Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Μπαράζ διώξεων συνδικαλιστών ναυτεργατών (VIDEO)


Κλιμακώνεται η προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων των ναυτεργατών, όπως δείχνει ένα ακόμα «κλητήριο θέσπισμα» που έφτασε στα γραφεία των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», σύμφωνα με το οποίο στις 18 Μάρτη του 2015 στήνεται νέα δίκη στον Πειραιά, ενάντια στο δικαίωμα των ναυτεργατών στην απεργία.
Το νέο θέσπισμα στάλθηκε στα σωματεία την ώρα που στα δικαστήρια του Πειραιά βρισκόταν σε εξέλιξη μια άλλη δίκη σε βάρος των προεδρείων των δύο ταξικών ναυτεργατικών σωματείων. Δικάζονταν με την κατηγορία ότι «δεν συμμορφώθηκαν σε δικαστική απόφαση» η οποία -μετά από αίτημα των ακτοπλόων εφοπλιστών- είχε χαρακτηρίσει «παράνομη» την απεργία στις 23 Ιούνη 2010, που είχαν κηρύξει τα δύο σωματεία. Η απόφαση που εκδόθηκε από το δικαστήριο ήταν αθωωτική για τους συνδικαλιστές, όμως το ζήτημα των απανωτών διώξεων παραμένει.

Όσον αφορά τη δίκη στις 18 Μάρτη, στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά θα βρεθούν το προεδρείο της ΠΕΜΕΝ, ο πρώην πρόεδρος του «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ο γραμματέας της ΠΝΟ, επειδή όπως αναφέρεται: «Λόγω της συμμετοχής τους σε απεργιακή κινητοποίηση» στις 23 Φλεβάρη του 2011, «παρεμπόδισαν την εκτέλεση προγραμματισμένων δρομολογίων των επιβατηγών - οχηματαγωγών πλοίων από τον Κεντρικό Λιμένα Πειραιά». Να σημειωθεί ότι οι διώξεις αφορούν σε πανεργατική, πανελλαδική απεργία που είχε κηρυχτεί στη συγκεκριμένη ημερομηνία από τη ΓΣΕΕ!

Όμως η υπόθεση που αποδεικνύει ότι στο στόχαστρο βρίσκεται το δικαίωμα των ναυτεργατών στην απεργία, είναι αυτή που αφορά τη δίωξη ολόκληρου του πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «SUPERFERRY II», επειδή στις 20 Φλεβάρη του 2013 συμμετείχε σε πανελλαδική απεργία που είχαν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΠΝΟ, ενώ ήταν σε ισχύ το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης. 48 ναυτεργάτες σέρνονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου στον Πειραιά στις 26 Φλεβάρη, με την κατηγορία της παραβίασης του μέτρου της επίταξης, γεγονός που δεν έχει προηγούμενο τουλάχιστον τις τελευταίες δεκαετίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: