Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

ΓΣΕΕ: «Αγωνία με λαχτάρα να σε νοιάζομαι…» για το ξεσάλωμα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, «κομιλφό» διαπιστώσεις και «μούγκα στη στρούγκα» για οργάνωση της πάλης των εργαζομένων…


Μ ένα υποκριτικά «δακρύβρεχτο» δελτίο τύπου, αντάξιο της άθλιας διαδρομής και του υπονομευτικού προς τα συμφέροντα των εργαζομένων (που υποτίθεται εκπροσωπεί), ρόλου της, η συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ «καταγγέλλει» την πολλαπλασιαστικά αυξανόμενη εργοδοτική αυθαιρεσία και «ανακαλύπτει» την εργασιακή ζούγκλα, που συνθλίβει το θεμελιώδες δικαίωμα στη δουλειά και τσακίζει μισθούς και δικαιώματα, σπρώχνοντας τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, την ώρα που κλείνει τα μάτια μπροστά στις  πολιτικές όλων των «μνημονιακών» και «αντι-μνημονιακών» κυβερνήσεων που σχεδιάζουν και εφαρμόζουν μνημόνια, «κλείνει το μάτι» στους εργοδότες και επιχειρηματικούς ομίλους, υπονομεύοντας ταυτόχρονα τα δικαιώματα των εργαζομένων και προσπαθώντας να ενσωματώσει το συνδικαλιστικό κίνημα στην πολιτική και στις ανάγκες των αφεντικών.

Αντιγράφουμε ολόκληρο το κατάπτυστο κείμενο (από εδώ) με ενδιάμεσα δικές μας παρεμβάσεις:

«Η ΓΣΕΕ αναμένει με ιδιαίτερη αγωνία τα αποτελέσματα των ελέγχων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, σχετικά με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για την παρουσία στα ATM «προσώπων εμπιστοσύνης» του εργοδότη, συνήθως ανθρώπων με βεβαρημένο ποινικό μητρώο, οι οποίοι «συνοδεύουν» τους εργαζόμενους κατά την ανάληψη του μισθού τους και αναλαμβάνουν να επιστρέψουν στα ταμεία της επιχείρησης μέρος, των  κατά τα άλλα, νόμιμων  αποδοχών του εργαζόμενου.»

«Η ΓΣΕΕ αναμένει με ιδιαίτερη αγωνία τα αποτελέσματα» κάνοντας ακόμα και τις κότες να γελούν, όταν όλοι γνωρίζουν το χρονοβόρο των διαδικασιών αυτών αλλά και την συνήθη «τύχη» ανάλογων αποτελεσμάτων (αν και όποτε «βγήκαν» όμως δεν βρίσκεται εκεί η ουσία). Δεν βλέπει, δεν ακούει και… ―κάνει πως― δεν καταλαβαίνει για τις καταγγελίες συλλόγων, ακόμα και ΓΓ Υπουργείου για τη δράση εντεταλμένων μπράβων της εργοδοσίας. Τι περιμένουν άραγε για ν αντιδράσουν οι κ.κ. Παναγόπουλος και Σία; Να λάβουν στο μέιλ τους ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις;

«Με την ίδια αγωνία αναμένουμε να δοθούν στο φως της δημοσιότητας και τα αποτελέσματα των ελέγχων που θα πραγματοποιούσε πριν από 1,5 περίπου μήνα το Σ.ΕΠ.Ε και για την περίπτωση των «Κουπονιών» που αντικαθιστούν επίσης μέρος της μισθοδοσίας των εργαζομένων.»

Σιγά μην πάθουν τίποτα τα παλικάρια απ’ την τόση αγωνία και μείνει το συνδικαλιστικό κίνημα χωρίς ηγέτεςΔεν είδαν, δεν άκουσαν, όταν βουίζει ο τόπος  ότι περισσότεροι από 200.000 εργαζόμενοι (κυρίως νεοπροσλαμβανόμενοι) λαμβάνουν τμήμα της αμοιβής τους με κουπόνια που εξαργυρώνουν σε σούπερ μάρκετ… ακόμα και προπληρωμένες κάρτες μέσω Βουλγαρίας ή Κύπρου! Και δεν πήρε το αυτί τους ότι το ποσό που καταβάλλεται με τη μορφή «κουπονιών» είναι αφορολόγητο (σε κάποιο ποσοστό) για τις επιχειρήσεις, έτσι που η συγκεκριμένη πρακτική να γίνεται μονόδρομος για τα συμφέροντα των εργοδοτών…

«Το συγκεκριμένο απαράδεκτο φαινόμενο έρχεται με τη σειρά του να επιβεβαιώσει τη ζούγκλα στην οποία έχει μετατραπεί η αγορά εργασίας, με τους εργαζόμενους να βρίσκονται όμηροι σε αρκετές περιπτώσεις «ανήθικων» επιχειρηματιών.»

