Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας ευχαριστεί το ΚΚΕ για τη συνεπή αλληλεγγύη που εκφράζει στην πάλη του βενεζουελάνικου λαού»


Χαιρετιστήριο μήνυμα προς το 20ό Συνέδριο του ΚΚΕ απέστειλε το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας.

Αναλυτικά το κείμενο:
 
«Προς το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
Προς τους αντιπροσώπους στο 20ό Συνέδριο του ΚΚΕ
 
Αγαπητές συντρόφισσες,
Αγαπητοί σύντροφοι,
 
Εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας (ΚΚΒ), σας συντροφεύουμε σε αυτό το ιστορικό γεγονός για την εργατική τάξη, τον ελληνικό λαό και για το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας εύχεται σε όλους τους αντιπροσώπους του 20ού Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας τη μέγιστη επιτυχία στη συζήτηση που θα διεξαχθεί και στις αποφάσεις που θα ληφθούν.
 
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας αποτιμά ως ιδιαίτερα σημαντική τη συμβολή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στα σχεδόν 100 χρόνια ιστορίας του, στην ταξική πάλη ενάντια στον κοινό μας εχθρό, τον καπιταλισμό, που σήμερα είναι στο ανώτερο στάδιό του, στο ιμπεριαλιστικό. Σας συντροφεύουμε στις προσπάθειές σας να επικρατήσει σε παγκόσμιο επίπεδο ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός.
 
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας αναγνωρίζει επίσης την προσπάθεια και τις δράσεις του κόμματός σας για την εδραίωση και το δυνάμωμα του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος. Ήταν καθοριστικό για την παγκόσμια ταξική πάλη του προλεταριάτου το κάλεσμα που απηύθυνε το ΚΚΕ το 1998 στα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα σε όλο τον κόσμο,για να πάρουμε μέρος στη Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων (ΔΣΚΕΚ), ως πλατφόρμα συζήτησης και αλληλεγγύης. Μια συνάντηση που πρέπει όλο και περισσότερο να αναλαμβάνει τις ευθύνες της σε περιόδους αντεπίθεσης της διεθνούς δεξιάς, που περιλαμβάνει το σοσιαλδημοκρατικό ρεφορμιστικό τμήμα καθώς και εκφράσεις της νεοφασιστικής ακροδεξιάς.
 
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας συμμερίζεται το επαναστατικό ταξικό όραμα του ΚΚΕ, τη διαμόρφωση της μαρξιστικής - λενινιστικής προλεταριακής πρωτοπορίας και τη μαχητική διεθνιστική αλληλεγγύη. Με αυτή την έννοια εκτιμάμε τις συντροφικές και μαχητικές σχέσεις των κομμάτων μας για να ενισχύσουμε τα κοινά διμερή εγχειρήματά μας, για να δουλέψουμε δημιουργικά για το δυνάμωμα των ΔΣΚΕΚ, για να προχωρήσει η συλλογική συγκρότηση και η μέγιστη διάδοση της Διεθνούς Κομμουνιστικής Επιθεώρησης και για να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε πολιτικές και ιδεολογικές δράσεις αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
 
Είμαστε βέβαιοι ότι η διαδικασία του Συνεδρίου θα συνεχίσει να ενισχύει την πολιτική και οργανική ενότητα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της στην πόλη και στην ύπαιθρο στην Ελλάδα, απέναντι στις νέες προκλήσεις που θέτει σήμερα το γεωπολιτικό σκηνικό στο πλαίσιο της πολύπλευρης επίθεσης που αναπτύσσει ο καπιταλισμός σε όλο τον κόσμο.
 
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας ευχαριστεί το ΚΚΕ για τη συνεπή αλληλεγγύη που εκφράζει στην πάλη του βενεζουελάνικου λαού. Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για την περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών ενότητας και συνεργασίας των κομμάτων μας στο πλαίσιο του προλεταριακού διεθνισμού.
 
Μόνο η πιο πλατιά ενότητα των εργαζομένων θα καταφέρει να νικήσει στην πάλη για την κατάργηση του καπιταλιστικού συστήματος. Σε αυτό το θεμελιώδες καθήκον, οι κομμουνιστές και το μαρξιστικό - λενινιστικό κόμμα, ως επιτελείο της εργατικής τάξης, θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο.
 
Συντροφικά
 
Εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΒ
 
Όσκαρ Φιγκέρα Γενικός Γραμματέας                     
Καρόλους Βίμερ Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων                                                  
 
Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας». 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια: