Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Η τρομοκρατία δε θα περάσει!


Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, που με τη βοήθεια της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης παραπέμπει ξανά σε δίκη, ύστερα από 4 χρόνια, τους 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που είχαν αθωωθεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση, για την κατασκευασμένη κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης δημόσιας υπηρεσίας», καθώς είχε καταρριφθεί η προβοκάτσια που προσπάθησε να στήσει η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ, γιατί έκαναν παρέμβαση στο Υπουργείο Εργασίας.
Η παρέμβαση που διοργάνωσαν στις 30/1/2013 ταξικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα στο Υπουργείο Εργασίας ήταν σε απάντηση για τις προκλητικές δηλώσεις του τότε Υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση ότι «το ασφαλιστικό σύστημα στηρίχτηκε σε ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις».

Στις 16 Μάρτη, η νέα δίκη των 35 συναδέλφων, προέδρων και μελών ΔΣ δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων, αφορά την κατηγορία των «απρόκλητων φθορών».

Τη «δόξα» της προηγούμενης κυβέρνησης ζήλεψε και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που βιάζεται να τσακίσει τα όποια υπολείμματα της κοινωνικής ασφάλισης έχουν απομείνει και με την πρεμούρα της να κλείσει την αξιολόγηση, θέλει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους για να περάσει τα νέα αντεργατικά μέτρα. Πάγια επιδίωξη της εργοδοσίας είναι το χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων, του δικαιώματος στην απεργία και στην οργάνωση της πάλης για τα δικαιώματά μας, πράγμα που αποτελεί αδιαπραγμάτευτο στόχο της επικείμενης νέας συμφωνίας και στον οποίο συμφωνούν όλα τα υπόλοιπα αστικά κόμματα.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Καταδικάζουμε τη νέα προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να προβληματιστούν: Αφού λένε πως οι εργαζόμενοι δεν αντιδρούν και δε συμμετέχουν στις απεργίες, γιατί καίγονται τόσο να τις περιορίσουν και να βάλουν όρια στη συνδικαλιστική δράση;

Οι αντίπαλοι, κυβέρνηση-μεγαλοεργοδοσία και οι μηχανισμοί τους, γνωρίζουν τη δύναμη ενός ισχυρού ταξικού κινήματος, που θα συσπειρώνει τους εργάτες και δεν θα γίνεται έρμαιο στις διαπραγματεύσεις για τις ανάγκες του κεφαλαίου, αλλά θα παλεύει βάζοντας στο επίκεντρο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΑΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: