Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Έχουν για δήμαρχο τον Μπέο που τους αξίζει


Άλλη μια σκηνή του «έργου Μπέος» με κεντρικό πρωταγωνιστή τον εαυτό του, διαδραματίστηκε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου. Απείρου «κάλλους» διάλογοι μεταξύ δημάρχου Μπέου και δημ. συμβούλου Φωτεινής Κοκκινάκη, με την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων να εκφράζονται με επιφωνήματα επιβράβευσης (!) ή/και… απορίας.



Τον καμαρώνει τον Μπέο η τάξη του. Η τάξη των μεγαλοεπιχειρηματιών (της μέρας και της νύχτας), των βιομηχάνων, της μεγαλοεργοδοσίας, που θέλοντας να ξεμπερδεύει με τις ενοχλητικές διεκδικήσεις  του εργατικού κινήματος, δεν έχει πρόβλημα να παράγει και να χρησιμοποιεί «Μπέους» όλο και πιο προκλητικούς, επιθετικούς και χυδαίους.

Και ο λαός του Βόλου; Όλοι εκείνοι που... βολοδέρνουν μεταξύ αγανάχτησης και αναζήτησης σωτήρων, που απώλεσαν κάθε ικμάδα δημιουργικής σκέψης ξεπουλώντας την προσωπική τους αξιοπρέπεια, φτάνει να «μη βραχούν» οι ίδιοι; Ακόμα και μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, το  λάθος αναγνωρίζεται. Ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Και όσοι εξακολουθούν να υπερασπίζονται την επιλογή τους, ας τον χαίρονται. Έχουν για δήμαρχο τον  Μπέο που τους αξίζει…

Πέμπτη 12 Φλεβάρη 2015.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και να 'ταν μόνο ο Μπέος; Γιατί στον Μαραθώνα με τον Ψινάκη τι γίνεται;