Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Μεγάλες στιγμές...

Μαγική εικόνα...(*)

Ζούμε σε μαγική εποχή: Στην «Καθημερινή» (μια καθαρόαιμη εφημερίδα της αστικής τάξης) διαβάζουμε άρθρο με τίτλο «στο πλευρό του πρωθυπουργού» με την υπογραφή του Αθανάσιου Ελλις, που, εδώ και καιρό, έχει πάρει σκυτάλη από τον Αλέξη Παπαχελά.
Στη «Δημοκρατία» (που στήριζε τη ΝΔ) διαβάζουμε τίτλο «Ολοι στις πλατείες», που καλεί σε συγκεντρώσεις υπέρ της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ! «Η νέα κυβέρνηση έχει κάνει βήματα - έτη φωτός σε σχέση με τις παλιότερες», διαβάζουμε στο «Βήμα». Από το βήμα της Βουλής ακούσαμε ακόμα και τον Ν. Μίχο της Χρυσής Αυγής να ζητάει από τη ΝΔ να μην κάνει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και να συμβουλεύει την κυβέρνηση πώς θα εφαρμόσει καλύτερα την πολιτική της.

Δεν έχουν πάθει παράκρουση. Απλά απ' ό,τι φαίνεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναγνωρίζεται ως κυβέρνηση που στηρίζει, μέσα από διαφορετική διαδρομή, τα ίδια ταξικά συμφέροντα με την προηγούμενη, τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Και μαζί, βεβαίως, και κράτη όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ιταλία που στην ενδοϊμπεριαλιστική αντιπαράθεση με τη Γερμανία και τους συμμάχους της στηρίζουν - για τους δικούς τους σκοπούς - τη νέα συγκυβέρνηση.
Αλίμονο στους εργαζόμενους αν μπουν κάτω από αυτήν τη σημαία!


(* Η φωτογραφία από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: