Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Τρεις απαντήσεις στο νέο δείγμα «αριστερού ήθους» του Στάθη (του γνωστού…)



Ακολουθεί ένα απόσπασμα από το κατάπτυστο πόνημα του ―φέροντος ως κορώνα στο κεφάλι του την ιδιότητα του «πρώην ΚΚΕ»― Στάθη Σταυρόπουλου, ο οποίος εσχάτως (και αφού ξεπέρασε πια και τον... έτερο Καππαδόκη Καρτερό) έχει επιδοθεί σε μια ―μέχρις εσχάτων;―αδυσώπητη πάλη με τα ίδια τα όριά του... στην παραγωγή «αριστερού ήθους», το οποίο, ως συνήθως, σερβίρεται μόνον με τη  συνοδεία πλούσιων δόσεων χολής, προς τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ. Το συλλαλητήριο του ΚΚΕ απόψε στο Σύνταγμα αποτελεί απλά την αφορμή. Δεν είναι η πρώτη άλλωστε και δεν θα είναι, ασφαλώς, η τελευταία…

“…Αν μη τι άλλο, για τον φόβο του ΚΚΕ! Το οποίον, προς δόξαν της επαναστατικής εγρήγορσης, πριν αλέκτορα φωνήσαι κατεβάζει τον λαό στο Σύνταγμα για να δείξει στους Γερμαναράδες ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποτύχει, δεν μας τρομάζει εμάς η επιστροφή της ακροδεξιάς Δεξιάς. Εξάλλου, υπό μιαν έννοια η Δεξιά δεν έφυγε ποτέ, μιας κι αυτή η Αριστερά δεξιά είναι. Των μονοπωλίων, της διαπλοκής και της υποτέλειας. Μεγάλο το δίκιο σας, σύντροφοι, και τώρα που έχω δέκατα σάς το αναγνωρίζω. Μόνον κρατηθείτε λίγο, μην εκτιθέμεθα! Μην κακαρίζετε χαιρέκακα, αφήστε πρώτα να παλουκώνουν τους δεξιούς Συριζαίους οι Γερμαναραίοι στις γειτονιές και τα περάσματα κι ύστερα χτυπήστε επινίκιες τις κατσαρόλες της πικρής σας δικαίωσης. Ξέρατε εσείς, που δεν βάλατε πλάτη στην προσπάθεια να είναι τώρα όλα αλλιώς, ότι τίποτα σ’ αυτήν τη ζωή, πάρεξ τα βάσανα του καπιταλισμού, δεν οδηγούν στην έλευση του σοσιαλισμού. Και έτσι ήρθε ο καιρός. Μετά τις χιλιάδες τίμιες διαδηλώσεις των κομμουνιστών στο Σύνταγμα, να κάνουν οι επίγονοί τους και την πρώτη διαδήλωση κατσαρόλας. Αλίμονο...(Οι υπογραμμίσεις δικές του - ολόκληρο εδώ).

Μια ένδειξη της αποδοχής (επαναλαμβάνουμε: ένδειξη) του χυδαίου λόγου του από τους αναγνώστες του είναι τα σχόλια που ακολουθούν το κείμενό του. Από αυτά επιλέξαμε δυο.

1) "ΛΥΤΟΣ λιτόβιος" - Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015, 10:55

Άφθονο αντικομουνιστικό δηλητήριο! Φαίνεται σας πνίγει κάθε τόσο η αντικομμουνιστική σας εμπάθεια και μένος και ξερνάτε χολή! Ντροπή δεν υπάρχει; Γιατί αυτά που γράφετε, είναι προϊόν νοσηρής διαστροφής, παραχάραξης, διαστρέβλωσης .Η αριστερά, κύριε Στάθη, αν τουλάχιστον δεν έχει ήθος, δεν λέει την αλήθεια, δεν έχει εντιμότητα, δεν είναι αριστερά. Είναι καιροσκοπικό και τυχοδιωχτικό παραμάγαζο ορισμένων.

Μήπως θα πρέπει να σας ζητήσουμε την άδεια για να διαδηλώσουμε; Ξέρω κ Στάθη τι σας καίει. Καταλαβαίνετε ότι πολύ σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξεβρακώθηκε κανονικά. Το λένε όλοι το βλέπουν όλοι. Το βλέπετε και εσείς. Αν τολμάτε δημοσιεύστε την ανακοίνωση του ΣΕΒ που σας επαινεί και σας στηρίζει. Αυτή την κάνετε γαργάρα. Όπως γαργάρα κάνετε και τη στήριξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ του Ποταμιού. Όπως γαργάρα κάνετε τους επαίνους της ευφυέστερης πρωθυπουργού του φεντεραλιστή και διανοούμενου υπουργού. Όπως γαργάρα κάνετε και την αγωνία του Γλέζου και προτροπή του στους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να κινητοποιηθούν…

Γιατί σας ενοχλεί η διαδήλωση του ΚΚΕ; Μήπως γιατί καλεί το λαό να αγωνιστεί για την κατάργηση όλων των μνημονίων; Μήπως γιατί αγωνίζεται για την αναπλήρωση των απωλειών; Μήπως διότι καλεί το λαό να μην απογοητεύεται και να οργανώνει την αντίσταση του; Όταν ο λαός κατέβαινε στο Σύνταγμα ενισχύοντας την κυβέρνηση και ζητώντας ανάσες αισιοδοξίας ήταν ευπρόσδεκτος. Τώρα αν διαδηλώσει για τα δικαιώματα του κάνει επινίκιες εκδηλώσεις κατσαρόλας, όπως υποτιμητικά γράφετε; Πάρτε το όμως χαμπάρι: όσες βρισιές και να χρησιμοποιείτε, όσα ψέματα και να λέτε, το ΚΚΕ δεν θα αποστεί από το ρόλο του που είναι να οργανώνει τους εργαζόμενους στον αγώνα για το δίκιο τους και την προκοπή. Το ψέμα κ. Στάθη έχει πολύ κοντά πόδια!

2) "False Consciousness" - Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015, 11:41

Ο λαός δεν θα κάτσει να κοιτάζει το ροζ "αριστερό" μνημόνιο να παρελαύνει, ούτε θα το νομιμοποιήσει υπογράφοντάς το με τα ίδια του τα χέρια ως "λαική εντολή"(άλλη ήταν η εντολή), επειδή έτσι θέλουν οι ροζ θιασώτες του. Θα του σταθεί απέναντι ότι χρώμα προβιά και να φοράει.

Πριν 1 μηνα, νόμιζα ότι τουλάχιστον στο διαχωρισμό μνημόνιο-αντιμνημόνιο το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου ήταν ενάντιον του μνημονίου.Η αστική τάξη είναι όμως δύσκολος αντίπαλος και αξίζει τον εχθρικό σεβασμό μας. Κατάφερε μέσα σε 1 μήνα τα μνημονιακά κόμματα στη βουλή να είναι πραγματική πλειοψηφία(περίπου 80%) και ταυτόχρονα ένα μέρος του κόσμου που είναι πρόθυμοι να ακολουθήσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στην κωλοτούμπα τους να περάσει στην πλευρά του μνημονίου και του There Is No Alternative(TINA). Ξέρω ότι δεν θα ακολουθήσουν όλοι και αυτό είναι ελπιδοφόρο.

Τώρα τα φαιδρά του αρθρογράφου ότι αν στήριζε το ΚΚΕ, δεν θα είχαμε αυτό το απότέλεσμα μπορούν να τα κρίνουν οι αναγνώστες.Πώς θα πήγαινε το ΚΚΕ μαζί με ΣΥΡΙΖΑ όταν το μεν έλεγε εκτός ΕΕ, ΝΑΤΟ και ο δε ορκιζόταν πίστη στην ευρωπαική πορεία της χώρας;Και αν πήγαινε, πόσο διαφορετικό θα ήταν το αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις με τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ;Αστεία πράγματα.

Το μόνο που θέλανε οι ροζ θιασώτες του νεομνημονίου ήταν την συννενοχή του ΚΚΕ στα ξεφτιλίκια τους , για να μην το έχουνε απέναντι τους να τους ξεμπροστιάζει, έτσι ώστε να καταπίνει ο λαός τα μνημόνια ως..."πρωτη φορά αριστερά". Και τι άλλο αποτέλεσμα θα είχε αυτό; Να παρουσιαζόταν η ΧΑ σήμερα ως η μοναδική (ψευτό)αντιπολίτευση. Τότε ο λαός θα ζητούσε τα ρέστα από το ΚΚΕ και με το δίκιο του...

Το ΚΚΕ όση λάσπη και του ρίξουν, δεν πρόκειται να πάει με το ρεύμα για πρόσκαιρα αστικο-κοινοβουλευτικά πολιτικά οφέλη.Τα ψέμματα έχουν κοντά ποδάρια και η αλήθεια είναι επαναστατική.

Και μια απάντηση με ύφος «Αυστηρώς προσωπικόν…», από τον ζωγράφο Τάκη Βαρελά (902.γρ)

Αγαπητέ Στάθη (Σταυρόπουλε)

...τι και αν πέρασες, τι και αν πόνεσες, όπως λες, με το ΚΚΕ, τουλάχιστον εσύ, αλλά και πολύ άλλοι, στο ΚΚΕ, έμαθαν να ακονίζουν την πένα και το λόγο τους, έμαθαν να ορίζουν σκίτσο με γραμμή και στόχο.

Αυτό, το πέρα από το ταλέντο, επίκτητο, σου το έμαθαν, αυτοί οι ξύλινοι ΚΚΕέδες, που είχαν δουλέψει με πιο δυνατό εργαλείο, πιο ικανό, από εσένα και εμένα, είχαν ματωθεί με το όπλο στο χέρι για αξίες, πέρα από ταξίδια πρόσκαιρα και κοντόστοχα και εκ του ασφαλούς μαχόμενα σαν της αφεντιάς μας.

Όπως καταλαβαίνεις με τους λύκους κολεγιά δεν γίνεται, είναι στη φύση τους, να σχεδιάζουν να σε φάνε και μας έφαγαν! ..και εκτιμώ ότι το ΚΚΕ έμαθε.

Σεις γίνατε... εις σάρκα μία, πριν καν στρωθεί το νυφικό κρεβάτι! Άνευ αρραβώνα !

Από το, πάτε σε πόλεμο με τα συμφέροντα, πάτε σε γάμο με τα συμφέροντα!

Δεν σε είδα, τώρα, σε μάχη ενάντια στα συμφέροντα! Σε είδα σε μάχη ενάντια στο ΚΚΕ !

Ρίξε μια μάτια στα περασμένα σκίτσα της νιότης σου και ρώτησε τα:

Γίνεται ο λύκος αρνί;

Αν σου πουν ναι, τότε, άλλαξε τους λεζάντα! Αλλά θα είναι ψέμα.

Αν σου πουν όχι! Τότε, σήμερα είσαι σε λάθος δρόμο, μετ εμπάθειας προς το ΚΚΕ, μπορώ να πω!

Απλά, γιατί το ζητούμενο τότε και τώρα, ήταν η κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και στην περίπτωση αυτή μέση λύση, δεν υπάρχει.

Το μέσο της πάλης, το ΚΚΕ, τότε και τώρα είναι εδώ. Έμπειρο, πιο ώριμο, τουλάχιστον αυτό διαπραγματεύθηκε με το όπλο στο χέρι.

Το ΚΚΕ, δηλαδή, που το υπηρέτησες μέχρι εκεί που ο στόχος μας ήταν κοινός, από κει και πέρα, πήρες το δρόμο της ατομικής ιδεολογίας και στάσης σου, ρόζιασες και πολλές φορές κιτρίνισες, αλλάζοντας τις αστικοφυλλάδες σαν τα πουκάμισα, δικαίωμα σου, αλλά υποχρέωση μας να το πούμε.

Βλέπεις, ακόμα και αυτές οι φυλλάδες έχουν τα όρια τους, για το μέχρι που θα κινηθείς και αν θυμάμαι καλά, αλλιώς, γράψε το εσύ, που τα έπαιρνες τα γράμματα, καλύτερα από μένα, έλεγε ο Λένιν, ότι «...η ελευθερία του συγγραφέα σταματά μπροστά στα συμφέροντα του εκδότη».

Νομίζω, όλοι μπορούν να αντιληφθούν, τι εννοώ.

«Σύντροφοι», αγαπητέ Στάθη, λέγονται και οι ψαράδες, οι οποίοι τραβώντας τα δίχτυα, σε άγριες θάλασσες και δύσκολους καιρούς, μοιράζονται ψαριά, μερτικό ή πείνα και άδεια τελάρα. Αυτοί είναι οι πραγματικοί σύντροφοι της ανάγκης, της δουλειάς και της ζωής.

Δυστυχώς εμείς, χωρίσαμε χρόνια τώρα και αυτό οφείλεις να το αντιληφθείς.

Πάει η συντροφιά μας, ο καθένας πήρε το δρόμο του!

Ο καθένας τη κατσαρόλα του! Συ ελπίζω γεμάτη.

Συ έχεις βήμα, κουνάς το δάχτυλο, σκιτσάρεις και γράφεις και μιλάς στο πόπολο σαν το ναυαγοσώστη, κράζοντας την τζούφια μετά συμβολαίου κατσαρόλα σου.

Τι και αν το φαγητό είναι ξαναζεσταμένο;

Συ έχεις το μέσο να μαγειρεύεις, έχεις την κατσαρόλα, φτιάχνεις το menu.

Δεν ξεχνάς το timing. Είσαι στην ώρα σου, παραμονές του συλλαλητηρίου, τώρα που η πραγματική ελπίδα βγαίνει στους δρόμους και φωνάζει!

Εσύ, αυτήν την ώρα βρήκες το λόγο να ξανασερβίρεις χολή στο ΚΚΕ, φροντίζοντας να βάζεις της νιότης τα αρώματα, προσδοκώντας να αχνιστείς, λίγο από την esans των συντρόφων, να χρησιμοποιήσω και εγώ λίγο τα αυθεντικά μου Ρουμελιώτικα, αυτού του πάλε πότε ΚΚΕ που μας άνοιξε τα μάτια και όχι μόνο.

Πάει, λοιπόν, η συντροφιά των αγώνων μας, «ψόφησες το βόδι μας, τέρμα η κολεγιά μας».

Κτύπα λοιπόν, αγαπητέ Στάθη την χάρτινη και ηλεκτρονική κατσαρόλα σου, στους ρυθμούς του συστήματος γοητεύοντας τις εταίρες και τους εταίρους, τους «τρεις θεσμούς», πως θα το έλεγαν, αλήθεια στα Ινδιάνικα, ίσως «Τρεις Λύκοι» και «το μαύρο πρόβατο».

Ειλικρινά θα το ήθελα ως σκίτσο και σε σειρά με την δική σου υπογραφή, αλλά δυστυχώς δεν….

Αγαπητέ Στάθη, μετά από αυτήν την ανοικτή επιστολή, πλέον δύο θα σε ακούν και δύο θα σε κρίνουν!

1. Αυτοί που περπάτησαν και περπατούν ταξικά και μπολσεβίκικα μαζί, με μόνο κριτήριο τη ρήση των μπαρουτοκαπνισμένων: «Τα στερνά, τιμούν τα πρώτα».

2. Αυτοί που γεμίζουν την κατσαρόλα σου, με μόνο κριτήριο το συμφέρον τους.

Σε ελεύθερη μετάφραση : «..ο καθείς εφ ω ετάχθη..»

Από ήσυχους και φρόνιμους δεν πήγε πάντως μπροστά η ανθρωπότητα !


Με εκτίμηση
και σεβασμό στην ικανότητα του ΚΚΕ
να καλλιεργεί τις δεξιότητες των ανθρώπων
προάγοντας το ταλέντο τους, σε Τέχνη.

Βαρελάς Τάκης,
Ζωγράφος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα στερνά τιμούν τα πρώτα
"επανάσταση" από την πολυθρόνα
ΔΣΕ

Ανώνυμος είπε...

Ταξικό ρετάλι
Αντωνης

Ανώνυμος είπε...

Αυτές οι λίβελλοι κατά του ΚΚΕ από τους διαφορους Λαζόπουλους, Σταυρόπουλους και άλλους -πουλους,είναι οι δικές μας περγαμηνές στην ιστορία του κόμματός μας και του κινήματος. Κάποτε θα χρησιμοποιούνται ως ιστορικές πηγές για να δείχνουν τους "βολεψάκηδες" καρεκλοκένταυρους. Τώρα η ανησυχία τους για τις κινήσεις του ΚΚΕ δείχνουν ότι κι οι ίδιοι ξέρουν πως έρχεται μεγάλο ξεβράκωμα της κυβέρνησης κι ότι ο κόσμος που σήμερα είναι μαζί τους σε λίγο θα δει ότι κι αυτοί είναι μια άλλη απ' τα ίδια κυβέρνηση στον καπιταλισμό. ΄Ηδη έχει αρχίσει και το βλέπει ο κόσμος. Κι αυτό τους ανησυχεί. ΄Οχι για το αν η Χρυση αυγή θα φαντάζει πλέον ως η μόνη αντιμνημονιακή δύναμη αλλά για το ότι το ΚΚΕ είναι η μόνη αντικαπιταλιστική αντιμονωπολιακή δύναμη. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΌΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ.