Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Ποιούς αγώνες; Κάνει το ΚΚΕ και αγώνες;


Αυτό ήταν η ερώτηση του Γ. Μπαλάφα, όταν ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θ. Παπαχριστόπουλος, απευθύνθηκε και είπε στους κομμουνιστές να το βουλώσουν, έχοντας όμως μείνει μάλλον στην προεκλογική συνταγή, περι "σεβασμού του ΚΚΕ όταν προσπαθούμε να αρπάξουμε τους ψηφοφόρους του".

Με το τέλος των εκλογών, και την ολοκλήρωση της υφαρπαγής των αριστερών και προοδευτικών ψήφων, τελείωσε και ο σεβασμός του Γιάννη Μπαλάφα στους αγώνες του ΚΚΕ, οι οποίοι μάλιστα εξαφανίστηκαν κατα τον - προεκλογικά γλύφτη και μετεκλογικά αυριανιστή - βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι ιδιαιτέρως αποκαλυπτικό, για τις διαθέσεις ακόμα και των πιο "ήπιων" στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο ΚΚΕ, το εργατικό κίνημα και τους ίδιους τους εργάτες. Φανταστείτε δηλαδή τι λένε off camera, και τι θαλένε on camera σε λίγο καιρό, οι Φίληδες, οι Κοντονήδες, οι Καρτεροί, οι Κυρίτσηδες και η λίστα συνεχίζεται και δεν τελειώνει ...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Μπαλάφας είναι ένα από τα πολλά ακροδεξιά σκουπίδια που έχει μαζέψει ο συριζα, να θυμήσω το παρακάτω:

http://leninreloaded.blogspot.com/2012/12/blog-post_26.html

Όσο για τους αγώνες του κκε, μια ματιά στην στήλη "εργατική τάξη" του 902 αρκεί. Αλλά τώρα πού να τρέχει στους χώρους δουλειάς ο αριστεροακροδεξιός, σάμπως ξέρει πού πέφτουν; Στην τελική όταν χρειαστεί κάτι θα στείλει τους φίλους του (και υποστηρικτές της αριστερής κυβέρνησης) της χα, όπως είχε γίνει στο πέραμα.

Ijon Tichy

Ανώνυμος είπε...

Ποιος Μπαλαφας; Αυτός που προεκλογικά εβγαινε και έλεγε ότι το μεγαλύτερο ατού στις διαπραγματεύσεις μιας κυβέρνησης σύριζα με την ΕΕ θα είναι η νωπή λαϊκή εντολή; Για να βγει να μας το πει και τώρα ο φωστήρας!!!!Που οι... εταίροι μας δείχνουν να μην σκοτίζονται ιδιαίτερα για την νωπή λαϊκή εντολή. Για να μας πει τώρα τι βλέπει σαν ατού της κυβέρνησής του;
΄Οσο για τον Ανελίτη δεν θα πω τίποτα. Φαίνεται ότι όλοι οι Ανελίτες είναι του πολιτικού επιπέδου της κας Μακρή που πρόσφατα τους παράτησε για να είναι σίγουρη η επανεκλογή της. ΄Οχι, βέβαια ότι πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση η απαίτηση του εν λόγω κυρίου.

Ανώνυμος είπε...

Αναλόγως τι εννοείτε εσείς αγώνες κύριε Μπαλάφα. Αν εννοείτε αγώνες για να σώσει το καπιταλιστικό σύστημα κι οι τράπεζες, όχι το ΚΚΕ δεν κάνει τέτοιους αγώνες. Γιατί είναι φως φανάρι πλέον ότι ή το λαό θα σώσεις ή τον καπιταλισμό. Και τα δυο δε σώζονται μαζί. Οπότε το ΚΚΕ προτιμάει να σώσει το λαό. Εσείς το καπιταλιστικό σύστημα.