Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Η «ελπίδα» δεν ήρθε στο γκέτο του Μάνεση στο Βόλο...


«Ελληνική Χαλυβουργία» Βόλου: Νέα Συλλογική Σύμβαση με μειωμένους μισθούς
Νέα σύμβαση που παρατείνει τη μείωση των μισθών στα εργοστάσια της Μαγνησίας υπέγραψε το ΔΣ (ελέγχεται από τη ΔΑΚΕ) του επιχειρησιακού σωματείου στο Βόλο, με την εργοδοσία της «Ελληνικής Χαλυβουργίας».
Η σύμβαση υπογράφτηκε στις 29 Γενάρη και προβλέπει ότι οι μισθοί εξακολουθούν να διατηρούνται μειωμένοι κατά 12% σε σχέση με το ύψος του μισθού που δινόταν τον Ιούνη του 2013. Η διάρκειά της είναι 1 Φλεβάρη έως 30 Απρίλη με την εργοδοσία να έχει το δικαίωμα να την παρατείνει μέχρι 31 Ιούλη του 2015.

902
Εκεί η «ελπίδα» δεν ήρθε;
«Μείωση μισθών κατά 12% προβλέπει η πρώτη, μετά τις εκλογές και την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας που υπεγράφη στη Χαλυβουργία».Βεβαίως είναι ανανέωση προηγούμενης σύμβασης που διατηρεί τη μείωση. Η είδηση δόθηκε από τον αστικό οικονομικό Τύπο. Να θυμίσουμε μόνο πως πρόκειται για το γκέτο του Μάνεση στο Βόλο. Είδηση που επιβεβαιώνει πως ο πραγματικός αντίπαλος των εργαζομένων, το κεφάλαιο, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, είναι εδώ, και δεν πτοείται από την κυβερνητική εναλλαγή. Ισα ίσα ορισμένοι απ' αυτούς στο συγκεκριμένο κλάδο του μετάλλου, των λεγόμενων ενεργοβόρων επιχειρήσεων, περιμένουν να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ πως η κυβέρνηση του θα τους παράσχει φθηνό ρεύμα. Γι' αυτό οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να χάσουν χρόνο αλλά να οργανώσουν την πάλη τους για διεκδίκηση όλων όσα έχασαν την περίοδο της κρίσης, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους απέναντι στις επιθέσεις της εργοδοσίας που θα συνεχίζονται.

Ριζοσπάστης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη αλλά σ' αυτή την περιπτωση ας βλέπουν κι οι εργαζόμενοι τι ψηφίζουν στο σωματείο τους.
Δε θέλω να είμαι εμπαθής, αλλά σκεφτομαι τι θα μπορούσε να είχε πετύχει η απεργία των χαλυβουργών στον Ασπρόπυργο αν οι εργαζόμενοι στο Βόλο είχαν δείξει έστω μια μικρή συμπαράσταση στους αγωνιζόμενους συναδέλφους τους. Αντίθετα όμως οι εργαζόμενοι στο Βόλο δείξαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον κ. Μάνεση. Ας μάθουν λοιπόν ότι ο κ. Μάνεσης όπως κι ο κάθε πλούσιος εργοδότης φίλος δεν πιάνεται.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά αυτή η ελπίδα δεν πήγε πουθενά σ' ό,τι αφορά τους λαϊκούς προορισμούς της. Μας προέκυψε σνομπ και αριστοκράτισσα. Προτίμησε τους πλούσιους. Ξανά.