Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Ρ. Αντωνοπούλου: «Οι πελάτες μου είναι οι άνεργοι...»!


Πριν από λίγες μέρες, η αναπληρώτρια υπουργός για την καταπολέμηση της ανεργίας Ρ. Αντωνοπούλου «συσκέφθηκε» με εκπροσώπους από το χώρο των ιδιωτικών και δημόσιων ΚΕΚ, που αναλαμβάνουν προγράμματα κατάρτισης ανέργων.
Στη συνάντηση προανήγγειλε αλλαγές στα προγράμματα των λεγόμενων «ενεργητικών πολιτικών για την απασχόληση», ώστε αυτά να προσαρμοστούν καλύτερα στις ανάγκες των επιχειρήσεων. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, αναμένεται να προσαρμοστεί και ο ρόλος των ΚΕΚ, παρά «τις αμαρτίες του παρελθόντος», όπως είπε η ίδια. Εκεί, όμως, που έδωσε «τα ρέστα της» η νέα υπουργός, είναι όταν ξεστόμισε την εξής φράση προς τους εκπροσώπους των ΚΕΚ: «Οι πελάτες μου είναι οι άνεργοι, αλλά ο δικός σας πελάτης είναι το υπουργείο Εργασίας»! 

Να, λοιπόν, πώς αντιμετωπίζει τους άνεργους το υπουργείο: Σαν πελάτες, τους οποίους, μέσω των διαφόρων προγραμμάτων, τους προσφέρει είτε σαν πελατεία στα ΚΕΚ, είτε σαν φτηνά εργατικά χέρια στους εργοδότες. Να σημειώσουμε μόνο ότι όλα τα σύγχρονα δουλεμπορικά, με τον ίδιο τρόπο βλέπουν τους άνεργους, δηλαδή σαν πελάτες, τους οποίους κατευθύνουν στις επιχειρήσεις. Φαίνεται ότι το υπουργείο Εργασίας κάνει θαρραλέα βήματα προσαρμογής προς αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πελάααααααααααααατες μου!!!

(Αθάνατε Θανάση Βέγγο)....