω της η Μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση, που συνεχίζουν να δείχνουν το δρόμο στην εργατική τάξη όλου του κόσμου, αλλά και στις μελλοντικές γενιές. 
Που επιβεβαιώνουν ότι ο σοσιαλισμός όχι μόνο κατάφερε να εξασφαλίσει πρωτόγνωρα δικαιώματα, αλλά κυρίως να απελευθερώσει τον άνθρωπο από άγχη, βάρη και δουλείες, εξασφαλίζοντας μεταξύ άλλων και ελεύθερο χρόνο για την ανάπτυξή του.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ας πρόσεχαν κι αυτοί τι κάνανε όταν άφηναν να ανατραπεί ο σοσιαλισμός στη χώρα τους. Μετά την απομάκρυνση απ' το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.