Παρακαλώ να σημειωθεί η ημερομηνία που οι συνδικαλιστικοί τιτάνες «επιβεβαίωσαν» και πείστηκαν για «τη ζούγκλα στην οποία έχει μετατραπεί η αγορά εργασίας»: 14 του Μάρτη 2017!!! Έστω και σήμερα…  απ’ τ’ ολότελα!...

Μα, όχι, δε μένουν εκεί. Στη συνέχεια οι κορυφαίοι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας της ΓΣΣΕ… το «χοντραίνουν» κι άλλο. Μιμούμενοι τον… λαζοπουλικό Μήτσο με τις πιτζάμες, και σα ν’ αναμετριούνται με τις δικές τους «ασκήσεις θάρρους»… υψώνουν τη φωνή προς «αρμόδιους και υπευθύνους» αυτής της χώρας (αει… χάσου μυρμηγκάκι!):

«Τέτοιου είδους φαινόμενα δε συνάδουν με χώρα ευνομούμενη και δεν υπάρχει περιθώριο για καθυστερήσεις από τους εποπτικούς μηχανισμούς. Απαιτούμε από το Υπουργείο Εργασίας και το Σ.Ε.Π.Ε., να προχωρήσουν άμεσα σε συνεργασία, κυρίως με τις αστυνομικές και φορολογικές αρχές, στην πάταξη τέτοιου είδους παραβατικών ενεργειών.»

Και αφού έκαναν το καθήκον τους (για να επανέλθουν και οι παλμοί από την «αγωνία» στους κανονικούς ρυθμούς) και δικαιολόγησαν για μια ακόμα φορά την «αξία» του μισθού τους, οι εκπρόσωποι του ξεπουλημένου εργοδοτικού συνδικαλισμού οριοθετούν και τη «δράση» τους για τη συνέχεια (μπας και κανένας εργαζόμενος ξεγελαστεί και απαιτήσει τίποτα παραπάνω απ’ τα τομάρια τους):

«Η ΓΣΕΕ, σε συνεργασία με τις οργανώσεις – μέλη της, θα αναλάβει πρωτοβουλία συλλογής και καταγραφής παραβατικών πρακτικών, ώστε συλλογικά να διαβιβάζονται στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.»

Συμπερασματικά, αυτοί οι «κύριοι» καμιά σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Και ο κάθε εργαζόμενος που οι πολιτικές κυβέρνησης και δανειστών σακατεύουν τα δικαιώματά του, και πλήττονται τα συμφέροντά του, δεν έχει καμιά δουλειά με τη σαπίλα του εργοδοτικού και κυβερνητικού  συνδικαλισμού που μολύνει με την ηττοπάθεια και την παραίτηση από τον αγώνα. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το ν’ αγκαλιάσει το σωματείο του, να του δώσει δύναμη, να εμπιστευτεί τις συνεπείς ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, να συμπαραταχτεί μαζί τους στην οργάνωση του αγώνα, για τα συμφέροντά του και τη ζωή του. Να τους γυρίσει στα μούτρα την εξαπάτηση και ν’ αφήσει στην άκρη τις ψευδαισθήσεις. 

Τα συμφέροντα των εργαζομένων δεν πρόκειται ποτέ να συναντηθούν με τα συμφέροντα των αφεντικών. Είναι δυο ξεχωριστές τάξεις  που επιδίδονται σε μια ανηλεή  πάλη (ταξική στα «ξύλινα» –ας το πει ο καθένας όπως θέλει, κανένα πρόβλημα) κι όταν «συναντηθούν» αυτό θα  γίνει για να σβήσει η μια την άλλη. Οι εργαζόμενοι θα το πετύχουν. Έχουν τη δύναμη, θα βρουν και την πίστη στη δύναμή τους.

Τρίτη 14 Μάρτη 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια: