Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, την Παρασκευή 17 Μάρτη, για διεκδίκηση άμεσων μέτρων στα οξυμένα προβλήματα του κλάδου


Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, μαζί με αντιπροσωπείες από τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων της δύναμής της, οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας, την Παρασκευή 17 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29)
για να διεκδικήσει άμεσα μέτρα πάνω στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικοδόμοι, οι εργαζόμενοι στις Κατασκευές, οι άνεργοι, με βάση συγκεκριμένες προτάσεις που κατέθεσε με επιστολή της στην υπουργό Εργασίας και αφορούν τα ζητήματα της ανεργίας και προστασίας των ανέργων, της ασφάλισης και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ:

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ

Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός παζαριού ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους δανειστές, που αφορά τα κέρδη του κεφαλαίου κι όχι τις δικές μας ανάγκες.

Η «άνοιξη της οικονομίας» που επικαλείται η κυβέρνηση είναι άνοιξη για τα μονοπώλια. Για εμάς συνεχίζεται η «βαρυχειμωνιά», αφού στο παζάρι μπαίνει η μείωση ακόμα παραπέρα του αφορολόγητου, το νέο χτύπημα των ΣΣΕ και των μισθών γενικότερα, η συνέχιση του χτυπήματος στο ασφαλιστικό, με νέα μείωση συντάξεων, η διαμόρφωση ενός πιο αντιδραστικού πλαισίου με το νέο συνδικαλιστικό νόμο και τα μεγαλύτερα εμπόδια που αυτός θα βάζει στο δικαίωμα των εργατών να οργανώνονται και να παλεύουν.

Η όποια ανάπτυξη έρθει, αυτή θα πατάει στο αντιλαϊκό οπλοστάσιο που ψήφισαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει κι η σημερινή, δηλαδή με μεροκάματα πείνας, με βαριά φορολογία στις πλάτες των εργατών και συντάξεις στη μορφή επιδόματος από τη μια και με περισσότερες φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις και άλλα προνόμια για το κεφάλαιο.

Καμιά αναμονή! Να μην υπάρξει μέρα χαμένη στην προετοιμασία της εργατικής τάξης για πιο μαζικούς, πιο μαχητικούς αγώνες, όχι μόνο για να απαντήσουμε στην επίθεση, αλλά προτάσσοντας τις δικές μας ανάγκες να περάσουμε στην αντεπίθεση.

Διεκδικούμε:

Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους για όσο διαρκεί η ανεργία.
  
 Έκτακτη επιδότηση των ανέργων του κλάδου.
   
Αλλαγή των προϋποθέσεων τακτικής επιδότησης με ευνοϊκότερους όρους και όχι με τις προϋποθέσεις που ισχύουν από τη δεκαετία του ’90, όταν υπήρχε μεγάλη ανάπτυξη της οικοδομικής δραστηριότητας.
   
Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ.
   
Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου.

   
Μόνιμη και σταθερή δουλειά με αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με έργα που να καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες, όπως αντιπλημμυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης, κατασκευής λαϊκών κατοικιών, έργα υποδομής κ.ά. με την ευθύνη του κράτους.
   
Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων, που θα αμβλύνουν τον κίνδυνο να βρεθούν οι οικοδόμοι χωρίς προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.
   
Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που αύξησαν τα όρια ηλικίας και οδήγησαν τη σύνταξη σε χαμηλότερα επίπεδα.
   
Προσλήψεις προσωπικού στους ελεγκτικούς μηχανισμούς για να αντιμετωπιστεί η κλοπή της ασφάλισης, η ανασφάλιστη εργασία που επιβάλλουν οι μεγαλοεργοδότες.
   
Υποχρεωτική ασφάλιση με τον κανονισμό ασφάλισης των οικοδόμων του ΙΚΑ για τους εργαζόμενους που εκτελούν οικοδομικές και τεχνικές εργασίες, ανεξάρτητα αν δουλεύουν στα διάφορα προγράμματα (ΟΑΕΔ, κοινωφελή κ.τ.λ.).
   
Επαναφορά των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στο ύψος του 2009.
   
Επαναφορά των διατάξεων που αφορούν τις ΣΣΕ και τις καθιστούν υποχρεωτικές για όλους τους εργοδότες, ανεξάρτητα αν είναι μέλη ή όχι των αντίστοιχων εργοδοτικών οργανώσεων που τις υπογράφουν.
   
Κατάργηση των νόμων που αφορούν ατομικές συμβάσεις, ενώσεις προσώπων κ.λπ. που στα χέρια των εργοδοτών είναι «βούτυρο στο ψωμί» για να εξασφαλίζουν άθλια μεροκάματα.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΣ
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 12 μ.μ.

Παίρνουμε μέρος στις συλλογικές διαδικασίες που προγραμματίζει το Συνδικάτο (Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις κ.τ.λ.) για να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση και υλοποίηση του αγωνιστικού προγράμματος.

Πρωτοστατούμε στην οργάνωση της πάλης σε κάθε γιαπί, σε κάθε εργοτάξιο, με δημιουργία σωματειακών επιτροπών.

ΔΥΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ
ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: