Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Η «Μήδεια» του Μπόστ στο Θέατρο Στοά


Η «Μήδεια» του Μπόστ ανεβαίνει το φετινό θεατρικό χειμώνα στο θέατρο Στοά με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο του σπουδαίου ζωγράφου και συγγραφέα.



Με τη μοναδικότητα της γραφής του, ο Μποστ μετατρέπει την τραγική ηρωίδα του Ευριπίδη, σε μια κωμικοτραγική φιγούρα και παράλληλα με αριστοφανικές μεταφορές και συνεχείς παρερμηνείες καυτηριάζει τη νεοελληνική πραγματικότητα. Το χιούμορ του Μποστ, που ήθελε «οι θεατές περισσότερο να χαμογελάνε και λιγότερο να χαχανίζουν», πέτυχε το στόχο του και δημιούργησε μια μοναδική σάτιρα βασισμένη στις πιο τραγικές ιστορίες της αρχαίας δραματουργίας. Οπως ο ίδιος αναφέρει, πρόκειται για ένα έργο που «επικρίνει τους επικριτάς, προβληματίζει τους κριτάς και ελευθερώνει τους θεατάς».




Τη σκηνοθεσία υπογράφει, ο Θανάσης Παπαγεωργίου ενώ την μουσική συνέθεσε, ο Βασίλης Δημητρίου. Σκηνικό - κοστούμια: Μποστ, χορογραφία Μαρία Αλβανού ενώ την επιμέλεια του σκηνικού και των κοστουμιών έχει κάνει η Λέα Κούση.
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι : Λήδα Πρωτοψάλτη, Θανάσης Παπαγεωργίου, Παύλος Ορκόπουλος, Ευδοκία Σουβατζή, Εύα Καμινάρη, Θοδωρής Τούμπανος, Νίκη Χαντζίδου, Κοραλία Τσόγκα, Χριστίνα Πλατανιώτη, Ιωάννα Παυλίδου, Ελευθερία Στεργίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: