Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε! Η... «ανοιξιάτικη κολεξιόν» της ΛΑΕ υπόσχεται να «ντύσει» με καπιταλιστική ανάκαμψη τους επιχειρηματικούς ομίλους

Τα «ανοιξιάτικα» της ΛΑΕ

«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο όραμα», «μια επενδυτική άνοιξη και εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας»... Οι ατάκες αυτές του επικεφαλής της ΛΑΕ αποδεικνύουν ότι δεν είναι μόνο η κυβέρνηση, η αξιωματική αντιπολίτευση και τα υπόλοιπα παραδοσιακά αστικά κόμματα που ξερογλείφονται για την πολυπόθητη, για το κεφάλαιο, καπιταλιστική ανάκαμψη και καταθέτουν διάφορες συνταγές για την επίτευξή της.
 
Η «επενδυτική άνοιξη» του καπιταλισμού, για την οποία κόπτεται η ΛΑΕ, πάλι σύμφωνα με τον Π. Λαφαζάνη, θα στηρίζεται σε μια νέα «εθνική πολιτικοκοινωνική ηγεσία» (!), «θα σπάσει τη συνεχή απομείωση χρηματοδότησης και θα επιφέρει ένα μεγάλο κύμα ρευστότητας, με άκρως ευνοϊκούς όρους». Τα μηνύματα αυτά της ΛΑΕ είναι ξεκάθαρο ότι απευθύνονται σε όσους επιζητούν τη «ρευστότητα», δηλαδή στους επιχειρηματικούς ομίλους, για να επανεκκινήσει η διευρυμένη αναπαραγωγή του κεφαλαίου, υπό τη σκέπη μάλιστα μιας «εθνικής ηγεσίας», που θα συγκαλύπτει τις ταξικές διαφορές και θα εγγυάται στους καπιταλιστές την «ταξική ειρήνη». 

Οσο για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, θα παραμένουν οι μεγάλοι χαμένοι, με «άνοιξη» ή «χειμώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: