Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Τελευταία προβολή στο Κινηματογραφικό ΑΦΙΕΡΩΜΑ στη ΓΥΝΑΙΚΑ, από την Κινηματογραφική Λέσχη "ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ" και το Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών Καισαριανής: "Ροζέτα" των Λικ και Ζαν Πιέρ Νταρντέν


Κλείνοντας το αφιέρωμα στη ΓΥΝΑΙΚΑ, «το άλλο μισό του ουρανού», η Κινηματογραφική Λέσχη Καισαριανής "ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ" και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Καισαριανής προβάλλουν την ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ την ταινία των Λικ και Ζαν Πιέρ Νταρντέν «Ροζέτα» (Rossetta).

Η Ροζέτα, μια νεαρή έφηβη, ένα ανημέρευτο αγρίμι, θα παλέψει με νύχια και με δόντια, προσπαθώντας να ξεκολλήσει απ’ τις σκιές του δάσους όπου κατοικεί σε τροχόσπιτο με την αλκοολική μάνα της, για να περάσει στο φως του «πολιτισμένου» κόσμου, διεκδικώντας μια θέση στον ήλιο.

Και το Βέλγιο. Λίγο μετά την ίδρυση της ΕΕ, με τον καινούργιο κόσμο που μας υποσχέθηκε.

Μια κοινωνία χωρισμένη στα δυο. Σύνορο –μεταφορικά και κυριολεκτικά– η γραμμή ενός περιφερειακού δρόμου. Ο «παράδεισος» απ’ τη μια, το περιθώριο απ’ την άλλη. Το δάσος με τα αγρίμια απ’ τη μια, η ανθρώπινη εργασιακή ζούγκλα απ’ την άλλη…

Η τρίτη ταινία των Βέλγων αδελφών Νταρντέν, μετά τη δική τους Υπόσχεση, μας την έδωσαν το 1996 και από τότε την τηρούν στο ακέραιο, σε ένα ταξικό σινεμά που γδέρνει επίμονα τις κλειστές μας πόρτες.

Παρουσίαση της ταινίας
Μπάμπης Ζαφειράτος - Μποτίλια Στον Άνεμο ((https://zbabis.blogspot.gr/)

Ώρα έναρξης: 7.00μ.μ.
Αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχείου Καισαριανής


«Ροζέτα» (Rossetta)
Γαλλία – Βέλγιο 1999| Έγχρ. | Διάρκεια: 95'

Σκηνοθεσία: Λικ και Ζαν Πιέρ Νταρντέν

Παίζουν: Εμιλί Ντεκέν (Ροζέτα), Φαμπρίτζιο Ροντζιόνε (Ρικέ), Αν Υερνό (μάνα), Ολιβιέ Γκουρμέ (αφεντικό).

Ζαν-Πιερ Νταρντέν (1951, με σπουδές υποκριτικής), Λικ Νταρντέν (1954, σπούδασε φιλοσοφία):
Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ των Κανών 1999. Βραβείο της οικουμενικής επιτροπής του Φεστιβάλ των Κανών Ειδικής Μνείας, 1999.

Εμιλί Ντεκέν (1981): Βραβείο Φεστιβάλ των Κανών Καλύτερης ηθοποιού, 1999. Βραβείο της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου του Σικάγου, Πλέον Υποσχόμενης Ηθοποιού, 1999.

Δεν υπάρχουν σχόλια: