Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

"ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ"


Μέχρι τώρα, ξέραμε ότι "συμμετέχει ο Γιώργος Νταλάρας". Με το πέρασμα των χρόνων, όμως, φαίνεται ότι αυτό δεν ήταν αρκετό. Πλέον, "συμμετέχει ΤΙΜΗΤΙΚΑ ο Γιώργος Νταλάρας".

Και βέβαια, οι απορίες είναι εύλογες. Αν ο Γιώργος Νταλάρας συμμετέχει τιμητικά, οι άλλοι τραγουδιστές πώς συμμετέχουν; Άτιμα; Το επιδίωξε πραγματικά ο Νταλάρας να αναγράφεται αυτό το "μαργαριτάρι" στην αφίσα; Ή μήπως κάποιοι - οι διοργανωτές - θεώρησαν ότι έπρεπε να φανούν βασιλικότεροι του βασιλέως και να δείξουν το σεβασμό τους προς τον Νταλάρα με αυτή την αστεία αναγραφή; Μήπως οι άλλοι θα πληρωθούν ενώ ο Νταλάρας θα συμμετέχει δωρεάν, κι αυτό έπρεπε να γνωστοποιηθεί με το επίθετο "τιμητική"; Ή μήπως είναι ιδιαίτερη τιμή για τον νεκρό Μάριο Τόκα που ένας τραγουδιστής συμμετέχει σε συναυλία με τα τραγούδια του; Πού ακριβώς έγκειται η ιδιαίτερη τιμή όταν ένας τραγουδιστής τραγουδάει τραγούδια; Αυτή δεν είναι η δουλειά του Νταλάρα, και του κάθε άλλου ερμηνευτή; Κι αν ο Νταλάρας τιμά, πώς δέχθηκε ο ίδιος να αναγράφεται ότι τιμά μόνο αυτός, και όχι π.χ. μια Γλυκερία, ένας Πασχαλίδης ή ένας Κότσιρας;

Μετά τιμής (τιμητικά!),
ηρ.οικ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΧΑ

ΜΑ ΠΟΥ ΠΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΑΥΤΑ ΡΕ ΟΙΚΟΔΟΜΕ;

ΘΑ ΠΡΟΣΕΘΕΤΑ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΑ ΟΤΙ "ΕΠΙΣΗΣ ΤΙΜΗΤΙΚΑ ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗ ΚΑΙ Η ΠΡΩΗΝ ΔΟΞΑΣΜΕΝΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΝΟΥΛΑ ΝΤΑΛΑΡΑ".

ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΟΙΑ ΚΑΙ ΑΙΓΛΗ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.

ΤΙΜΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!

ΧΑΧΑ

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Στους καλλιτεχνικούς κύκλους το "τιμητική συμμετοχή" έχει την έννοια του δεν συμμετέχω κανονικά, με κανονικό μεγάλο πρόγραμμα δηλαδή, αλλά με 2-3 τραγούδια. Όπως κι έγινε. Είναι ενδιαφέρον πως μόνο για τον Νταλάρα δημιούργησαν κάποιοι θέμα ενώ το ίδιο έχει αναγραφεί -κατά καιρούς- και για άλλους καλλιτέχνες...

Οικοδόμος είπε...

@Ανώνυμος (5 Οκτωβρίου 2014 - 1:14 μ.μ.):

Ενδιαφέρον θα είχε να αναζητήσεις και τους λόγους για αυτό που αναρωτιέσαι. Να αναρωτηθείς δηλαδή πόσα δικαιώματα έχει δώσει ο ίδιος ο Νταλάρας και η οικογένειά του, για να περνάει πια από «κόσκινο» κάθε ενέργειά τους.

Για όσα αναφέρεις σχετικά με το τι σημαίνει «τιμητική συμμετοχή», διατηρώ τις επιφυλάξεις μου. Το θέμα χωράει συζήτηση, δηλ. ποιος τιμάει ποιον και ποιος τιμάται σε μια συναυλία και με ποιον τρόπο.
Ευχαριστώ για το σχόλιό σου.