Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Selfie με τον Πελετίδη! – O Δήμαρχος που κατάργησε τις εξέδρες των επισήμων και τις παρέδωσε στους πολίτες της Πάτρας (ΦΩΤΟ)


Ο Δήμαρχος της Πάτρας όρθιος στην πλατεία Γεωργίου ανάμεσα στον κόσμο και πίσω απο τα κάγκελα. Μια σκηνή που για πρώτη φορά βλέπουμε στην Πάτρα την εθισμένη στην αρχομανία της εξέδρας των επισήμων και των περίτεχνων αρχηγικών καπέλων.

Ο Κώστας Πελετίδης χθες ήταν απολαυσιτκός, όντας ένας απλός Πατρινός, ανάμεσα στον κόσμο, αγκαλιά με τα πληρώματα, ακόμη και με την "Πατρούπολη", το πλήρωμα οποίο σατύριζε τις σχέσεις δημοτικής αρχής και Ρωσίας, πρόθυμος για μια φωτογραφία με όλους όσοι του το ζητούσαν, και ήταν πολλοί, και με ένα διάπλατο χαμόγελο για όλα τα παιδιά της πόλης , του δικού της κρυμμένου θησαυρού.

Αυτή η ζεστή κι ανθρώπινη εκδοχή του Δημάρχου, έγινε δεκτή με θερμά σχόλια από τους παρευρισκόμενους στην πλατεία και όχι άδικα, καθώς ο Πελετίδης έδειξε ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του ένα σκολοπάτι πάνω από τους πολίτες αλλά έναν από τους πολίτες, συναίσθημα που συμβολικά αποτυπώθηκε στη χθεσινή του παρουσία.

Ένα συν λοιπόν για τον Δήμαρχο της Πάτρας, ο οποίος κατήργησε τις εξέδρες των επισήμων που χρόνια τώρα γέμιζαν από παρατρεχάμενους και κολλητούς των κολλητών της Μαιζώνος και τις παρέδωσε στους πολίτες της Πάτρας.

Σε αυτούς που τόσα χρόνια κρατούν ζωντανό το πνεύμα και το ...σώμα του καρναβαλιού της, θέματα για τα οποία θα επανέλθουμε μετά την Καθαρά Δευτέρα, την ώρα του απολογισμού.
















Γιώτα Κοντογεωργοπούλου
Πηγή: thebest.gr

(Η πρώτη φωτογραφία είναι από το Σφυροδρέπανο, το οποίο μας «έδωσε» και την ιδέα για την ανάρτηση).

Δεν υπάρχουν σχόλια: