Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Συμπαράσταση με κάθε τρόπο στους διωκόμενους αγωνιστές στη Σάμο, που δικάζονται επειδή αντιτάχτηκαν σε φασιστικό κήρυγμα – Σε συγκέντρωση στο δικαστήριο την Πέμπτη 16 Μάρτη καλεί το Εργατικό Κέντρο Σάμου


Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου εκφράζει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους συναδέλφους Διαμαντή Γρυδάκη μέλος του παραρτήματος Σάμου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) και τοπικό σύμβουλο Μαραθοκάμπου με τη Λαϊκή Συσπείρωση και Τάκη Διαμαντίδη, πρόεδρο της ΕΛΜΕ Σάμου, οι οποίοι δικάζονται την Πέμπτη 16 Μαρτίου για την παρέμβαση που έκαναν στη φασιστικής έμπνευσης ομιλία που εκφωνήθηκε στις 28 Οκτώβρη 2012 από καθηγήτρια του γυμνασίου Μαραθοκάμπου στην εκκλησία του χωριού.

Η στάση τους ήταν αυτή που έπρεπε και δεν νοείται την ημέρα μνήμης και τιμής του αγώνα του λαού μας ενάντια στους φασίστες κατακτητές, να βρίσκουν αφορμή κάποια ιδεολογικά κατάλοιπα των απογόνων τους για να ρίξουν τα φαρμακερά βέλη του φασισμού και ρατσισμού και να δηλητηριάζουν τον λαό μας.

Η στάση αυτή αποκτά και άλλη σημασία σήμερα που οι ιδεολογικοί απόγονοι του φασισμού-ναζισμού, παρ’ ότι δικάζονται αυτοί και το κόμμα τους σαν δολοφονική οργάνωση για την δολοφονία του Π. Φύσα, για τις δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες εργάτες και σε κομμουνιστές συνδικαλιστές, δεν παραλείπουν να δείξουν για άλλη μια φορά το πραγματικό τους πρόσωπο τρομοκρατώντας με βία γονείς, μαθητές και δασκάλους ώστε να αποτρέψουν την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων από τα σχολειά μας.

Καλούμε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα των νησιών μας να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο στους διωκόμενους και να παραβρεθούν στο δικαστήριο (Πέμπτη 16 Μαρτίου 2016, ώρα 09.30΄).

Είναι χρέος μας να μην αφήσουμε τόπο για να ριζώσουν οι ιδεολογικοί απόγονοι του φασισμού-ναζισμού, να τους απομονώσουμε παντού.

Ζητάμε την αθώωση των συναδέλφων.

« … τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον/ δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον…»
Φώντας Λάδης

Η Διοίκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: