Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Αναβάλλεται η επαναπρόσληψη των καθαριστριών και μαζί –για μια ακόμα φορά- η αξιοπιστία της «κυβέρνησης της Αριστεράς» ― Οι ανάγκες των εργαζομένων δεν αναβάλλονται ― (Και ένα φρεσκάρισμα της μνήμης)…


«Παγώνει» η επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών, καθώς ο Άρειος Πάγος με τη συναίνεση του Δημοσίου ανέβαλε για τις 13 Οκτωβρίου την εκδίκαση της υπόθεσης. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως διατηρείται η αναστολή της επαναπρόσληψής τους μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στον Αρειο Πάγο.

Ωστόσο, ο συνήγορος των καθαριστριών υποστήριξε πως τόσο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, έχουν υποσχεθεί πως το θέμα των καθαριστριών θα είναι το πρώτο στο οποίο η νέα ελληνική κυβέρνηση θα δώσει λύση, προκειμένου να μπει τέλος στην αδικία.

Αυτό σημαίνει πως ενδεχομένως η κυβέρνηση να αναζητήσει κάποιο παραθυράκι προκειμένου οι απολυμένες καθαρίστριες να επιστρέψουν στην εργασία τους, διαφορετικά έως τις 13 Οκτωβρίου η υπόθεση «παγώνει», αναγκάζοντας την κυβέρνηση να βάλει στο ψυγείο ακόμα μία από τις εξαγγελίες της. 
(Πηγή: enikoς.gr - η υπογράμμιση του ιστολογίου)

Για να μη ξεχνιόμαστε:


Εκπρόσωπος απολυμένων καθαριστριών (28/1): «Έτσι ξέρουμε, αυτό περιμένουμε, οι δηλώσεις του κ. Κατρούγκαλου  μας τόνωσαν το ηθικό, άλλωστε ήταν δεσμεύσεις και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και σημερινού πρωθυπουργού  ότι εμείς πολύ σύντομα θα είμαστε πίσω στις δουλειές μας»:

Βαλαβάνη σε καθαρίστριες (29/1): «Να με λέτε Νάντια -Κάντε υπομονή ένα μήνα».(κλικ!)

Οι εργαζόμενες περιμένουν:

(28/1) Φιλιά με την υπουργό κ. Βαλαβάνη και χειροκροτήματα έξω από το υπουργείο:

(28/1) Αποθέωση Βαρουφάκη-Βαλαβάνη έξω από το υπουργείο. Δηλώσεις των καθαριστριών για το τι τους έταξαν οι υπουργοί και τι περιμένουν οι ίδιες:
https://www.youtube.com/watch?v=2Ebelh2FBmc (κλικ!)

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να περιμένουμε καμιά «σωτηρία» από την κυβέρνηση -έστω και αν αυτοακαλούνται- «της Αριστεράς» και τα κόμματα που τη στηρίζουν, ή την αντοπολιτεύονται και, παρά τις όποιες διαφορές σε «μίγματα» και «δόσεις», έχουν ως κοινή στρατηγική επιλογή τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ και  την αναζωογόνηση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των μονοπωλίων. Οργάνωση παντού και αγώνας ταξικός, για να δούμε άσπρη μέρα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά, η κολοτούμπα του σύριζα δε μου κάνει εντύπωση. Τόσες έχει κάνει για μια παραπανω; Αλλά οι καθαρίστριες; Πριν τις εκλογές βγαίναν δυναμικά, σηκώναν το γάντι, μια αοιδός που τώρα σωπαίνει κι αυτή τις υποστήριζε τότε, ζητούσαν τη δουλειά τους πίσω και πολύ καλά έκαναν. Τώρα; Τις έχετε δει πουθενά να διεκδικούν; Να διαμαρτύρονται που πάει η υπόθεσή τους πίσω τόσους μήνες; Που τόσους μήνες θα παραμένουν απλήρωτες και ξεκρέμαστες; Ούτε κουβέντα. Εκτός να εγώ δεν είμαι καλά πληροφορημένος οπότε ζητάω συγνώμη απ' τις καθαρίστριες. Αλλά πουθενά δε φαίνεται αυτή η διαμαρτυρία τους. Γιατί;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Κι ακόμη απ' ό,τι θυμάμαι η πρώην συναδέλφισσά τους κα Κούνεβα η ευρωβουλευτής του σύριζα είχε επισκεφτεί αυτές τις γυναίκες πριν τις ευρωεκλογές και τους είχε υποσχεθεί ότι αν έβγαινε ευρωβουλευτής η φωνή τους θα έφτανε μέχρι το ευρωκοινοβούλιο. ΄Εγινε κάτι τέτοιο; Ούτε αυτό το κατάλαβα.